MÅNADENS BLOGG - FEBRUARI

Denna månadens blogg blev - http://icelandicforever.blogg.se
På denna bloggen bloggar mina kära vänner Malin och Emelie. De blev inte månadens blogg för att de är mina vänner, utan för att de har kämpat så mycket med sin blogg. De var nära att lägga ner, men gav bloggen en sista chans och nu har de jobbat sig uppåt igen! Starkt jobbat!
 
Tycker verkligen att ni ska klicka er in på deras blogg och lämna ett par kommentarer!
 
Bilden är tagen av Emelie - http://icelandicforever.blogg.se
 

UNTIL I GET FIFTEEN

Bloggen får ta och vila ett tag. Känner att jag har tillräckligt mycket press på mig med att hinna med skolan och en massa andra saker att bloggen bara tynger ner mig. Måste plugga till moppekortet och klara det, annars är det kört. Har lite prov och läxförhör i skolan som är viktiga. Förhoppningsvis så kommer jag tillbaka på min födelsedag, eller dagen efter. Då är det mycket lugnare och inte en massa andra saker att tänka på. Eller så låter jag bloggen ligga på is ett bra tag, beror lite på hur jag mår.
 
Iallafall så kommer jag vara på Hjälmvik lite till denna veckan, passar hästarna på lördag för att Therese och Oskar ska åka till Tyskland. Hinner inte rida Yanara denna veckan, men Nanna har en träning inbokad och så ska hon även rida henne idag.
 
Don't be upset, things will get better. It may be stormy now, but it can't rain forever.

NÅGON MISSADE FRÅGESTUNDEN ;)

1. Är du kär? Kanske de kanske, kär är väll man alltid men om det blir något är frågan ;)
2. Vilka är dina bästa kompisar? Erik, Evelina, Jakob, Karin och Nanna ♥
3. Vad heter du på instagram och hur många följare har du? Jag heter linaericsonstahlin och har 1148 följare. 
 
Hoppas du blev nöjd Linus, även fast du missade frågestunden.
 


MÅNDAG 25 FEBRUARI 2013

Det blev inget stall idag, var riktigt trött efter skolan och orkade inte riktigt med det. Har varit helt degig hela dagen och inte fått någon nytta gjord. Pluggade i och för sig lite inför moppeprovet, men inte mer än så. Såg en film, sen sov jag en stund. 
 
Imorgon ska jag åka till stallet. Rida båda prinsessorna och kanske putsa lite om jag hinner. Rider antagligen båda i paddocken, Birka ska få jobba lite efter två uteritter och Ella ska fortsätta jobbas i paddocken. Vet inte om jag behöver longera henne, men tror jag gör det för säkerhetsskull eftersom jag inte red henne igår. 
 

SVAREN PÅ FRÅGESTUDEN

1. Kan du inte börja göra designers igen? Jag är iallafall villig att betala en slant! Kanske vi får se hur det blir med det ;)
2. Hur höga är Birka och Ella? Birka är 105cm & Ella är 103cm
3. Högsta du hoppat någonsin? Det högsta jag någonsin hoppat är 55cm med Birka!
4. Du är ganska kort för att va 15 år va med tanke på att du kan rida shettis? Förstod inte frågan, men ja jag är 153cm.
5. Hur lång är du? Åter igen, 153cm.
6. Bästa med Birka? Att vi verkligen hittat varandra, hon är en så otroligt fin ponny. 
7. Bästa med Ella? Att hon är så otroligt arbetsvillig och gör alltid sitt bästa.
 
8. schabrak/vojlock 
barbacka/sadel -beror på häst/ponny och för vilken typ av ridning (uteritt, jobb i paddocken)
ponny/häst 
galopp/trav 
vår/sommar 
vinter/
höst 
hopp/dressyr 
-beror på helt på vilken häst/ponny
 
9. Hur hög är Ella och Birka? (Ella kanske fortfarande växer hihi) Birka är 105cm och Ella är (senast vi mätte henne) 103cm, men växer nog lite till.
10. I vilket program gör du dina headers? Lite hemligt, då det hände en sak för ett tag sedan för att jag berättade vilket program jag jobbade i och jag vill inte att det ska hända igen.
11. Berätta om 3 hästrelaterade ögonblick du skulle vilja uppleva igen? My best memorie, den gången jag och Birka hoppade en oxer på 55cm & den sommarkvällen då Ella gick så sjukt bra!
12. Favorit bloggar? Det kommer upp ett specifikt inlägg om det inom kort.
13. Favorit färg på hästar? Tycker mycket om skäckar (som Tamira) och mörkbruna hästar.
14. Barbacka/sadel -beror på häst/ponny och för vilken typ av ridningen (uteritt, jobb i paddocken)
15. Hur lång är du? Jag är ungefär 153cm.
16. Hur länge har du skött om Cinderella och Birka?
 Jag har skött om dom i snart ett år.
17. Hur började du rida? Jag hängde med min kompis Evelina till ridklubben och sen så en utav ridlärarna att jag kanske ville testa och efter det så har jag ridit.
18. Första hästminnet? När jag flög av ridskoleponnyn Marko, han skenade med mig och bockade och jag hade väll ridit i drygt 2 månader ;)
19. Favorit märke i hästsporten? Jag tycker det beror lite på men Kingsland, Mountain Horse och HV Polo har oftast ganska snygga saker.
20. Vad för system kamera kommer du att få? Vet faktiskt inte, men det kommer jag få veta om ett par dagar.
21. Vad är det absolut bästa med Birka och Ella? Birka - vi verkligen hittat varandra, hon är en så otroligt fin ponny.
22. Hur många gånger har du ridit på Effe? Har du ridit på Tamira? 
Jag har ridit Effe 3 gåner, en gång i paddocken och två gånger ute. Tamira har jag ridit en gång och jag ramlade också av den gången ;)
23. Har du snapchat? Ja och där heter jag linaericsonstahlin.
24. Hur många läsare har du i snitt per dag? I genomsnitt 100 unika ungefär.
25. Gillar du min mormor? hahah ja såklart jag gör.
26. Favvomat? Tacos!
27. Favvolåt?
 A Thounsand Miles - Boyce Avenue & Begging - Anton Ewald
28. Favvofilm? Ser typ inte på film längre men jag tror det får bli Disney filmen Bambi.
29. Favvorit karaktär i "Barnen i Bullerbyn" Hahaha har typ aldrig sett på de så jag vet inte.
30. Pepsi/Cola - tycker inte om något utav de.
31. Sommar/Vinter
 - Måste nog säga sommaren!
32. Förhållande/engångsligg Hahha, asså Jaken.... Förhållande säger jag då ;)
33. Katt/hund - Kan inte bestämma mig... 
34. Kycklinglasange/röda bokhyllor - eh wtf?
35. märke på tandborste? hahah har ingen aning..
36. kan inte du ha en fanträff? JAG ÄR DITT STÖRSTA FAN! nä, bloggen känns för lite och förresten så träffades vi för bara ett par dagar sedan lilla gumman :*
37. vad är ditt mål med livet? meningen med livet är meningslösheten ;)
38. telefonnmr sexxi? ;* de har du redan!
39. är jag snygg? ja, typ snyggast på jorden baby <3
40. Vet inte riktigt hur jag ska fråga men... Får jag chans på dig <33 :) - Ja det får du... ;)<3333

MINA FAVORITBILDER

Det här är mina absolut favoritbilder på mina älskade prinsessorna ♥ 
Allihopa är tagna ganska nyligen med mina iPhone 4. Längtar verkligen tills jag får min systemkamera, nu är det exakt en vecka kvar. Förbered er på bildbomber!
 
 
 
 
 

DÅ VAR LOVET SLUT

Hej på er mina fina vänner! Nu tror ni säkert att det blir ett tråkigt inlägg eftersom att lovet är slut, men nej. Jag tycker lovet har varit långt för att egentligen bara vara en veckan. Har hunnit vara i fjällen, hängt med en massa goa vänner och varit i stallet tillsammans med mina underbara prinsessor.
 
Det finns inte så mycket att säga om dagens ridpass. Jag och Oskar skrittade ut på Birka och Flake, en riktigt skogstur. Vi klättrade lite i bergen, gick över välta träd och hittade en massa nya vägar. Det var verkligen kvalitéts tid med hästarna. Vi mötte även på ett par rådjur.
 
Jag longerade Ella en sväng innan jag red henne. Hon var lite bråkig så Therese fick ta över en stund, men sen gick det bättre. Red henne i trav och skritt i ungefär 20 minuter och i slutet tog vi även och galopperade på långsidan. Kräver inget av Ella nu, då hon sakta men säkert bara ska sättas igång. 
 
Nu ligger jag i min säng och ska sova, batterierna måste vara fulladdade inför morgondagen. Nu taggar vi en ny vecka med förhoppningsvis fint väder och en massa härliga stalldagar! :)
 

ERAN SISTA CHANS

Nu har ni en sista chans att kommentera på frågestunden!
Imorgon klockan 13:45 kommer alla svaren upp, missa inte det! Om ni har fler frågor så passa på nu, kommer inte köra frågestund på ett bra tag efter detta! Klicka här för att komma till inlägget!
 

MÅNADENS BLOGG?

Hej på er alla läsare! Jag har funderat lite på om vi ska börja med månadens blogg, först tänkte jag på veckans blogg men det orkar jag inte. Varje vecka kan bli lite uttjatat och om man kör det en gång i månaden så blir det lite mer spännande. 
 
Reglerna blir enkla, sista dagen varje månad så kommer Månadens Blogg att släppas klockan 12:00. Man kan endast bli vald 1 gång per år. Det är jag som väljer vem/vilka som ska få bli Månadens Blogg, men självklart får ni tipsa mig genom att kommentera detta inlägget eller mejla mig linaericson@live.se.
 

SÖNDAG 24 FEBRUARI 2013

Godmorgon på er mina fantastiska läsare! Ännu en solig dag full med en massa stalljobb väntar. Ska bli riktigt roligt att åka till stallet idag igen, känns som att jag inte fick pussat tillräckligt på mina prinsessor även fast jag var i stallet närmare tre och en halv timma igår. 
 
Båda prinsessorna ska ridas och hela stallet ska fixas. Longerar Ella en sväng innan jag rider henne, det blir nog bäst så tror jag. Birka kanske rids i paddocken om inte Therese och Oskar ska rida ut, då hänger jag hellre med dom. 
 
Har faktiskt fixat ett par bra tidsinställda inlägg som jag tycker ni ska ta och kolla in! Vad ska ni hitta på idag?
 
favorit bilden från favorit passet med favorit prinsessan ♥

THERESE LONGERAR ELLA

 Hej på er alla mina vänner! Här kommer videon på när Therese longerade Ella, som ni kommer se var hon ganska pigg men tyvärr fick jag inte filmat den delen då hon var riktigt explosiv så min telefon och jag bråkade lite. Iallafall enjoy!
 

DRAR IGENOM DAGEN

Hej på er alla goa läsare! Dagen har varit riktigt bra, den bästa lördagen på länge måste jag faktiskt säga. Solen har stått högt på himlen och nästan inga moln alls. Hann rida båda prinsessorna innan jag åkte hem vid sex-tiden.
 
Jag började med att rida ut Birka tillsammans med Therese och Oskar. Vi satt upp i paddocken för att få känna lite på dom innan vi gav oss iväg. Birka har så otroligt fin idag, hon har aldrig varit så mjuk och fin i nacken och så mjuk i munnen. Det var helt gudomligt att få rida henne verkligen! Vi kunde till och med gå i form nästan under hela turen ♥ 
Sen så hade vi några bråk också, hon bockade ett par gånger i skogen och så taktade vi lite grann också, men så är det när man har en pigg ponny.
 
Therese lognerade Ella lite innan jag skulle rida henne, bara så hon skulle få springa av sig lite. Film på det kommer inom kort. Hon var riktigt pigg iallafall! Sen hoppade jag upp och red en liten sväng, bara skritt och trav för att vi skulle få känna lite på det, Ella var jättefin och skötte sig super!
 
Imorgon ska jag åka till stallet igen, ska vara där vid ungefär 12 tiden. Rider Birka och longerar och rider Ella, nu ska de motioneras ordentligt så de går att fokusera på annat än att de ska ha alla hovarna på jorden.
 

CINDERELLA'S OLIKA SIDOR

Cinderella's starka sidor är:
- Hon lyssnar jättebra på skänkeln.
- Hon älskar verkligen att arbeta och är positiv till det mesta.
- Hon har jätte lätt för att fatta galopp och det känns verkligen som att man flyger när man galopperar på henne.
 
Cinderella's svaga sidor är:
- Hon har en väldigt egen vilja och är ganska envis. Vi har haft våra små bråk så att säga ;)
- Hon har världens sämsta tålamod. Det kan vara allt från att behöva stå still i gången till att faktiskt stå sill när vi gör halt i paddocken eller vid vilket annat ställe som helst.
- Är något jobbigt så vill hon gärna öka och springa ifrån jobbet.
- Har jätte svårt att galoppera om man håller för mycket i innertyglen.
- Hon är egentligen en ganska svårriden häst om man inte vet vilka knappar man ska trycka på.
 

LÖRDAG 23 FEBRUARI 2013

Hej på er alla mina underbara läsare! För en liten stund sedan hämtade pappa mig hos Evelina och nu har jag precis kommit hem. Jag ska snart byta om och äta lite lunch för att sedan dra till stallet. Det ska bli så roligt att få träffa mina älskade prinsessor igen! Smsade med Therese förut och hon sa att Ella var ganska pigg, plus att hon brunstade nu så det kommer bli ett riktigt roligt ridpass detta ;)
 
Solen skiner och det känns verkligen som att våren är påväg nu! Bara ett fåtal dagar kvar innan jag fyller 15år och ska göra moppeprovet. Vi får verkligen hoppas att jag klarar provet, allting kommer att bli så mycket lättare då. Kommer kunna åka till stallet varenda dag och även rida Yanara lite mer, bara några små uteritter eller liknande.
 

DET HÄR ÄR VIKTIGT HOS EN BLOGG

♦ Designen - Detta är det absolut första jag kollar på när jag går in på en blogg är designen. Har du en tråkig gratisdesign från blogg.se så bör du byta, det gör det inte personligt.
 
♦ Info i menyn - Detta är det andra jag letar efter, man får reda lite på vad det handlar om. Antingen en länk till en presentation eller text direkt i sidmenyn. Sen är det alltid roligt om man får läsa om ponnyn/hästen man rider (om man har hästblogg vill säga)
 
♦ Bilder i inläggen - Inläggen blir alltid roligare att läsa om du lägger in en bild. Helst ska bilden relatera till inlägget, men det är inget måste. En massa inlägg utan bilder är inte roligt, det gör inte bloggen personlig.
 
♦ Uppdateringen - Detta är väldigt viktigt om du vill ha många läsare. En bra blogg ska ha bra uppdatering. Sätt dig gärna och skriv en massa tidsinställda inlägg på kvällen så behöver du inte oroa dig för att uppdateringen ska vara dålig. Tänk bara på att variera inläggen då och att de inte blir alldeles för många oläsvärda inlägg. 
 
♦ Skriv på ett moget & rättstavat sätt - Om jag börjar läsa ett inlägg där vartannat ord är felstavat och du använder smilisar efter varje mening så blir det bara rörigt. Jag gillar hellre att läsa välskriva relativt korta, då för mycket text också blir alldeles rörigt. Enkla, korta men läsvärda inlägg - me like!
 
♦ Hitta något vettigt att skriva om Välj ett ämne som du tycker är roligt, saker du brukar göra på fritiden eller om du har en händelserik vardag varför inte blogga om det? Själv läser jag nästan bara hästbloggar, men tycker det är roligt att läsa om bloggarens vardag också!
 

NY DESIGN AGAIN & MYCKET TANKAR

Ärlig talat så har jag haft ett litet break för mig själv, bloggen har levt på tidsinställda och jag har inte uppdaterat ordentligt alls. Ni kanske har märkt det och jag ber om ursäkt. Jag har länge känt att jag vill starta om på nytt, inte ta bort bloggen men bara glömma det förlutna då det hänt mycket på kort tid och jag känner att jag har mognat. Så från och med nu tar vi nya tag och lever bättre än någonsin tidigare! Tar upp mina löften för 2013 igen:
 
♦  Satsa på ridningen - ta chansen och lära mig allt vad jag kan av Therese och Maria. Lära mig mycket tillsammans med Yanara och sedan börja utvecklas med Effe och Tamira. Givetvis kommer jag köra på tillsammans med mina prinsessor också, men det är inte lång tid kvar med dom tillsammans.
 
♦ Satsa på bloggen - verkligen göra detta grymt bra! Nu när jag börjar lära mig allt i kodmallen och grejer så kan desigen bli grymt fin och jag tror att det är kommer att bli så sjukt bra. Ska börja skriva mognare och med läsvärda inlägg. Inte publicera en massa inlägg för uppdateringens skull utan för att jag vill förmedla något.

♦ Våga ta första steget och bara vara mig själv - inte bry mig om vad andra tycker. De kommenterar bara för att de själva är avundsjuka på mig och mitt liv. Jag kör på och så får vi hoppas att allt kommer sluta happy. 

Jag känner att det är mycket tankar nu och det är tur att det finns fina vänner som jag kan prata med. Det är inget som tynger mig direkt, men det är ändå skönt att prata ut om saker som bara en bästa vän kan förstå ♥
 
Är iallafall jättenöjd med min nya design som jag har fixat med hela eftermiddagen, har fått mycket inspiration från denna bloggen! Vad tycker ni om den?
 

NI HAR VÄLL INTE GLÖMT

Ni har väll inte glömt av frågestunden, jag kommer svara på alla frågor när jag kommer hem från fjällen. Hittills så har ni varit riktigt flitiga och kommenterat på bra, fortsätt så!
 
http://ericsonstahlin.blogg.se/2013/february/fragestund.html#comment
 

REDIGERAR OCH ÄNDRAR OM

Har verkligen tröttnat på bloggen utseende, så som ni ser så håller jag på att fixa med det nu. Mycket roligare med lite nytt och fräscht!

JAG ÄR MED OCH TÄVLAR

KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT KOMMA TILL INLÄGGET

DAGENS FRÅGA 10

Tävlar du din ponny/häst någonting?
Jag kan ju tyvärr inte tävla mina underbara prinsessor då åldersgränsen för att tävla A-ponny i hoppning går vid 13år och i dressyr 14år. Om jag hade tävlat hade jag nog velat tävla hoppning, men tyvärr så går ju inte de.

GOOOD NIGHT

Hej på er alla mina läsare! Just nu sitter jag i Evelinas säng och snackar med lite kompisar, vi ska snart ta och lägga oss då vi ska upp tidigt imorgon. Jag ska hänga med Evelina till hennes skola, träffa lite roliga människor och bara ta det lugnt.
 
Måste dra nu, men jag har fixat en massa tidsinställda för resten av veckan och sen så kanske det kommer ett par "live-inlägg" också :)
 

MY BEST MEMORIE ♥

Mitt bästa minne någonsin är med Birka. Det var en gång i somras när jag hoppade av bussen och jag kommer ihåg att jag hade inte varit i stallet på ett par dagar. När vi bodde på södra Hjälmvik så gick alltid förbi stallet och alla hagarna när jag gick hem från bussen. Jag såg att Birka och Ella gick i bergshagen tillsammans med Peffson. Jag gick in i hagen och upp på den lilla kullen och såg att de stog en bit bort.
 
Jag ropade efter Birka och såg hur hon reste huvudet och spätsade öronen. Hon sökte runt i hagen med blicken tills hon fick syn på mig, då gnäggade hon. "Kom då" ropade jag igen. "Kom då lilla Birkis". Hon började trava mot mig och sista biten galopperade hon. Jag fick tårar i ögonen och grät nästan hela vägen hem. Det var äkta kärlek för mig. Hon hade saknat mig lika mycket som jag hade saknat henne. Det är inte ofta just sån kärlek uppstår. 
 
Jag sitter och gråter just nu när jag skriver detta inlägg också. Att tänka tillbaka och minnas något sånt fint. Min kära lilla Birka, vi kommer alltid vara tillsammans. Iallafall i våra hjärtan ♥
 
Jag vill bara att du ska veta att jag älskar dig!
 
 
 

MITT SÄTT ATT FÅ INSPIRATION TILL BLOGGANDET

Alla som har eller har haft en blogg vet hur svårt det är att varje dag skriva en massa läsvärda inlägg åt förväntansfulla sina bloggläsare. Det tar mycket tid, men vi tycker att det är otroligt roligt. Annars hade vi ju inte hållit på med det och jag känner mig faktiskt riktigt stolt som har skrivit hela 563 inlägg på denna bloggen och det finns inte ett ända som liknar de andra.
 
Det många nog söker i bloggvärlden är inspiration. Hela tiden vill vi ha förslag på ny inlägg, men ger läsarna en chans att påverka. Men läsarna är oftast bloggare dom med och det är inte ofta sånna inlägg ger bra resultat. För läsarna har inte heller några tips, då de också är toppa på idéer.
 
Jag och ett par kompisar har faktiskt kommit på en ganska smart grej, en gång i veckan (på ett ungefär) så skypar vi. Det handlar nästan bara om bloggen, vi ger varandra en massa ny idéer och vi sitter och skriver inlägg tillsammans. Just nu är vi bara 3 i gruppen, men vi hoppas på att bli fler. 
 
Så det är mitt tips till er, ta en kväll med ett par goa bloggvänner och bara snacka en massa idéer kring inlägg, design eller andra saker som rör era bloggar. Det kan bara vara positivt och man lär sig en massa nya knep.
 
Den ända vägen är uppåt och tillsammans kan vi komma dit!
 
 


MINA STARKA OCH SVAGA SIDOR

Mina starka sidor inom ridningen är:
- Jag har väldigt lätt för min sits, inte behövt träna på den så mycket i och med att jag hade med mig den från början. Alltid haft någon som stått på backen och tjatat om hälarna, tummarna, axlarna och allt annat.
- Jag är en ganska bestämd som ryttare och har en egen åsikt. Så länge jag känner ponnyn så säger jag absolut till om den vill göra något annat. Jag har haft ett par fighter med både Birka och Ella.
- Jag har väldigt bra balans och en mjuk hand. Har fått mycket bröm för det.
 
Mina svaga sidor ridning är:
- Jag är fortfarande lite rädd och osäker i hoppningen. Fast bara när det är större höjder eller större hästar/ponnyer. Har faktiskt bara hoppat A-ponnyer ;)
- Jag är ganska dålig på att planera mina ridpass och tar dom som dom kommer. Ska bättra mig på detta, absolut!
- Svårt att rida lätt och samtidigt ha koll på skänkelhjälper, men något som jag övar mycket på.
 
 

LÄGESUPPDATERING

Hej på er! Sitter och kollar på omhoppningen i världscuphoppningen. Det verkar som att det kommer gå ganska bra för Henrik iallafall, han ligger just nu etta. Imorgon åker vi hem från fjällen, det har varit en otroligt bra vecka, men det ska ändå bli skönt att komma hem också. En planering på hur helgen ser ut kommer upp senare ikväll, ha det bra!
 

YOU HAVE TO CHECK IT OUT

Under den senaste tiden så har jag hjälpt några utav mina närmsta vänner att starta upp sin blogg igen, då de var nära på att lägga ner allt. Tillsammans så har vi byggt upp deras blogg från grunden och de är två riktigt härliga tjejer.
Tycker verkligen de är värda ett par klick och några kommentarer, skulle ni inte kunna vara gulliga och göra detta mot mina älskade vänner? ♥ Klicka här för att komma till deras blogg! 
 

KAN NI BLOGGTIPSA MIG

Har tänkt lite på det här med era bloggar och sånt, även fast ni länkar dom i era underbara kommentarer är det inte alltid så att jag hinner kolla dom. Så jag tänkte att ni skulle ta och kommentera detta inlägget med era bloggar, så går jag in och kikar lite på dom. Kanske tar och lämnar ett par kommenterar också ;)
 
Allt ni behöver göra är att kommentera detta inlägget med eran bloggadress, så kollar jag!
 

EN BRA START PÅ DAGEN


Tisdag 19 februari 2013

Hej på er! Nu har jag lyckats koppla upp datorn och vi har precis käkat lite lunch. Om en stund ska vi ge oss ut i backen igen, kanske uppdaterar er i liften eller ikväll. Annars så får de tidsinställda regera.
 
Statistiken har varit bättre än någonsin och kommentarerna har bara rullat in. Fortsätt så! Det känns verkligen bra med bloggen och allt om kring den. Statistiken, kommentarerna och alla som vill ha headers av mig :)
 
 

HISS & DISS

Magic Brush - 149:-
Kommer ni ihåg dessa grymma borstarna som jag köpte till Birka och Ella i julklapp? Iallafall så vill jag bara passa på att hissa dessa. De är grymt bra och funkar i alla lägen! De är speciellt bra när ponnysarna är leriga, när de har gamla svettfläckar och nu när de börjar fälla päls. Tycker de är jättelätta att göra rent och sen är de snygga och sköna att hålla i.
 
Jag rekommenderar denna produkten starkt!

BIRKAS STARKA OCH SVAGA SIDOR

Birkas starka sidor är:
- Hon är otroligt lugn och trygg i trafiken.
- Hon vill alltid göra allt jag ber henne om och är därför en otroligt snäll ponny. 
- Hon litar verkligen till 100% på sin ryttare (i detta fallet mig) och vi har verkligen kommit varandra nära. Jag kan ha henne lös nästan överallt, om det inte är mat i närheten ;)
 
Birkas svaga sidor är:
- Hon lyssnar inte jättebra på skänkeln.
- Hon har jätte svårt för att fatta galopp på rakt spår och vi måste alltid fatta på böjt spår. Men det handlar ju om en stykefråga som vi ständigt jobbar på.
 

18 februari 2013

Just nu är jag i backen, internet i stugan funkar inte. Så det var tur att jag fixade tidsinställda åt er! Det är därför jag inte har svarat på dom som har skickat mail angående header! En hel dag i backen är det som gäller, så kanske vi hörs av ikväll! :)


DAGENS FRÅGA 9

Hur länga brukar ni rida ett normalt pass på era hästar/ponnyer?
Jag rider lite beroende på, men om vi säger att vädret är bra och vi inte har några andra bekymmer så brukar jag jobba prinsessorna i paddocken mellan 30-60 minuter ungefär. Sen beror det lite på om vi hoppar eller om vi håller på med något annat som kanske är mer ansträngande.

JAG ÄLSKAR HEADERS

Jag kan verkligen aldrig sluta hålla på med headers. Tycker det är så roligt att jobba med bilder och speciellt med nya bilder, spelar ingen roll om dom är mina egna eller andras. Så länge det är bra kvalité på dom och jag har några idéer så brukar det gå bra. Sen måste man ju ha tid att sätta sig med det också, men det brukar funka hyffsat bra.
 
Någon som vill ha hjälp med en header så är det bara att mejla mig på linaericson@live.se. Så fixar jag det om jag har tid och lust :)
 
Här är några headrar jag har gjort:
 
 
 
 

SÖNDAG 17 FEBRUARI 2013

Godmorgon på er! Här är man uppe i tuppen för att om ungefär 20 minuter ge sig av mot fjällen, vi kommer hinna spendera ett par timmar i backen iallafall och under de 5-6 timmarna vi har i bilen ska jag försöka skriva ihop ännu ett par inlägg. 
 
Hoppas ni alla får en riktigt bra dag så hörs vi av senare under dagen! Puss & Kram
 

Lina & Yanara 16/2-2013

 Idag var jag ju på ridklubben och red Yanara en sväng. Måste säga att det känns lite konstigt att gå från A-ponny till en stor C-ponny, men förövrigt så kändes det riktigt bra!

 

Yanara var ändå hyffsat pigg idag och innan jag red så red Nanna bara igenom henne en stund. Gjorde bara grundsaker, inget avancerat direkt då jag bara känner på henne och försöker att hitta knapparna. Vi hade på en graman också, men hade den inte spänd. Just för att jag skulle kunna fokusera mig mer på min sits, mina händer och skänklar istället för hennes huvud. 

 

Känner mig riktigt nöjd och Yanara är verkligen en jättefin ponny!

Här får ni filmen som jag lovade också, inte så jätte lång men ni får ändå se alla gångarter.

 


EN RIKTIGT FIN PONNY!

Kommit hem från ridklubben för ett tag sedan. Yanara var riktigt fin idag, berättar mer om det sen. Om ni vill så lägger jag upp en film från dig också, vad säger ni? Nu ska jag iallafall hoppa in i duschen, sen ska jag städa mitt rum och packa det sista innan det är dags för melodifestivalen :)

 


DE SENASTE RIDPASSEN

Birka & Cinderella 13 februari 2013
I onsdags skrittade ut 1 timme med Birka. Hon var ganska pigg och framåt under hela passet. När vi hade kommit halvägs hoppade jag av och promenerade henne. Hade med mig ett par morotsbitar som jag snvände om belöning. När vi tränade fokuserade vi hela tiden på att hon ska följa mig. Stanna när jag gör det, börja gå om jag gör det och börja trava om jag börjar jogga. Birka var verkligen jätte duktig!
 
När vi kom till en uppförsbacke lite senare så släppte jag henne och skrek "ya ya" och började springa uppför backen, och efter mig fick jag en bockande gnäggande glad ponny som kastade med huvudet. Det var en utan de bästa stunderna jag och Birka har haft tillsammans ♥ Sen skrittade vi resten hem.
 
Ella tog jag på grimman och tricktränade även henne i paddocken i ungefär 35 minuter. Vi fokuserade på samma sak som jag gjorde med Birka och Ella var också duktig. Det dumma är när hon märker vilken hand jag håller morötterna i så börjar hon nästan hugga efter mig. Vi tränade ganska mycket med hennes tålamod också, då det är ganska dåligt. 
 
Efteråt kändes det riktigt bra och det kändes verkligen som att vi fick ut något utav passet. Jag är riktigt nöjd med hur duktigt Ella börjar bli, för att bara vara snart 4 år. 
 

 
Birka & Cinderella 15 februari 2013
Gjorde samma sak som i onsdags med Birka och hon var jätte duktig. Vi gick även en del i skogen, bara för att testa lite annan terräng. Sen så la jag fram ett par grenar på grusvägen som jag ledde henne över. Sen kunde jag också springa framför så travade hon så fint över dom. Påvägen hem blev hon lite busig, kastade sig mot en gran vi gick förbi och fick nafsat åt sig en kvist. Lilla söta ponnyn!
 
Ella och jag gick ut på lite miljöträning. Drog på tränset och tog på ett kedjegrimskaft för säkerhetens skull. Vi följde en ganska öde grusväg som funkade perfekt för miljöträning. Först mötte vi en hund som var super läskig och sen ett par får som Ella helst ville springa förbi. Det roliga med Ella är att får och andra djur är mycket farligare än tillexempel. bilar, bussar, grävskopar, elkablar, brevlådor och cyklister.
 
Det blev ett ganska långt inlägg men så kan det bli ibland, hoppas ni orkade läsa allt bara.
 
 

FRÅGESTUND

Tänkte att vi kör en frågestund nu medans jag ändå är i fjällen. Så svarar jag på alla frågor när jag kommit hem igen! 
SÅ KOMMENTERA PÅ NU BARA!
 

LÖRDAG 16 FEBRUARI 2013

Godmorgon på er! Jag vaknade precis och ska snart gå ner och äta frukost. Idag är det lördag och jag har ett par viktiga saker att göra. Strax efter klockan tre i eftermiddag så ska jag vara på ridklubben för att rida Yanara, eventuellt kommer film från det också. Efter det så åker jag hem och packar klart för fjällen resan.
 
Har även ett par skolarbeten som måste bli färdiga idag, då jag inte vill tänka på något sånt när jag är bortrest. Sen så har jag nästan fixat klart alla tidsinställda inlägg för veckan, men givetvis så tar jag med min dator och kommer uppdatera er på plats också.
 
Vad ska ni hitta på idag?
 

Fredag 15 februari 2013

Hej på er mina kära trogna läsare! Kom hem från stallet för ungefär en timme sedan, just nu är jag hos farmor och farfar och kommer sova över här inatt. Ikväll ska jag endast ägna mig åt bloggen, så håll koll här ikväll då kanske några andra inlägg också dyker upp.
 
Var i stallet idag och sa hejdå till mina prinsessor. En hel vecka utan dom, vet inte om jag kommer klara mig. Men jo det ska nog gå, kommer ha en massa andra saker att tänka på. Ett inlägg om ridpassen kommer upp senare eller imorgon.
 

Kan du hålla en hemlighet? Jag är inte den du tror jag är...

Hej på er! Moppekörningen gick jättebra förut och jag kände mig riktigt säker i trafiken. Skönt att veta hur allt funkar, så man kan ta sig till stallet på ett säkert sätt. Vi har bokat tid för teoriprovet också, 4 mars 13:30 ska jag skriva mitt teoriprov. På min födelsedagen, yeah!
 
Jag skulle ju egentligen ridit Yanara imorgon, men det blev inställt. Kanske ska rida henne på lördag istället så jag kanske åker till stallet imorgon. Pussar på mina prinsessor en sista gång innan jag åker till fjällen. Myser i stallet en liten stund bara, vet inte om jag kommer klara mig utan mina små hjärtan så länge ♥
 
Glad Alla Hjärtans Dag på er ännu en gång. Vi firade med att äta pizza och lite geléhjärtan. Om en stund ska vi käka daimtårta också, mums! 
 
Favorit låten just nu, tycker norska är ett riktigt fint språk plus att denna låten äger

Följ mitt liv utanför bloggen

Vill ni följa mitt liv utanför bloggen? Kolla då in de här ↓
Instagram: linaericsonstahlin
Kik: linaericsonstahlin
Twitter: LLiinNnaA
Videofyme: linaericsonstahlin
 
 

En bild säger mer än tusen ord

Det är något med mig och Birka. Vi har klickat redan från början och kommer varandra närmare och närmare för varje dag som går. Och visst alla säger ju att de älskar sin ponny och allt det här och det är så klart dom gör. Men jag inte bara älskar Birka, utan vi är som skapta för varandra.
 
Cinderella däremot tycker jag väldigt mycket om, såklart att jag älskar min bebis. Men vi har inte alls samma kontakt som jag och Birka. Å vi skulle aldrig änns kunna komma i närheten av de känslorna jag och Birka har för varandra.
 
Jag har aldrig känt den här känslan. Aldrig älskat någon som du, du är den ända. Min älskade lilla ponny ♥
 
 
Har ni någon gång upplevt någon liknande känsla med er ponny/häst? 

Alla Hjärtans Dag - Torsdag 14 februari 2013

Då var det Alla Hjärtans Dag och jag har vaknat med ett leende på läpparna. Förmiddagen kommer spenderars i Stenungsund och så kommer jag köra moppe. Vi får hoppas att det inte är allt för mycket trafiken en torsdag som denna.
 
Vet fortfarande inte om jag åker till stallet idag. Men får ta och kolla upp det sen, kanske bara åker dit någon timme och pysslar om mina prinsessor. Vad ska ni hitta på idag då? ♥
 

Vi tar nya tag, imorgon är en ny dag!

Hej på er! Har haft en riktigt bra dag och känner mig riktigt nöjd nu när det är dags att gå och sova. Imorgon är det en ny dag som kommer att bli minst lika bra. Är ledig från skolan för att åka och göra det sista med moppekursen. Förhoppningsvis så kommer jag klara mig utan några större skador. 
 
Ett inlägg om dagens ridpass kommer upp som tidsinställt imorgon istället. Vet inte om jag åker till stallet imorgon, men det får vi se. Beror lite på vad klockan blir imorgon och så :)
 
Hoppas alla ni läsare har haft en undebar dag, annars tar vi och taggar imorgon istället!!!
 

Att komma tillbaka till helvetet

Hahah måste bara börja med att säga att rubriken är ganska överdriven, men ni kanske förstår känslan jag har efter ni har läste detta inlägget.
 
Det ska faktiskt bli ganska nervöst att komma tillbaka efter att ha varit i fjällen i nästan en vecka. Då vi måste ställa av både Birka och Ella under denna tiden. Och ni som läst bloggen ett tag vet nog hur pigga de här två små hästarna brukar vara efter de har vilat, speciellt Ella. 
 
Men jag vänder på allt och tar det som en ny utmaning, lär mig att sitta kvar på ytterligare ett par bockserier och luftsprång som Ella kommer att göra. Och så får jag öva mig på att sitta på en stark pigg ponny med namnet Birka också. 
 
Detta ska bli jätte roligt, även fast det är lite läskigt. Man vill ju inte ramla av liksom, skämt åt sido så är det tur att det inte är så långt till marken ;) Även fast det bara är att de får vila en vecka, så har vi byggt upp konditionen nu den senaste tiden och då blir det ännu mera energi.. 
 
Hur brukar era hästar eller ponnyer bli efter det har vilat?
 

Något jag saknar...

Jag har verkligen saknat sommaren under en längre tid nu. Det har varit alldeles för många trista gråa dagar nu, vill verkligen ha sommar - varma, ljusa och framför allt torra dagar. Tänk vad skönt och slippa dra på sig flera kilo kläder och ut och pulsa i snön.
 
Det hade underlättat i ridningen otroligt mycket också. Kunnat rida ordentligt i paddocken och planera ridpassen mycket bättre. Vill verkligen ha sommar nu! Plus att Malin ska antagligen komma hit ner, om vi inte får några förhinder eller liknande. Åh vad jag längtar efteratt få träffa min älskade syster ♥
 
Längtar inte ni efter sommaren nu? Eller är ni mer vinter människor?
 
 

Onsdag 13 februari 2013

Godmorgon på er! Sitter i skolan och lyssnar på musik nu, våran lektion är jätte chill och man får jobba med det man behöver. Vilket i mitt fall är inlägg på bloggen ;) Jag har börjat fixa ett par inlägg inför nästa vecka när jag är i fjällen. Det kommer nog inte vara 7 inlägg om dagen. Men ska försöka jobba mig till minste 2-3 stycken iallafall.
 
Går tråkigt nog lång dag i skolan idag, men direkt efter det åker jag till stallet. Tror nog vi har två pigga prinsessor  att rida idag, haha det är roligt att se att dom har så mycket energi och är så positiva till att få arbeta.
 
Har tidsinställda till idag, så uppdateringen kommer bli mycket bättre än igår!
 

Min veckoplanering

Väldigt dålig uppdatering idag, men så kan det bli ibland. Att ligga på topp hela tiden är ett svårt jobb som tar mycket energi. Iallafall så tänkte jag gå igenom hur mina kommande dagar ser ut:¨
 
Onsdag 13 februari: Åka till Hjälmvik och plugga
Torsdag 14 februari: Göra sista delen av moppekursen, nämligen köra 3 timmar i trafiken med min lärare. 
Fredag 15 februari: Rida Yanara i manegen på Orust Ridklubb
Lördag 16 februari: Kanske åka till Hjälmvik
Söndag 17 februari - Torsdag 22 februari: Vara i FJÄLLEN med familjen!

   
 

Tisdag 12 februari 2013

Hej på er! Bloggade inte igår, då jag var svin trött och somnade typ super tidigt. Skulle åkt till stallet idag, men det blev inte så. Evelina hänger med mig hem och så tar vi och myser lite grann. En helt vanlig tisdag nästan ;) Imorgon åker jag till stallet som vanligt, går lång dag i skolan så kommer vara i stallet runt fyra tiden först. Vet inte om jag rider i paddocken eller om jag rider ut. Det beror helt på vädret.. Vi får hoppas på det bästa! 
 
Uppdaterar er mer senare!
 
Världens bästa vän ♥

Något jag ska bättra mig på!

Känner verkligen att alla fina kommentarer och andra roliga saker som ni ger mig via bloggen måste ju jag faktiskt svara på också. Och en sak som jag tycker att jag är ganska dålig på är att svara på era kommentarer, ska verkligen skärpa mig! Vet själv hur tråkigt det är när man kommenterar någons blogg och inte får något svar.
 
Har ni någon gång kommenterat bloggen men inte fått något svar, så tycker jag att ni ska ta och fråga igen. Lovar att jag kommer svara denna gången :)
 

Longering med Flake

Tittar just nu på när Therese longerar Flake, det går jättebra. Även fast han är lite pigg och busig. Uppdaterar mer senare ikväll :)


Birka och Ella's veckoplanering

 
Sen beror det helt på hur vädret är också, men såhär kommer veckan se ut på ett ungefär. Ganska mycket vila och så avslutar vi veckan med uteritter då jag ska åka till fjällen på söndag.

Skulle behövt ett par nya ridhanskar

Jag är verkligen i behov av ett par nya ridhanskar. Det är egentligen inget större problem på dom som jag har nu, men dom börjat bli lite små och utslitna. Jag har tittat runt lite men inte direkt hittat något som jag verkligen verkligen velat ha.
 
Jag vill inte att dom ska kosta för mycket, då jag gärna köper ett par nya om ett tag igen och så ska dom helst vara bruna. Någon som har något förslag? :)
 
Här är några snygga handskar som jag skulle kunna tänka mig ↓

Måndag 11 februari 2013

Just nu sitter jag i skolan och det känns som att jag ska somna. Håller på att skum arbeta lite med en matte uppsats vi har tills på fredag, inte så roligt... Efter skolan åker jag till stallet rider mina små prinsessor. Ikväll har jag inte heller så mycket planerat, lägger all tid på bloggen och läxor. That's life!
 

Dagens ridpass - Ella & Birka

 

Red Ella en sväng i skogen med Therese och Effe, Oskar gick också med med Hobbe. Det var väldigt mycket energi i Ella idag och som ni ser på videon ovanför (Oskar lyckades fånga det på film) så var det såhär hon höll på den mesta delen av turen. När vi kom tillbaka till stallet fick jag travat några varv i paddocken och då lugnade hon sig betydligt. Hahaha ganska roligt att titta på hur busig denna lilla ponnyn kan vara :)

 

Red Birka en sväng i paddocken också. Bara lite skritt och trav för att hon skulle få röra på sig. Hon var dessvärre lite okoncentrerad och tittig. I slutet däremot släppte hon bettet, lugnade sig och blev ganska fin. 


My soulmates - Birka & Cinderella

 

Mina älskade ponnyprinsessor, vet inte vad jag hade gjort utan dom. Älskar dom så himla mycket, den här filmen är till er mina älskade själsfränder ♥

 


Något jag ska bättre mig på!

Känner verkligen att alla fina kommentarer och andra roliga saker som ni ger mig via bloggen måste ju jag faktiskt svara på också. Och en sak som jag tycker att jag är ganska dålig på är att svara på era kommentarer, ska verkligen skärpa mig! Vet själv hur tråkigt det är när man kommenterar någons blogg och inte får något svar.
 
Har ni någon gång kommenterat bloggen men inte fått något svar, så tycker jag att ni ska ta och fråga igen. Lovar att jag kommer svara denna gången :)
 

Hemma igen!

Ska snabbt hoppa in i duschen, videon lyckades inte ladda upp sig själv. Så jag fixar det så snabbt jag är färdig i duschen. Kan säga att det var två pigga hästar att rida idag, puh!

Söndag 10 februari 2013

Godmorgon på er! Vaknade lite tidigare än vad jag egentligen behövde förut, men då kan man alltid passa på att blogga lite. Varför ska man alltid vakna tidigt på helgen istället för på vardagarna?
 
Idag ska jag en sväng till stallet, pappa kör mig så att jag är där vid 12 tiden så nu ska jag ta och äta frukost. Rider Birka och Ella, men kanske också någon utav ponnysarna. Det får vi se. Stallet ska iallafall fixas som vanligt och sen så fortsätter nog söndagen som vilken annan som helst.
 
Senare under dagen kommer det kanske upp en film som jag har grejat ett tag med. Lämnar datorn här hemma för att den står fortfarande och laddar upp. Om inte något problem inträffar dyker den upp så snart som möjligt. Vad ska ni hitta på idag? :D
 

Lördag 9 februari 2013

Hej på er alla fina! Jag har haft en riktigt bra dag och hunnit med en hel del saker. Nu sitter jag i soffan och kollar på melodifestivalen med familjen. Vet inte hur morgondagen ser ut, men såhär såg i allafall dagen ut. 
 
Var som sagt iväg och provred Yanara en sväng på förmiddagen och allt gick faktiskt väldigt bra. Hon stod i ett superfint litet stall och Maria var jätte trevlig. Underlaget i paddocken var hyfsat även fast det var så kallt ute, så vi kunde både skritta och trava.
 
Först red Nanna igenom henne en liten sväng och sen red jag, hon kändes jättefin och var väldigt rolig att rida. Sen tog vi och skrittade ut en liten sväng också. På fredag (om det inte blir någon ändringar) så ska vi åka till ridklubbens manege och så ska jag få känna på henne ytterligare lite till.
 
Sen åkte jag direkt till Hjälmvik, skrittade ut Birka en liten sväng och skrittade Ella lite i paddocken. Det är så tråkigt när vädret är som det är, man kan knappt göra något alls. Hann också mocka hela stallet innan Oskar och Therese kom och så plockade vi in alla hästarna och hängde upp alla täcken m.m
 
Nu ska jag fortsätta se lite på tv, hoppas alla får en super bra kväll! :D
 
Fina Nanna & Yanara ♥

BIRKA - HOPPTRÄNING FÖR THERESE

 

Här är en film från en hoppträning för Therese, som jag red med Birka i somras. Är hon inte duktig min lilla prinsessa? Vet att jag lagt upp denna tidigare men gör det igen ;)


500 INLÄGG ÄR GANSKA MYCKET

För ett litet tag sedan så nådde vi faktiskt 500 inlägg på bloggen och nu har jag lyckats med ett utav mina mål. Detta blir ungefär 100 inlägg i månaden, vilket inte är bra alls eftersom det är i genomsnitt bara 3,5 inlägg om dagen... :/
 
Det ska bli bättre och innan 2013 är över. Jag ska ha publicerat mellan 1800-2000 inlägg innan året är slut. Tror ni att vi kan klara det? ;)
 

FREDAGSMYS I SOFFAN

Sitter i soffan och försöker skriva ihop lite inlägg samtidigt som jag tittar lite på tv:n. Tog en dusch förut, riktigt gött faktiskt. Och nu vräker jag i mig chips... mindre bra.
 
Är lite spänd inför morgondagen, rida en ny ponny är alltid lite spännande. Tror det kommer funka super bra med Yanara och hon verkar vara en toppen ponny. Wish me luck!
 

En slapp torsdags eftermiddag

Hej på er allihopa! Red ut Birka en sväng tillsammans med Therese som gick med Hobbe, han inte rida Cinderella då tiden bara flög iväg. Men får ta henne på måndag istället.
 
Sitter med tårar i ögonen nu efter att ha sätt en utav Narnia filmerna, de är så sorgliga och jag kan inte sluta gråta. Visste det är en barnfilm, men den är så sjukt bra. Iallafall ska jag inte till stallet imorgon, har en myskväll med systrarna och farmor och farfar. Sen på lördag så åker jag och provrider en ponny som heter Yanara, så får vi se hur det går? ;)
 
Fredag imorgon, längtar som tusan efter helgen nu!! Gör inte ni det? :D 
 

Smeknamn på hästarna jag rider

Tänkte bara skriva ihop ett litet inlägg med vad jag brukar kalla hästarna, så ni slipper blanda ihop dom. Kallar ju alla lite olika hit och dit ;) De här är ju de hästarna jag rider, sen finns det givetvis lite olika smeknamn på de andra också!
 
Efrahim Helac som han heter egentligen brukar kallas för: Effe, Peffe eller Peffson
 
Cinderella som hon heter egentligen brukar kallas för: Ella eller Ellis
 
Birka som hon heter egentligen brukar kallas för: Birka eller Birk
 
Nu hoppas vi att ni inte blandar ihop alla namnen allt för lätt! Ha en bra fortsatt dag allihopa :)

Presentation av Efrahim Helac

Här kommer inom kort snart mer information om Efrahim Helac.

Torsdag 7 februari 2013

Godmorgon på er! Idag blir det en ganska enkel torsdag, precis som vilken annan som helst. Åker till stallet efter en lång dag i skolan, har inte jätte många lektioner men de blir oftast segt ändå. Torsdagar är alltid lika tråkiga...
 
Iallafall så skulle Ella jobbas i paddocken med bommar och Birka skulle logneras, men jag tror inte det blir så. Det är minusgrader ute och paddocken är nog inte hundra procent ridbar, men vi får se hur det blir sen. Ett inlägg om ridpassen kommer säkert ikväll!
 
Hoppas ni får en lite mer händelserik torsdag än mig, kram på er!
 

Dagens ridpass - Birka, Ella & Effe

Cinderella - Red Ella en liten sväng i paddocken, underlaget var sådär med det funkade. I skritten försökte hon komma undan från jobbet lite grann, men tog ett par förhållningar och mötte med skänkeln så blev det bättre. I traven blev hon lite pigg och ville helst galoppera, annars gick det också bra.
 
Birka - Även Birk tog jag en liten sväng i paddocken. Jobbade med ställningen och böjningen och att hon skulle mjukna i munnen. Allt gick bra och även hon blev lite pigg i traven, tror mina prinsessor ville galoppera och busa lite kanske? ;)
 
Efrahim Helac - Tog faktiskt och skrittade ut en liten sväng med Effe idag, Therese gick med tillsammans med Hobbe och allt gick bara bra. Effe skötte sig jättebra och vi mötte till och med en buss utan några problem. Hoppas det blir en massa mer ridning på D-ponnysarna nu under våren :D
 
Inget utav passen var direkt ansträngande, utan ponnysarna fick bara komma ut och gå bort lite träningsvärk och jogga lite grann. Men jag är iallafall väldigt nöjd med allihopa!
 
Finaste prinsen ♥

Onsdag 6 februari 2013

Godmorgon på er! Vaknade och gick upp för en stund sedan och nu ska jag snart ge mig av till bussen. Har inte fixat några tidsinställda, men det var just därför jag slrev detta inlägget. Jag tror det blir enklareom jag inte sätter så mycket bloggpress på mig utan att jag fortsätter blogga för att det är roligt. Jag menar inte att jag ska sluta blogga helt, eller bara någon gång i veckan. Men ett par gånger om dagen - när jag känner för det.
 
Idag ska jag iallafall till stallet, båda två ska jobbas en stund i paddocken. Jag hade inte räknat med sånt här skit väder när jag skrev veckoplaneringarna, så vi får se hur det går. I värsta fall börjar det snöa och blir slaskigt och äckligt och då kanske jag skippar att rida. Åker till stallet vilket som!
 
Hoppas ni alla får en riktigt bra dag! Kram på er ♥
 

Tisdag 5 februari 2013

Hej på er! Har haft en massa andra saker att göra idag så jag har inte hunnit med bloggen. Denna veckan kommer att bli ganska häktisk, har en massa saker som jag måste hinna med innan veckan är slut och då hamnar bloggen åt sidan. 
 
Får se hur det blir resten av veckan, men kommer blogga så fort jag får tid.
 
 
Mina väldigt fina vänner, hihihih ♥

NI KAN ANDAS, JAG LEVER FORTFARANDE

Hej på er små sötnosar! Var i stallet i ungefär två och en halv timme förut, red Birka och gjord lite trick-träning med Ella i paddocken. Sen nu efter min lååånga sköna dusch så har jag svarat på ett mejl och planerat lite mer inför veckan och sett en stund på tv :)
 
Birka skötte sig jättebra idag, fokuserade endast på att ställa och böja henne och så flyttade jag henne lite också. I början tyckte hon att jag var jätte jobbig, men mjuknade allt mer eftersom. 
 
Ella skötte sig jättebra också, hade en morot som jag delat i en massa minibitar som hon fick ifall hon var duktig. Hon tyckte det var jätte roligt och fattade väldigt fort. Vi tränade mest på att hon skulle hänga efter mig och stanna när jag gjorde det och så. 
 
Nu ska jag strax prata en liten stund med Nanna, ska bara skriva klart mitt inlägg. Vi smider lite planer inför framtiden, några utav dom kanske blir publicerade här ;)
 
Finaste Cinderella igår ♥

BER OM URSÄKT

Har varit usel på att uppdatera idag, men har haft en massa andra viktigare saker att göra. Nu ska jag duscha sen kommer några riktigt inlägg :)

BOMARBETE MED CINDERELLA

Nu funkade det äntligen att ladda upp videon. Dessvärre blev det ganska dålig kvalité, men det är bättre än inget. Tycker ni inte lilla Ella ponny

 


BLIR SÅÅÅ ARG

Givetvis så nu när jag har klippt ihop en film till er så ska det inte funka... åh vad sur jag blir. Videofyme och jag är inte bästa kompisar just nu så vi får se när filmen kommer upp... Om den ens gör det :/

VECKOPLANERING V.6

På ett ungefär kommer Birka och Ella's vecka se ut ungefär så här. Sen kan allt ändras på grund av till exempel vädret eller om något annat händer. För övrig har de ganska lika pass denna veckan :)
 
   
 
 

FILMFIX OCH ANDRA ROLIGHETER

Kom hem från stallet för en ganska lång stund sedan, Elin hängde med mig så hon filmade mig och Ella. Så just nu håller jag på att klippa ihop allting till en film. Vill ni att jag publicerar den här sedan? :)
 
Fick ett mejl förut från en jätte trevlig person som undrade om jag skulle vilja rida hennes ponny någon gång i veckan. Får se vad jag gör, men det var ett riktigt roligt erbjudande. Givetvis kommer det mer om det här inom kort :)
 

Söndag 3 februari 2013

Godmorgon på er mina fina läsare! Jag och Evelina gick upp för en stund sedan och har ätit frukost. Vi ska snart ta och fixa iordning oss lite, sen ska vi nog bara chilla. Jag ska fixa lite inlägg och sånt.
 
Vid halv tolv går bussen hem till Orust igen, pappa hämtar mig vid busstationen och sen så åker jag hem och byter om och direkt vidare till stallet. Ska fixa i stallet tillsammans med Nettan och så tar jag nog och rider en sväng också.
 
Lilla busiga ponnyn :3

godnatt och sov gott

Nu går vi och lägger oss, vi har sett på en jättefin film som heter "a walk to remember". Rekomenderar den starkt! Puss och kram från oss <3

Nu blir det film mys med min allra bästa vän ♡


Evelinas videoblogg :'3


promenad och myskväll

Hej på er igen! Om en liten stund ska jag och Evelina gå ut en sväng med Hampus, en videoblogg kanske kommer upp också. Sen ska vi plugga och mysa lite också, känner på mig att detta kommer bli en super mysig lördag även fast den börjat lite segt ;) 
 
 

Birka och Ella's dolda sidor

- Birka är 110% trafiksäker

 

- Båda är två riktigta godismonster

 

- Ella hatar att bli borstad i ansiktet

 

- Ella's bästa gångart är galoppen och Birkas är traven

 

- Ella har riktigt dåligt tålamod

 

- Birka har fått G1 på premering och BIS, klassvinnare och bästa sto - som bästa resultat på en utställning

 

- Båda två älskar Magic Brush borstarna som dom fick i julklapp av mig 

 

- Båda två är riktigt svåra att få kort på, de går gärna fram till kameran eller vänder rumpan mot

 

 

@ Evelinas place

Vi chillar lite på livet bara <3


Lördag 2 februari 2013

Godmorgon på er! Gick upp vid sju ungefär och hade lite sällskap med min syster som skulle åka till ridklubben vid åtta. Känner mig därför ganska pigg nu, det blir ju så när man har fått vara uppe och piggna tll en stund :)
 
Ska snart ta och fixa iordning mig och så ska jag vid halv tlv tiden börja gå mot bussen. Evelina kommer från Henån och så tar jag samma buss som henne hem. Känner på mig att detta kommer blir en super rolig helg, med bästa Evelina kan inget bli fel ♥
 

Schabrak Allround Cambridge HV Polo

Är det bara jag som tycker att detta schabraket från HV Polo är dö snyggt? Älskar alla färgerna och hade inte tackat nej till ett. Det finns att köpa på Hööks för 579 kronor. 
Länken hittar ni här: Schabrak Allround Cambridge HV Polo - Hööks

Skritt-tur på Birka


Hur många inlägg är lagom?

Hur många inlägg ska komma upp på en dag?

  • Mellan 1-3 inlägg
  • Mellan 3-5 inlägg
  • Mellan 5-7 inlägg

 

Fredag 1 februari 2013

Fredag idag, fett gött. Skolan går fort och jag slutar tidigt, drar till stallet och trimmar ponnysarna direkt efteråt. Vet inte riktigt hur paddocken ser ut, då det var frost inatt och det är typ -3° nu. Det ska inte regna något idag iallafall, får se hur de blir sen.
 
Ska iallafall iväg i helgen, sova hos bästa under lördag-söndag. Har tidsinställda som kommer upp senare och om jag jag får tilräckligt med kommentarer, kanske en videoblogg kommer upp i helgen ;) Det spelar ingen roll vilket inlägg ni kommenterar :*
 

RSS 2.0