Musik, plugg och städning

Hej på er alla fina! Jag har pluggat på lite läxor och städat en del i mitt rum och just nu fixar jag blogginlägg och lyssnar på musik. Skidprovningen gick bara bra och tog inte så lång tid som jag trodde.
 
Imorgon kommer jag åka till stallet, ska rida båda två och förhoppningsvis hinner jag med lite andra stallsysslor också. Det stod på SMHI att det skulle regna och vara minusgrader imorgon, men det får vi verkligen inte hoppas på. Vill ju kunna rida ordentligt i paddocken! 
 
Vad har ni gjort idag? :)


3 år gamla bilder

Här är 2 gamla bilder från när Ella var föl. Kan ni tänka er att min lilla prinsessa har varit såhär liten? ♥
 
 

Gårdagens ridpass på Birka & Ella

Kom till stallet vid fyra ungefär. Och igår var det ganska blåsigt ute, men all is i paddocken var borta. Så jag passade på att rida igenom båda Birka och Ella i paddocken.
 
Red Birka först, hon var ganska pigg men använde energin på rätt sätt. Lite ojämn i takten eftersom hon fick nya skor igår hade hon inte riktigt gått in dom än. Efter galoppen blev det bättre. Gjorde lite övergångar och red lite vågpr, en jättebra övning för att böja igenom henne och få spänningarna i nacken att lossna.
 
Sen red jag Ella också. Det hade mörknat ganska mycket, men paddocklampan lös upp mer än hälften iallafall. I båda skritten och traven var hon lite bakob skänkeln, men jag gjorde lite övergångar och efter det lyssnade hon bättre. I galoppen var hon jättefin, jobbade lite på en volt och sen resten på fyrkantsspåret. Bara så hon fick sträcka på benen eftersom vi inte galopperat ordentligt på ett tag.
 
Efteråt fick båda två varit fleecetäcke på sig och så fick de dela på ett äpple. Mina gosiga prinsessor såg riktigt nöjda och belåtna ut när jag lämnade dom.
 

Gratis headers!

JUST NU GÖR JAG GRATIS HEADERS
Precis som rubriken lyder, så gör jag gratis headers. Inte designer denna gången då det tar alldeles för lång tid. Kraven är också att du ska kunna lägga in den själv, då det tar alldeles för lång tid med koder om jag ska göra det för varje person. 
 
Är du intresserad är det bara att mejla mig på linaericson@live.se samt en beskrivning hur du vill ha det och bilderna som ska vara med. Har ni några andra frågor är det bara att kommentera.

Torsdag 31 januari 2013

Hej på er! Nu var januari slut och det är dags att börja planera februari istället. Har lite små saker som ska fixas, annars blir det nog en ganska lugn månad.
 
Skulle egentligen haft prov nu på morgonen, men vi fick flyttat det till måndag istället. Riktigt skönt, då får man en massa mer tid att plugga. I helgen ska jag nog vara med bästa Evelina, men skriver mer när jag vet senare.
 
Jag kan inte åka till stallet idag, ska iväg till kungälv och prova ut skidor som vi sk hyra när vi ska åka till fjällen på sportlovet.
 

GOOD NIGHT

All tid som fanns kvar denna simpla onsdagskväll gick åt för att plugga, har prov imorgon så det gäller att vara väl förberedd. Ett inlägg om dagens ridpass kommer upp imorgon!
 
Sov gott alla mina underbara läsare, känns bra att vara tillbaka! 
 

Vad man ska göra om sin ponny bockar?

Kan inte lova att denna övningen funkar för alla, men den funkade på Ella som brukade bocka i galoppen och speciellt i kurvorna när jag red i paddocken.

 

Tricket är egentligen inte att det finns någon speciell övning, utan i mitt och Ella's fall låg det största problemet hos mig. I kurvorna i galoppen brukade hon bocka, hon kunde göra det utan att jag varken smackade eller la på spöt. Inte heller skänkeln. 

 

Jag fick hjälp av Therese under ett par träningar och tillslut kom vi på det. I kurvorna satt jag och höll för mycket i innertygeln. Även fast jag inte höll hårt, utan nästan glappade på inner i kurvorna så behövde hon mer plats. För det som händer när jag sitter och håller i innertygeln är att hon får inte plats med inner bakben och då kikar/bockar eller så gör hon bakutsparkar för att få plats. 

 

Vi har övat mycket på galoppen och när vi samspelar så går det riktigt bra. Ella har verkligen ett plus för galoppen och är riktigt rolig att galoppera på när hon anstränger sig och inte bara galopperar. Lovar inte att detta funkar för alla, men man kan ju fundera på om man sitter och håller för mycket i inner. Glöm inte att stöder sitter i yttertygeln.

 

Effe och Flake bråkar


Det här visste ni inte...

♥ Jag har bara ridit i ungefär ett och ett halvt år
♥ Jag fyller 15 år om 32 dagar
♥ Jag vill sluta växa, så jag kan fortsätta rida mina prinsessor
♥ Till sommaren så ska vi betäcka Birka och Ella
♥ Jag har två systrar, Elin & Cecilia
♥ Det står 10 hästar på Hjälmvik, varav 8 är Therese's
♥ Om 60 dagar har jag ridit på Hjälmvik i 1 år!
 
Här var lite saker ni kanske inte visste, vill ni har fler sånna här inlägg?
 

Onsdag 30 januari 2013

Hej på er! Försökte uppdatera från mobilen förut, men skolans internet hackade super mycket.
Jag har pratat med Therese och hon skulle höra av sig när hon hade kolla hur underalget i paddocken var. Tror jag åker till stallet vilket fall, behöver ändå putsa om det nu inte skulle gå. Plus att jag vill så gärna träffa mina prinsessor. 
 
Just nu har jag tyska, man ska översätta en text och det är inte så lätt. När jag är färdig med detta så ska jag fixa lite med bloggen. Ska förnya presentationerna på hästarna och mig och lite andra saker.
 
Ha en bra dag, så hörs vi senare!
 

Nu sa jag emot mig själv igen!

Hej på er! Vet vad ni tänker, "är hon tillbaka här igen?" 
OCH JA DET ÄR JAG
 
Läste igenom mina tidigare inlägg och hittade ett inlägg där det stod att "hur man får en bättre blogg". Där stod det, håll inte på att byta blogg hit och dit. Man tappar läsare och folk glömmer vem du är!
 
Jag gjorde det bara för att jag tyckte bloggnamnet var svårt, men om bloggnamnet hade varit svårt hade statistiken inte varit som den är. 
 
Kommer tillbaka till ericsonstahlin.blogg.se - det är här jag trivs som bäst och här kommer jag alltid att trivas bäst! Det är mina vänner som fått mig att inse detta (HAHAH) och speciellt en vän som hjälpt mig mycket! ♥
 
Har ni några frågor är det bara att fråga! de vet ni :*
 

Söndag 27 januari 2013

Ja då var denna veckan slut och snart så är slut på januari också. Nu är det dax att ta tag i februari och planera lite inför den månaden. Tillbaka till idag, om en stund ska jag bege mig till stallet. Therese kommer och hämtar mig, då jag inte har någon annan som kan köra mig.
 
Kommer uppdatera från mobilen, då jag inte hann fixa några tidsinställda igår. Hoppas alla får en riktigt bra dag!
 
 

Vad tycker ni?

Vad tycker ni är mest intressant att läsa om här på bloggen?

  • Åsiktinlägg/Deepshit
  • Hiss/Diss
  • Ridpass/Ridövningar
  • Outfit/Utrustning
  • Vardags-inlägg
  • Annat (kommentera)


Be right back

Ska precis hoppa i i duschen. Mer uppdatering om dagen kommer :)


Gårdagens ridpass på Birka & Ella

Först tog jag och longerade Ella en liten stund då jag gissade på att hon skulle vara ganska pigg. Och jag hade rätt, hon var väldigt pigg faktiskt. Tog egentligen bara och longerade henne i 10-15 minuter ungefär, sen red jag bara lite i 10 minuter. Hon skötte sig bra hela tiden. Det var andra gången jag longerade någonsin, men jag tyckte det gick riktigt bra. Ella visste på ett ungefär vad hon skulle göra, men ändå så busade hon några gånger och bockade och skuttade lite.
 
Även Birka tog jag och longerade i början och hon var också väldigt pigg. Kastade med huvudet och gjorde ett bar bakut sparkar hon med. Birka longerade jag i ungefär en kvart, sen red jag barbacka i en kvart också ungefär. Birka skötte sig också jättebra, men fick sig ett litet ryck då och då.
 
Tycker det är väldigt roligt att longera, det är en variant som både häst och ryttare måste tänka om för att genomföra. Jag fick se lite hur hästarna rör sig och viss saker kan vara till min fördel sen i ridningen. Iallafall så känner jag mig nöjd, då båda skötte sig super! :D
 
En favorit bild från arkivet ♥

Lördag 26 januari 2013

Godmorgon på er allihopa!
Just nu sitter jag och kollar lite på tv och äter frukost. Farfar kör mig till stallet vid halv tolv ungefär. Först rider jag Ella och sen börjar jag lite smått att fixa i stallet. Therese och Oskar skulle åka och köpa pellets, så jag vet inte riktigt när dom kommer hem. 
 
Sen så hämtar pappa mig på stallet senare i eftermiddag och så spenderar vi kvällen hemma framför någon film. Tjejerna är hos mamma, så det blir bara jag och pappa. 
 
Har fixat ett par tidsintällda till er, men ska också försöka uppdatera lite från mobilen. Vad ska ni göra idag? :)
 

Påväg hem från stallet

Just nu sitter jag i bilen påväg hem. Hann rida både Birka å Ella och så hjälpte jag Therese och Oskar att fixa stallet, då de varit iväg hela dagen. Så vi fick göra det nu istället för tidigare idag. Ett inlägg om ridpassen kommer upp någon gång under morgondagen. Ska till stallet imorgon med, ska vara i stallet först klockan 12, så jag får se om de går någon buss eller om jag kan få skjuts.

Hur har eran dag varit? :)


Annonser från hastnet.se

Vet ni att nu ligger både Effe och Tamira ute på annons. 
Klicka på bilderna nedaför för att komma till annonserna, vill ni ha fler bilder kan ni bläddra runt på bloggen eller besöka stallets hemsida - http://stallhjalmvik.n.nu
Är ni intresserade kan ni mejla eller ringa Therese, hennes kontaktuppgifter finns längst ner i annonserna.
 
Efrahim Helac *08
  
 
Tamira *09
 

Fredag 25 januari 2013

Hej på er alla grymma läsare! Nu har statistiken blivit som vanligt igen och en massa kommentarer fortsättar att rulla in, vilket är underabart.
 
Efter skolan så åker jag till stallet. Rider både Birka och Ella en liten sväng, tror dom är ganska pigga nu när dom har vilat lite. Sen om jag får tid över så ska jag kanske ta och putsa sadel, den är ganska smutsig/dammig, och speciellt sadelgjorden. Ikväll tror jag att jag ska snacka facetime med lite vänner som man inte träffat på länge/eller inte träffat alls ;)
 

Låter känslorna flöda <3

Malin Lassila, vart ska jag börja? Du är en utav mina allra bästa vänner som jag inte skulle kunna klara mig utan. Jag ser upp till dig och vill vara som dig. Du är bland den snällaste, sötaste och mest ärliga personen jag någonsin träffat. Varje ord du säger eller sms du skriver får mig på mycket bättre humör. Du gör mina dagar hundratio procent bättre. 
 
Jag älskar dig över hela mitt hjärta ♥

Snygga sommar toppar/linnen/blusar

Gick in på min Mylovebasket här om dagen och hittade en massa snygga sommar kläder. Idag tänkte jag dela mig av 7 svin snygga sommar toppar. Älskar allihopa! 
 
Vilken/vilka tyckte ni var snyggast? 
 
 Snygga sommar toppar

Angående min längd & att rida shettisar

Läste ett inlägg på min tvillingblogg http://ponnyvalack.blogg.se - angående sin längd och att rida shetlandsponnyer, som väckte intresse hos mig. 

Till att börja med - Ja jag är snart 15 och ja jag rider shettis!
Att rida mindre hästar är inte något som är omöjligt bara för att man är äldre. Man kan vara 20 år och rida shetlandsponnyer ändå! Det handlar endast om vikt och längd, det finns inget annat som spelar roll. "Genom tiderna" så har det rullat in några kommentarer som jag har valt att inte publicera där folk skriver att jag rider dåligt och att jag inte kan eller får rida shettisar. Sen är det några som tycker att shettisar ska man inte ta seriöst, de är ju bara shettisar.
 
För det första, jag rider inte bäst och ALLA kan ALLTID fortsätta att utvecklas i ridningen. Det finns INGEN som kan allt. Jo jag får rida shettisar, eller iallafall Birka och Ella. De är viktbärande och ganska stora, båda två är på gränsen till B-ponny. Både Therese och Nettan tycker vi passar super bra tillsammans. 
 
Och en sak som gjort mig förbannad många gånger är - varför kan man inte ta shettisar seriöst?
De är ju minst lika mycket häst/ponny som alla hästar och ponnyer i olika storlekar. Men jag tror det är så att de har fått en stämpel bara för att de oftast är mindre barn som brukar rida dom och då får dom komma undan med allt. De mindre barnen rider inte lika seriöst som oss äldre.
 
Men jag tycker det är fel. De krävs mycket envishet, vilja och mod för att sitta upp på en shettis med. Som de jag rider tillexempel: Birka stack med mig här om dagen, hur roligt tror ni det va? Tror ni jag bara satt där och "aa men de gör inget för hon är ju en shettis och de ska man inte ta seriöst?" SVAR NEJ
Det krävs mycket för att våga sitta upp på Ella, jag har ibland inte velat och inte vågat för jag vet vad hon är kapabell att göra. De bockserierna hon drar med mig ibland är helt galna. Therese har sagt till mig att jag ska vara glad att hon är så liten (så liten, inte att hon är en shettis), för hade de varit en D-ponny som gjort så med all sin kraft och bakben som Ella så hade ingen suttit kvar...!
 
Jag tycker vi ska tänka efter, visst kan shettisar vara små skogsmulle ponnyer som man kan lulla runt på i skogen med långa tyglar. Men man kan också rida ett ordentligt pass i paddocken. 
Jag försöker skriva långa läsvärda inlägg om ridpassen, men om folk fortsätter trycka ner mig för att jag är för lång, för att jag rider dåligt, för att shettisar inte kan eller något liknande så blockar jag era IP-adresser. Ni får välja själva!
 
Kände att jag bytte ämne lite, men kan ändå se en liten röd tråd i inlägget. Tyckte ni att det blev lite för rörigt kanske? Och en en gång, jag är inte för lång. Kolla själv ↓
 

Torsdag 24 januari 2013

Har haft både tyska förhör och engelska förhör nu på morgonen, men de känns som att båda två gick rätt så bra faktiskt. Har 3 lektioner kvar och slutar sent idag, sen är det moppekurs ikväll. 
 
Efter skolan får jag springa hem för att hinna bli färdig innan Frida och Carro hämtar mig innan moppekursen. Sista teoritillfället idag, känns ganska skönt att kunna lägga med tid på hästarna igen. Nu ska jag bara göra min "uppkörning" då man kör i trafiken, sen så ska jag skriva teoriprovet också. Men de kan man först göra efter man har fyllt 15 år.
 
Imorgon är det fredag, vilket känns underbart. Slutar dessvärre sent imorgon med, men åker nog till stallet ändå. Kanske åker och sover över hos någon kompis på lördag också. Sammanfattar helgen bättre för er imorgon, då jag vet lite mer vad som händer!
 
 
     
Några gulliga bilder från arkivet på mina sötnosar!

Gårdagens och dagens ridpass

Ella 22 januari - Red tillsammans med Therese i paddocken. Ella skötte sig ganska bra, försökte sticka och bocka ett par gånger men jag var på henne riktigt ordentligt då jag inte orkade med en massa bråk igår. Så när jag kände att hon spände sig minsta lilla eller tog tag i bettet tyckte jag upp huvudet och sa till henne, och då slutade hon. Skönt att vi slapp bråka. Sen travade jag och skrittade henne lite som vanligt.
 
Ella 23 januari - Tog bara och skrittade och travade lite i paddocken. Vågade mig faktiskt på att rida barbacka, tror det var tredje gången jag red henne barbacka och hon skötte sig jättebra. Men i ena halten jag gjorde så sträckte hon bak huvudet och bet tag i mitt ben, hahah söta Ella.
 

 
Birka 22 januari - Red ensam i paddocken med Birka igår. Hon var ganska pigg kan man väll säga. Skrittade och travade som vanligt, men vågade mig på lite galopp också. Hon stack med mig efter första fattningen och först efter ett varv i paddocken fick jag stopp på henne, en riktigt liten bus ponny det där ;)
Annars skötte hon sig bara bra.
 
Birka 23 januari - Idag skrittade jag och Therese ut, Birka skötte sig exemplariskt. Det hände en sak som jag inte vill berätta en massa detaljer om, då det inte hör till bloggen. Men Therese och Willie gick omkull, båda två mår bra fast med lite blåmärken och svullnader.
 

Svar på kommentar

Från: Emma Karlson (ingen blogg länkad)
Hej Lina! Jag tycker att din blogg är riktigt bra och missade frågestunden då jag var utomlands, så jag tänkte ställa lite frågor nu istället. Hur du hittar motivation till att skriva så bra inlägg? Hur är det att rida shettisar, det var så länge sedan för mig nu? Var det svårt att rida in Ella?
 
Tack så mycket Emma, vad glad jag blir! Ja absolut kan jag svara på dina frågor nu. 
Jag läser mycket andra bloggar och får inspiration på det sättet. Att rida shettisar är helt underbart och känslan av att visa världen att dom också kan - även fast dom är små är helt obeskrivlig. Jag verkligen älskar mina små prinsessor, de har gett mig så mycket i livet. Inte bara i ridningen ♥
Nä inte alls, visst var jag lite osäker på vad jag skulle göra. Men jag fick alltid hjälp av antingen Nettan, Therese eller bästa Evelina. Det roligaste med Ella var nog att hon tog allt så positivt och lärde sig otroligt snabbt.
 
Tack för alla dina frågor!
 

Beautiful photos edit by me

 
 
 
 

Onsdag 23 januari 2013

Just nu sitter jag i skolan och har Elevens Val, lyssnar lite på musik och skriver ihop tidsinställda då jag inte har några läxor att plugga på.
 
I eftermiddag åker jag till stallet. Tror jag tar Ella i paddocken idag igen, vill ha hundra procent koll på henne innan jag rider ut, så inte något händer. Sen tror jag att jag börjar rida i paddocken med Birka och känner lite hur hon är, är hon tjafsig eller bråkig så får det bli ett pass i paddocken. Annars så tar jag nog och skrittar ut en liten sväng. 
 
Har lite lust att skriva ett åsiktsinlägg, för det var riktigt länge sedan nu. Men kan inte riktigt komma på vad jag ska skriva om? Vad tycker ni?
 

Kvällshälsning

Hej på er! Inlägget om ridpassen kommer upp imorgon istället.
Nu ska jag ta och sova. Facetimade med Malin i ungefär en timme förut, ett underbart sätt att spendera en tisdags kväll på. Imorgon är det skola, precis som vanligt och sedan åker jag till stallet och rider båda mina små tok ponnyer. Har fixat några sakftiga inlägg för er imorgon, ett med en massa bilder och ett lite mer "fakta-inlägg". Hoppas en massa kommentarer fortsätter rulla in under morgondagen, som det har gjort idag :D
 
Sov gott!
 

Tisdag 22 januari 2013

Hej på er alla goa läsare! Ursäktar den låga uppdateringen från min sida idag, men ni har varit grymma. Kommentarerna har börjat rulla in som vanligt och det här känns så sjukt roligt!
 
Ville bara säga att jag lever, kom precis ut från duschen och ska snart äta middag. Sen sätter jag mig och skriver ett inlägg om dagens ridpass. Har ni haft en bra dag förresten?
 
 

Dagens fråga 8

"Hur många gånger i veckan rider ni?"
Jag rider mellan 5-6 dagar i veckan. Nu på vinter har de blivit lite färre dagar, då det inte alltid är väder för ridningen och sen på sommaren rider jag oftast alla dagar i veckan. 

Mina 6 favorit bloggar

Här är mina 6 favorit bloggar, de står inte i nummer ordning på något sätt.
 
Nanna Andersson & Yanara - http://successen.blogg.se
Nannas blogg tycker jag är jättebra, otroligt fina bilder och väldigt fin design.
 
Saga Kullberg & Stromvind - http://dressyrsaga.blogg.se
Sagas blogg är en stor favorit, väldigt fina bilder och bra läsvärda inlägg.
 
Karolina Westberg & Izabell - http://karrowestberg.blogg.se
Har inte läst denna bloggen så länge, men jag tycker den är riktigt bra. Oerhört fin design och läsvärda inlägg.
 
Malin & Fengur - Emelie & Gympa - http://icelandicforever.blogg.se
Denna bloggen har mina fina vänner, Emelie och Malin. Tycker bloggen är riktigt bra och jag kan hålla koll på deras vardag även fast vi bor ungefär 90 mil ifrån varandra ;)
 
Jonna Lövros - Arkus & Chivas Regal - http://ponnyvalack.blogg.se
Jonnas blogg är riktigt bra, läsvärda inlägg och allmänt bra. Älskar att läsa hennes blogg, eftersom hon också rider en shettis och är riktigt kunnig.
 
Esmeralda Fall & Blakkur - http://esmeraldafall.blogg.se
Esmeraldas blogg är en bra blogg, mycket "fakta och info" så man lätt kan hålla koll på hästvärlden. Men samtidigt roligt att läsa om utvecklingen med hennes hästar.

Sweet dreams my lovely readers!

Allt på moppekursen gick bra och det var inte en så tuff lektion som jag hade väntat mig. Jag har både hunnit städa lite grann på mitt rum och fixat inlägg för imorgon.
 
Antar att jag åker till stallet imorgon. Slutar tyvärr sent men tar bussen direkt efter skolan, är väll i stallet vid fyra ungefär. Prioritering nummer ett är Ella, vill inte att hon ska bli fullproppad med en massa ny energi nu när jag har lyckats få henne att fokusera på rätt saker. Sen kanske jag hinner med Birka också, beror lite på när pappa kan hämta mig i stallet.
 
Ville egentligen bara säga godnatt till alla ni fina! Förresten så va statistiken grym bra idag! Love till er ♥
 
 
Två riktigt fina bilder på Tamira ♥

Det här har hänt de senaste dagarna

Onsdag 16 januari 2013 - I onsdags åkte jag till stallet direkt efter skolan. Jag red Birka en liten sväng i paddocken, hon var pigg och jag ramlade av. Birka blev rädd för något som praslade till i busken, men jag lyckades faktiskt landa på fötterna. Ännu en tårta att baka... Ella tog jag och promenerade lite i paddocken, gjorde en massa övningar för att stärka bandet mellan oss.
 
Torsdag 17 januari 2013 - I torsdag flöt skolan på bra och vi fick sluta tidigare för att våran idrottslärare blev sjuk. Så jag hängde med en kompis hem och så åkte vi tillsammans till mopedkursen. Sen tillbringade jag kvällen framför tv:n och fixade lite med planeringen för de kommande veckorna.
 
Fredag 18 januari 2013 - I fredags så var skolan jätte chill, hade bara 2 riktiga lektioner och slutade 11:35. Första bussen som gick från skolan var vid 14:05 och då åkte jag direkt till stallet. Jag red både Birka och Ella. Ella var lite dampig, mycket energi så jag kunde knappt skritta. Fick jobbat henne hyfsat och i slutet var hon mycket finare. Birka var också pigg, men använde energin på rätt sätt. Jobbade på riktigt bra och fick ett par fina galoppfattningar. Spenderade sedan kvällen med att snacka med Malin i 3 timmar ungefär.
 
Lördag 19 januari 2013 - Åkte till stallet på morgonen och fixade stallet tillsammans med Therese. Sen tog jag och red Birka en sväng i paddocken. Hon jobbade på fint och lyssnade bra. Fick inte riktigt till galoppfattningarna idag, vet inte varför. Birka kanske hade en dålig dag eller något? Sen red jag och Therese ut på Effe och Ella. Ella var ganska spänd och tittig. Hon drog ett par bockserier i skogen, men jag lyckades sitta kvar. Senare på kvällen åkte jag hem till en kompis som hade fyllt år. Vi var 3 stycken som såg på film, käkade god pizza, en massa godis och hade det väldigt mysigt. Något jag mer än gärna gör om!
 
Söndag 20 januari 2013 - Klockan 11 var jag i Stenungsund och körde lite moppe med körskolan. De var första gången i hela mitt liv som jag änns satt på en moped, men jag känner mig riktigt nöjd. Efter moppe körningen åkte jag direkt till stallet. Red först lilla Ella som skötte sig galant, inga bakut sparkar och ingen bockning. Kunde till och med ta en liten galopp utan att hon exploderade! Sen red jag Birka i 20 minuter, trav skritt och galopp. Även Birka var fin idag och galoppfattningarna gick bättre än i lördags.
 
Måndag 21 januari 2013 - Idag ska jag åka på moppekurs, så det blir inget stall. Sen så ska jag fixa tidsinställda inlägg, så uppdateringen kommer igång ordentligt igen och städa lite grann på mitt rum.
 
Tror jag fått med allt som hänt! Något annat ni undrar?
 

Måndag 21 januari 2013

Hej på er! Det känns jätte skönt att bloggen har kommit igång igen och jag har en massa saftiga inlägg pågång.
Snart kommer Carolina & Frida och hämtar mig och så åker vi tillsammans till moppekursen. Idag blir de jobbigaste teori tillfället hittills. Nu ska vi ta och lära oss allt man behöver veta för att kunna köra i trafiken, känns därför ganska viktigt att lyssna ordentligt idag.
 
Ett inlägg kommer upp senare, om hur alla mina senaste dagar har sett ut och kort om varje ridpass. Har ni några andra önske inlägg som jag kan fixa för imorgon?
 

Hittat tillbaka igen...

Känner att jag har hittat tillbaka till bloggen, hade inte en så lång paus men de få dagarna räckte för att få ordning på allt igen. Vi har inte så mycket läxor kvar och jag har gjort mig en liten planering för de kommande veckorna. Har hittat lite nya inspirations källor och fått nya bloggidéer, även fixat med blogg designen och känner mig riktigt nöjd. Ett inlägg om vad som hänt de senaste dagarna kommer upp om en stund.
 
Har också satt nya mål med bloggen, vet inte om jag publicerar alla dom här. Då känns de som att jag måste leva upp till alla dom kraven, annars blir folk sura och bara skriver en massa onödiga kommentarer. Så jag tror jag håll de lite för mig själv och några publicerar jag kanske senare.
 
Jag kommer i framtiden bara publicera ordentliga, läsvärda inlägg. Sen när jag får min kamera i födelsedags present så kommer det vara en massa nya bilder - varje dag. Vad tycker ni om det?
 

Funderar på att ta en paus...

Vet ärlig talat inte vad jag ska göra med bloggen, jag har ingen större blogglust och inte heller tiden. Det är ganska mycket med skolan, en del läxor och sånt. Sen går jag ju moppekursen i en månad framöver och får en massa läxor därifrån också. Sen måste jag hinna med hästarna också.. mycket på en gång..
 
Tror jag tar en paus faktiskt och vill inte har någon bestämd tid, utan jag kommer tillbaka när jag känner för det. De kan vara en dag, en vecka, en månad eller ett år. 
 
Känner också att designen bara är helt kass, har ingen motivation till ny header heller. Så just nu känns allt som har med bloggar att göra bara tråkigt och irriterande. Hoppas ni förstår!
 

en lång intensiv dag

Godkväll på er kära läsare! Som ni ser så har det hänt lite med designen, men jag är absolut inte färdig. Har mycket kvar att fixa, är det något speciellt som ni tycker jag borde fixa? - Vill bara be om ursäkt för den usla uppdateringen de två senaste dagarna, men jag har haft otroligt mycket att fixa.
Nu ska jag ta och sova iallafall, det är en ny dag imorgon!

i miss it so much it hurts


movie time

Nu har jag kommit hem från skolan, Nanna hängde med mig hem idag. Vi ska snart se på film och käka lite. More update kommer snart ;)

Svenska lektion och små hemligheter

Hej på er alla underbara!
Riktigt roligt med alla kommentarer som har rullat in den senaste tiden, fortsätt så! Just nu så har jag svenska lektion, efter genomgången ska vi fortsätta läsa i våra böcker. 
Har lite små planer om designen som jag och min fantastiska kompis Nanna håller på med, så håll utkik om något dyker upp senare. 
 
Ville egentligen bara uppdatera er lite snabbt, vi hörs av senare!
 

Tisdag 15 januari 2013

Godmoonrg på er! Vill börja med att säga förlåt för att jag inte uppdaterade mer igår, men jag mådde så sjukt illa att jag somnade redan vid halv nio.
 
Moppekursen gick riktigt bra, men det var väldigt mycket fakta som skulle in i huvudet. Idag blir det inget stall heller, har en del läxor att jobba med. Bland annat en religionsläxa, moppeläxa och en liten sak att fixa i biologi.
 
Idag går jag lång dag i skolan. Så jag kommer hem vid fyra ungefär. Har tyvärr inte hunnit fixa några tidsinställda, men vi har en ganska lång rast efter första lektionen som jag kan fixa det på. 
 
Hoppas alla får en riktigt bra dag!
 
Två riktigt söta gris ponnysar! 

Gamla bilder som väcker otroliga minnen

Satt och kollade igenom de gamla bilderna på datorn och hittade några riktigt söta på ponnysarna. Skäcken är Tamira, den bruna hästen är Effe och Birka och Ella känner ni ju igen ;)
 

i love you and it kills me

Hej på er alla go läsare! Om en liten stund ska jag och pappa åka och hämta Carolina, sen drar vi till Stenungsund. Idag är det bara 2 timmar teori och sen ikväll blir det att plugga i boken. Skolan har förövrigt varit bra, gick ganska skönt och det var inte så mycket att göra.
 
Nu måste jag dra, puss på er!
 

Detaljer som man alltid kan fila på

Några utav dom sakerna som kan kallas mer utav detaljer i ridningen, men som är väldigt viktiga kan många ha svårt för. Även elit ryttare.
 
♦ Rätt sits - rak sits
Att sitta rak i ryggen är alltid lite svårt. Speciellt om man inte började träna på det så mycket från början. Jag hade turen som var medveten om att sitsen är viktig redan från början. Därför har jag en ganska bra sits, tycker jag. Bara mina axlar som ska bak lite också ;)
 
 
♦ Hälar ner - tummar upp
Att få ner hälarna och upp tummarna är något som ska sitta i ryggraden. När jag rider med mina stövlar (som på bilden ovan) så har jag lite svårt för hälarna. Men det beror på att jag inte riktigt "ridit in" dom än. Sen tummarna har jag lite olika. Vänster handen är helt perfekt, tummen uppåt och på högr handen har jag lite svårare. Vet inte varför det är så, men den tummen är inte helt uppåt utan lutar lite mot mankammen.
 
♦ Blicken upp 
Blicken har jag under de senaste månaderna haft med mig. Jag sitter och tittar automatiskt framåt och inte ner på hästen. Jag tror det är väldigt viktigt för många att öva på, speciellt om man hoppar eller rider flera stycken i paddock/manege samtidigt.
 
Har ni svårt eller lätt för någon utav dessa punkter? 

Måndag 14 januari 2012

Godmorgon på er! Då var det måndag och skola igen..
Nu ska jag snart resa mig ur sängen och börja fixa i ordning mig, men först tänkte jag att bloggen behövde lite uppdatering. 
 
Dagen blir ganska lugn, först är det skola. Har bara fem lektioner så jag slutar tidigt, alltså vid två. Sen så kör pappa mig och en kompis som ska till moppekursen i Stenungsund som börjar idag. Vi ska vara där i två timmar och plugga teori.
 
Skulle gärna vilja har fler som kommenterar inlägget där jag ger er möjligheten att påverka bloggen, kom igen några fler ideér har ni väll ;)
 

Säger godnatt och ger er möjligheten...

Säger godatt nu bloggen, men ni får en uppgift till!
Jag skulle vilja ge er möjligheten att påverka bloggens uppdatering. Så kommentera detta inlägget med vilka typ av inlägg just du vill ha, eller så kan du skriva rubriker. Alla som gör det blir såklart länkade och den chansen vill man väll inte missa.
Bara för den här gången är det okej att kommentera anonymt, så kör på nu bara!
 

Min dag

Hej på er alla underbara läsare!
 
Nu får jag äntligen sätta mig vid datorn utan att ha en massa andra saker att tänka på. Som sagt så sov jag och Karin över hos Evelina igår till idag och vi var allmänt störda.
 
Idag har jag varit i stallet hela dagen. Åkta dit så jag var där vid kvart i tolv, började mocka och fixa allt stall jobb och vid ett kom Oskar och Therese. Vi gjorde färdigt hela stallet och sen tog jag en liten sväng på Ella.
 
Jag red runt Kärreberg och Oskar och Therese gick med, de tog också med Hobbe. Ella skötte sig fint, honfick ha halv långa tyglar hela turen och bara titta och vänja sig. Bra miljö träning det där ;)
 

Jan. 13, 2013

Jag ska snart ta mig en dusch och efter det dyker ett ordentligt inlägg om dagen upp.

Hur har ni haft det idag? :)


blåa ögon på skäckar

Ja precis som rubriken lyder så tycker jag att det är otroligt fint med blåa ögon på skäckar!
 
Tamira har ju ett brunt öga och ett blått, men det är också sjukt fint. På bilden här nedan är det lite oklart och har för tillfället ingen bättre bild. Men sen när jag får min kamera så ska jag försöka ta lite bilder som jag givetvis kan lägga upp här!
 
Sen är det ganska speciellt och häftigt att Tamira har två olika ögon färger. Även fast det nu längre inte är lika unikt som det var. Har ni någon gång sett en skäck med ett brunt och ett blått öga?
 

Time to work (y)


Dålig uppdatering på grund av..

Jag sov över hos Evelina igår. Karin var också där och vi hade det hur roligt som helst. Vi somnade lite sent och nu är jag i stallet. Snabba ryck här ;)

Iallafall så rider jag dom små och hjälper till att fixa stallet. Sen så får vi se vad dom händer resten av dagen. Har fixat ett tidsinställt med de får gå :)


De här spelas just nu

De här låtarna är så sjukt bra och spelas om och om igen på högsta volym. Enjoy!
 
 
 
 
 
 
 

Schabrak vs. Vojlock

Vad tycker ni egentligen är snyggast utav vojlock och schabrak? 

Jag tycker att det här rör sig om en snygghetsfråga, då de egentligen uppfyller samma funktion. Själv tycker jag att schabrak är snyggast, i alla lägen. Jag använder alltid schabrak på Birka, men har faktiskt en rosa vojlock som ingick när man köpte sadeln. Jag har använt den ett fåtal gånger, om de andra schabraken har varit i tvätten, och de är nog inget för oss.

 

Speciellt inte när sadeln aldrig ligger på samma ställe efter ridpasset som före. Det beror ju på att de är shettisar jag rider "och de har inte den fastaste kroppen" och även om det bara skiljer sig ett par centimeter nästan millimeter så blir det inte snyggt med vojlock. 

 

Sen finns det snygga och fula schabrak också, men de hör inte riktigt hit. Så vad tycker ni angående vojlock och schabrak, vad är snyggast?

 

Det här schabraket från Gold Medal har jag på Birka och diggar de starkt

   

 


Alla dessa hot or not bilderna - deepshit

Jag har läst runt på en del bloggar och en del utav dom har någon typ av tävling som man kallar hot or not. Då ska man skicka in en bild på sig och sin ponny/häst när man rider och så beskriver bloggaren ens sits, hur hästen går och allt sånt.
 
Jag blir allvarlig talat lite förbannad. En bild är endast ett ögonblick av ridpasset, det bevisar inte att hästen under hela stunden trampar på bra under sig eller att den går i form. Det hade lika gärna kunnat vara ett skit pass och att inget gick så jätte bra, men att man fick en bild precis när hästen böjde på halsen.
 
Jag förstår inte varför man ska få en massa credit eller skit för bara en bild. Oftast dom gångerna en häst "går i form" så tycker folk att allt är perfekt, men det kan vara så med vissa hästar att de går med lite böjd nacke utan att jobba ordentligt med bakbenen och ryggen. Och det ser man inte på en bild. 
 
Om jag skulle skickat in en bild (inte för att jag någon gång skulle göra det) så skulle jag inte få en massa beröm. För även om jag har bilder där Birka jobbar hyffsat med bakbenen och ryggen så går hon inte i form. Birka har börjat söka sig neråt, men vi har otroligt mycket att jobba på. Och Therese säger att jag rider henne helt rätt och att "problemet" ligger lite mer hos henne. Även Nettan som har kört henne en del säger också att hon är jätte svår att få ner i form.
 
Det jag tycker är konstigt är att alla ni som lägger ut sånna här saker på era bloggar kan genom en bild se hur hästen går. Jag tycker det är en mer känsel fråga. När jag sitter på Birka känner jag om hon jobbar med bakbenen och om hon trampar under sig, plus att det som sagt att en bild är bara ett ögonblick av ridasset. Och jag kan ärlig talat inte se på en bild och beskriva hur en häst eller ponny går, kan någon det??
 
För alla er som nu då kan se hur en häst går genom att titta på en bild, får gärna kommentera detta inlägget eller mejla mig om hur Birka går på bilden här nedan. Så ska vi se om någon har rätt...
 
 
Är det någon som tycker att jag har fel, skulle mer än gärna vilja fortsätta denna diskussionen men känner att inlägget hade blivit alldeles för långt om jag bara hade låtit mina fingrar knappra på tangenterna. Tack för att ni orkade läsa allt.

Svar på frågestund #6

Här kommer dom sista svaren från frågestunden!
 
Frågor från: Ebba (http://northons.blogg.se)
Hur längde har du bloggat? Jag har bloggat i 4 och en halv månad ungefär. Men om man räknar med de flertal bloggarna jag har haft innan den här så har jag nog bloggat i typ 3-4 år.
 

 
Frågor från: Felicia Lagerqvist (http://teamSF.blogg.se)
Ska 1 till 10- hur mycket älskar du dina shettisar? Mina och mina, men helt klart 10

Vill jobba med hästar i framtiden? Jag tror det, eller kanske halvtid som privattränare och ha ett annat jobb vid sidan. Det beror på hur duktig jag blir och hur mycket jag kommer tjäna.

Shettis/annan ponny? Just nu är shettis de bästa jag vet.

Hur högt har du tävlat? dressyr/hoppning/annat? Jag har tävlat blåbärshoppet med Birka (klubbtävling) och då hoppade vi 40 centimeter :3
 
Hur lång är du? Jag är ungefär 152cm.
 

 
Frågor från: Hanna (ingen blogg länkad)
Vad är din högsta dröm inom ridsporten? Att utvecklas och lära mig mycket för att sedan ha en egen gård, med privat träningar och liknande.
 
Vilka bloggar läser du? En massa olika, men dom jag "läser mest" är väll - 1.http://icelandicforever.blogg.se 2.http://successen.blogg.se 3.http://dressyrsaga.blogg.se 4.http://feliciadolks.blogg.se 5.http://ponnyvalack.blogg.se och 6.http://esmeraldafall.blogg.se
 
Hur många besökare har du på denna bloggen dagligen? Jag har mellan 70-90 unika och 170+ sidvisningar. Rekordet på bloggen är 114 unika (hittils) och 348 sidvisningar.
 

Lördag 12 januari 2012

Godmorgon på er alla underbara bloggläsare! Har ni sovit gott?

Dagen kommer att bli ganska enkel. Ingen ridning idag utan jag ska hänga med pappa till Henån. Vi ska kolla lite på moped och antagligen köpa en idag, sen så ska vi kolla runt och köpa lite andra saker. 
 
Ikväll kanske jag åker till en kompis och sover över där. Hade varit riktigt roligt, då vi inte har möjlighet att träffas så ofta.
 
Känns som att uppdateringen kommer att vara på topp idag, så ni får inte glömma att kika in här ibland. Har gjort tidsinställda bara för er, det vet ni :*
 
  
lite bilder från idag tagna med Photo Boot, snygga va?

Birka och Ella - 11 januari 2012

Red både Birka och Ella barbacka idag, tog två små turer i paddocken.

Birka skötte sig jättebra. Övade mycket med att hon skulle lyssna på mina hjälper. Red med halvlånga tyglar och använde mig bara av skänkeln och min vikt. Birka har nog aldrig lyssnat på mina hjälper så bra som idag, tror vi behövde ett pass med fokus på bara det.
Hon lyssnade som sagt riktigt bra i skritten, men nästan ännu bättre i traven. Jag kunde lägga på skänkeln och ta en förhållning utan att hon blev stressad och började springa istället för att jobba.
 
Det var första gången jag satt på Ella barbacka och hon skötte sig jättebra. Kände lite hur hon spände sig och tyckte det var läskigt att vara utan sadel. Kände samma sak på Birka i somras, då jag red henne barbacka för första gången. Iallafall så skrittade jag henne bara ett fåtal varv i paddocken, sen hoppade jag av och så gjorde vi lite lydnadsträning istället.
Ella och jag har inte något "riktigt band" som jag och Birka, så vi jobbade lite med det idag. Första steget är att hon ska följa efter mig när jag leder henne och stanna när jag stannar. Träning ger resultat som man säger och jag håller med, Ella var jätte duktig och jag är riktigt nöjd med våra framsteg.
 
Är riktigt stolt över båda ponnysarna, som gick galant idag. 
 

Lite snabbt bara

Hej på er! Ville bara säga att jag lever!
 
Har som sagt varit i stallet idag och jag tänkte att jag sätter mig och fixar ett inlägg om ridpassen sen. Nu ska vi snart ta och äta middag. Tacos mums! 
 
Har fixat ett smarrigt inlägg som kommer upp imorgon och håller på med ett annat som förhoppningsvis blir klart snart oc kommer nog dyka upp under veckan :)
 

Vi är två väldigt speciella individer..


hatar detta piss väder

Satt inne på typ SMHI eller yr.no och alla de där väder sidorna och kollade lite hur helgen skulle se ut och yes det kommer vara sol. Men inte plus grader en ända dag de kommande dagarna! Vilket innebär att det fryser i paddocken och går inte att rida "ordentlig" nästan någonstans i och med att marken också fryser. Vi som inte har tillgång till manege eller ridhus har nog lite pigga hästar efter denna veckan...
 
Jag blir på riktigt jätte arg. Vintern är över, försvinn detta kalla hemska väder. Vi vill ha sol och sommar nu. Finns det någon som håller med mig? Vintern är slut, ingen mer kyla! :@
 
Fast det allra värsta är nog när plusgraderna väl kommer och allt blir så himla lerigt... Allt från hästarna till täcken och utrustning... Vilket känns som att det tar år att rengöra efter bara ett ridpass. Men det är väll bara att stå ut, sommaren kommer väll någon gång.. hoppas jag..
 
Sötaste frukterna på denna planeten ♥

en dag i stallet väntas

Pratade med Therese för ett tag sedan. Jag tar bussen direkt efter skolan till stallet. Byter om lite snabbt i sadelkammaren och sen rider jag dom små. Får ungefär 2 timmar i stallet, innan pappa hämtar mig. Bara för tidens skull får vi hoppas att varken Birka eller Ella har rullat sig. Eftersom dom har så tjock vinterpäls, så går dom utan täcken nu när det är hyfsat varmt ute.
Hoppas det funkar att vara i paddocken, det hade iallafall varit en fördel. 
 
Ikväll ska jag skypa en stund med finaste Malin också. Sen blir det nog att käka god mat och lite musigt snacks. Har inte riktigt bestämt mig om imorgon, funderar på om jag ska åka till stallet imorgon eller på söndag? En utav dom dagarna har jag tänkt att vara med en kompis. 
 
uppdaterar mer sen

Svar på frågestund #5

Frågor från: Josefin (ingen blogg länkad)
Vilken färg är det på ditt nya rum? Det är lite mörkbrun aktigt.
 
Gillar du Smink? Ja om det inte blir för mycket.
 
Rida/Ta det lungt? Rida ofc!
 
Mysa med familj/ ut och festa? Ingen kommentar.
 
Hästar/andra djur? Hästar helt klart, men jag älskar mina djur jätte mycket också.
 
Dö/Ta en spruta? Jag skulle nog ta en spruta faktiskt... även fast det är det värsta jag vet...
 
Osminkad/ sminkad? Beror helt på vad man gör eller vart man ska.
 
Ella och Birka/ Dom andra hästarna i stallet? Birka och Ella.
 

 
Frågor från: Evelina Jensen (ingen blogg länkad)
Viker du pappret när du är på toaletten eller bara du skrynklar ihop det? Hmm.. jag viker pappret...

Borstar du tänderna regelbundet? Självklart.
 
Vad tycker du om dina systrar? Såklart att jag tycker om dom, det är ju mina syskon men ibland... kan dom vara de störigast jobbigaste varelserna som finns.
 

 
Frågor från: Esmeralda Fall (http://esmeraldafall.blogg.se)
Vad tycker du om islandshästar? Jag tycker dom är otroligt söta och hade gärna velat lära mig mer om den "delen av ridsporten".
 
Hur länge har du ridit? Jag har nu ridit i cirka 1 år och 2 månader.
 
Din dröm med hästarna? Min dröm är att utveckals och tillslut komma upp på ponnyerna och förhoppningsvis tävla en del.
 

 
Frågor från: Daniela (http://riddez.blogg.se)
Om du fick välja tre saker att ta med på en öde ö, vad skulle de va? En båt som kan ta mig hem igen, mat och min iPhone.
 
Det första du gör på morgonen? Jag går på toa.. ;)
 
Det sista du gör på kvällen? Kollar igenom Instagram, facebook och allt annat på mobilen.
 
Din värsta mardröm? Oh, den handlade om katter och biljard. Jag skulle typ mörda katterna med biljardkulor och sen när jag skulle sova i drömmen, hemsökte en katt mig och upprepade hela tiden att "en katt har 9 liv, mig tar du inte dö på så lätt...!"
 
Din bästa dröm? När jag har drömt att jag har någonting som jag, när jag sen vaknar blir jätte ledsen för jag märker att jag inte har de... Typ en egen häst, pojkvän, en massa pengar, osv.
 
De sista svaren kommer upp imorgon!
 

Fredag 11 december 2012

Yeah fredag och jag är så sjukt taggad på livet, drar till stallet direkt efter skolan. Tror jag hinner rida båda ponnysarna. Först och främst Ella efter som hon inte fick gå igår, sen hinner jag nog ta en uteritt på Birka med. 
 
Sen är det fredag kväll, alltid god mat och mys i soffan. Kanske ringer och skypar lite med bästa Malin också, det var länge sedan nu.. ♥ Men så är det när man har mycket att göra efter skolan, tyvärr.
 
Ska ta och läsa ganska mycket i helgen, eller iallafall försöka. Vi har någon svenska uppgift, man ska först läsa en deckare sen skriva en... kommer döö
 
Tror egentligen bara att jag ville säga att jag lever, har som alltid fixat lite tidsinställda och så länge inte appen dampar så kommer jag uppdatera från telefonen också. 
 
My beautiful princess ♥

älskar er bloggläsare + ridpasset

Hej på er alla fina läsare! Ville bara säga att jag tycker om er väldigt mycket och alla de fina kommentarerna jag har fått de sista värmer verkligen. Tycker också det är jätte roligt att statistiken ligger på sen sån bra nivå just nu. Ni är verkligen bäst!

Ridpasset på Birka gick bra. Även fast vi hade saltat i paddocken så var det inte helt tinat, så det gick bara att skritta och trava. Birka var ganska pigg, kastade med huvudet och busade lite grann. Jobbade henne inte så hårt, krävde ingenting och lät henne ha halv långa tyglar. 
 
Nu ska jag fixa lite till saker på datorn, sen ska jag faktiskt gå och lägga mig. Man är ju alltid lite trött när skolan precis satt igång.
 
Dagens Birka

Busponnyn skötte sig bra!


Den utrustning jag använder

Tänkte skriva ett litet inlägg om utrustningen jag använder och hur jag tycker den funkar!
 

  
 
Hjälm från CRW (köpt på Hööks) - den kostar 549:- och jag fick ge 349:- för den
Jag tycker denna hjälmen faktiskt är snygg och tycker själv att jag passar i den. Den är skön, men inte för varm. Den är inte så dyr och eftersom jag köpte den på rean så känner jag mig jätte nöjd med den! Har haft den i lite mer än ett år nu och jag har ramlat av ett par gånger och tappat den utan att den har fått några skador. Tycker också den är otroligt skön att rida i, man tänker knappt på att man har på sig den ;)
Rekommenderar den starkt! 
 
  
Säkerhetsväst från Steeds (köpt på Hööks) - den kostar 899:-
Även med västen trivs jag otroligt bra i. Den har jag också ramlat av i och haft med fram och tillbaka på ridklubben, men inte en skråma på den heller. Den kan ha blivit lite dammig, men det är bara att torka av med en fuktig trasa. Jag tycker den är riktigt skön att rida i och passar bra till min hjälm.
 
Ridstövlar från Horsehead (även dom köpta på Hööks) - de kostar 1599:-
De här ridstövlarna har jag ägt sedan i November bara. Men dom gångerna jag har ridit i dom har dom varit bekväma, lite stela innan dom har anpassat sig efter mig och innan jag har ridit in mig lite. Tycker man får ett härligt stöd och dom är lätta att rengöra.

Idrott nu..

Livet suger för tillfället. Men det till stallet sen, då blir man glad (y)


Svar på frågestund #4

Frågor från: Nina (ingen blogg länkad)
Använder du smink varje dag? Nej.
Är det mycket smink? Nej, oftast bara mascara och puder.
Kan inte du visa någon gång hur du gör när du sminkar dig eller bilder på ditt smink? Absolut kan jag det.
Är du vegiterian? Nej, skulle inte klara mig utan till exempel kyckling. Men tycker att dom som är det är grymt starka! 
 

 
Frågor från: Sara Hermansson (http://sarahermansson.se)
Vad fick dig att börja blogga? Många kompisar bloggade och så startade jag en blogg tillsammans med en kompis. Sen blev det lite som de blev och vi la ner bloggen och sen dess har jag bloggat här på ericsonstahlin.blogg.se
Vad är det bästa med dom hästarna du rider på mest? Det bästa med Birka är att hon är så himla snäll och det bästa med Ella är nog att hon är så himla postiv till allt i ridningen.
Vad är ditt mål med ridnignen? Mitt mål med ridningen är att hela tiden utvecklas. Lära mig ny saker både praktiskt och teoretisk. Lära mig att hantera olika situationer och lösa dom. 
 

 
Frågor från: Hanne (ingen blogg länkad)
Välj minst tre ord: Är du just nu glad, lycklig, arg, ledsen, besviken, trött, förvirrad, pigg, påheltokejhumör
Hur många läsare har du på bloggen? Rekord? Jag har runt 70-90 unika om dagen, rekord på min blogg är 114 unika.
Vilket är ditt starkaste ämne i skolan? Jag har A i geografi men kan inte förstå det, kan typ inget i geografi. Men min astarkaste ämnen som jag tycker är roligast är nog matte, fysik, kemi och biologi.
Vilket är det roligaste ämnet i skolan? Tråkigaste? Det roligaste ämnen i skolan är matte och fysik. De tråkigaste är nog teknik, bild och idrott.
Har du varit utomlands? Ja en massa gånger. Jag har varit i Italien, Turkiet, Tyskland, Österrike, Grekland, Danmark.
Rider du varje dag? Nästa varje dag. Ungefär 5-6 gånger i veckan och oftast två pass varje gång.
 

 
Frågor från: Nanna Andersson (http://successen.blogg.se)
Vem är den bästa personen i din klass? Nanna ♥
Vem är den bästa personen i din skola? Nanna ♥
Vem är coolast på orust? Jag är helt klart den coolaste på Orust, just to face the fact!
Har du tankar på att satsa på hästar? Absolut, vet inte hur långt jag vill gå. Men jag vill gärna skaffa egen häst när jag blir äldre, tror jag skulle vilja ha en ungponny som jag skulle utbilda själv och senare tävla.
Isåfall på vilket sätt? Ridlärare, hästskötare, hovslagare, veterinär? Jag skulle kunna tänka mig att jobba som Therese gör, köpa in ungponnyer/unghästar och utbilda dom sen sedan sälja vidare. Det värsta är om man blir fäst för en ponny/häst och sedan måsta sälja den för att få företaget att rulla. Annars så skulle jag kunna tänka mig att vara privattränare för ett fler tal ekipage.
 
Tack för alla dessa frågorna också! Lite mer att svara på denna gången ;)
 
 

Torsdag 10 januari 2013

Hej på er allihopa! Just nu sitter jag i skolan, vi har sovmorgon till 9 typ. Men jag är tvungen att vara i skolan iallafall, längtar så sjukt mycket tills jag får min moppe. Kan åka vart jag vill, när jag vill! 
 
Idag ska jag åka till stallet. Får se när jag är där, är lite osäker på tid och sånt eftersom jag inte kan åka dirr efter jag kommit hem som jag kunde när jag bodde på Hälmvik. Utan nu måste jag gå från bussen hem, käka och byta om sedan måste jag cykla till stallet. Hahah lite längre denna gången, som tur hämtar papa mig sen ;)
 
Vad ska ni hitta på idag?
 

Sista inlägget för ikväll

Sitter och ser lite på med pappa och Elin. Ska gå och lägga mig när detta är klart, så jag orka upp imorgon ;)

Dagen har ju varit bra som sagt, har egentligen inget annat att skriva. Eller jo, jag åker till stallet imorgon om jag inte får några förhinder. Drar dit direkt efter skolan, så jag slipper jag komma hem alldeles för sent.

Nu är reklamen slut ;*


Det roliga med att blogga

 
Det är det här som får mig att vilja fortsätta blogga!
Även fast jag inte har någon stor blogg, så känns det väldigt stort för mig att få vara förebild för någon. Jag tycker det är enormt roligt att du "Anonym" gillar min blogg och att du har börjat rida. Om du vill så får du gärna mejla mig på linaericson@live.se så kan vi prata mer, men bara om du vill givetvis.
 
Absolut kommer jag skriva ihop lite inlägg. Har kommit på en massa ideér nu, så håll utkik här på bloggen inom kort. Nä precis, allt går inte att beskriva. Men jag ska försöka förklara så bra jag kan.
 
Tack så mycket, igen!

everything for you

Hej på er alla fina läsare! Sitter och knåpar ihop ett inlägg som kanske kommer upp senare ikväll. Dagen har varit enkel. Först skola, vilket var lite segt.. Men sen så har jag bara sett på tv här hemma, följer en serie som bara består av 3 delar, men som är riktigt bra. 
 
Känner mig lite paff, men om jag orkar så ska jag fixa lite inlägg sedan. Har kommit på några saker som hade varit roliga att skriva om :)
 

hästar som rymmer

Brukar era hästar hålla på och rymma från hagarna?
Ella är en sån häst som faktiskt brukar rymma. Vi har hittat henne på lite olika ställen nu det senaste. Som tillexempel imorse när Therese släppte ut dom, så släppte hon ut shettisarna först och sen när hon kom med storhästarna så stog Ella halvvägs ute ur hagen. Hon stog liksom med bakre delen av kroppen inne i hagen mellan trådarna och med den främre delen utan kroppen utanför hagen. Det roligaste var nästan att hon stog mellan trådarna. Så nu är strömmen på och vi har gjort en stor trägrind, som påminner om sånna backar som mat och grejer står på i affärerna. Förhoppningsvis kommer hon inte att rymma något mer och om hon ens försöker kommer hon att få sig en redig stöt. Ella rymde även en period i somras, men det var bara ett par gånger tills vi fick kopplat ström till den hagen med.
 

Svar på frågestund #3

Frågor från: Ryttaren (ingen blogg länkad)
Vad gjorde du på nyår? Var bara hemma och tog det lugnt.
 
Är det bäst och blogga med någon eller ensam tycker du? Blogga själv, så kan man bestämma allt själv, med typ design, typ av inlägg och sånt.
 
Vad fick du i julklapp? Oj ja, jag fick en massa saker men det jag blev "mest nöjd" med är: En mascara och en kajal, en Vezzano väska, en plattång, en gosefilt, en hårolja, en massa smycken, pengar. Sen fick jag en massa "små saker" också.  
 
Vilken är den bästa årstiden? Sommaren helt klart, fast jag tycker väll det är okej 


Frågor från: Hästtjej (ingen blogg länkad)
Har din syster slutat blogga? Ja det har hon.
 
Kostar det pengar att ha en header? Nej det kostar inget att ha en header.
 
Hur hög är Ella o Birka? Birka är sluttmätt 105cm och Ella är just nu 102cm men kommer nog att bli lite högre än så.
 
Favorit blogg? (Då inte nära vänner räknas utan typ "större" bloggar) Jag läser Nellieberntsson.se, ponnysanning.se och darios.se
 

 
Frågor från: Anonym (ingen blogg länkad)
 
vart har du flyttat? Jag har flyttat till tegen i Varekil.
är det nya stället nära till stall hjälmvik? Ja det är väll ungefär 1 mil dit nu.
 

 
Frågor från: Emil Anderson (http://nattstad.se/StingsFirestone)
Hur länge har du ridit? Jag har ridit i ungefär 1 år och två månader.
Hur ofta rider du och vad är det bästa med ridningen? Jag rider mellan 5-6 dagar i veckan och oftast två pass varje gång.
 
Tack för alla dessa frågor! :)
 

Onsdag 9 januari 2012

Godmorgon på er alla underbara läsare!
Ja då var det onsdag morgon och skola igen. Nu är det dags att komma in i rutiner, vilket kan vara ganska skönt. Men jag har verkligen inte längtat efter de tidiga morgonana. Tror det är det svåraste.. att gå upp tidigt alltså. 
 
Idag blir det inget stall. Känner att jag ska lägga all energi på att orka med skolan nu första dagen, så det får bli stallet först imorgon. Om alla mina planer stämmer.
 
Nu måste jag ta och käka lite frukost, vi får höras senare!
 

Tisdag 8 januari 2012

Sista dagen på lovet är nu över.. Kommer verkligen sakna att kunna vara i stallet hela dagen. Kommer verkligen sakna att vara uppe halva natten. Men nu längtar vi efter sommarlovet istället, det är ju typ bara 150 dagar kvar eller nått. Ja nu ska jag ta och sova iallafall, har fixat två tidsinsällda för imorgon. Känner mig jätte taggad på skola... eller inte...
 
Sov gott alla mina fantastiska bloggläsare!
 

Ella & Birka - 8 januari

Tänkte försöka skriva ihop ett inlägg hur dagens ridpass gick.
Eftersom det inte var fruset ute idag, så red jag både Birka och Ella i paddocken. 
 
Jag började med Birka. Red igenom henne i skritten och hon var lite tjafsig. Ganska hård i munnen och allmänt fjantig. Sen tog jag tag i traven och travade på en bra stund tills vi hittade takten. Började ställa henne lite och så småning om böja henne. Hon mjuknade mer och mer allt eftersom.
 
Sen tog vi tag i galoppen, och jag fick några riktigt fina galoppfattningar på henne. Hon var lite bråkig och bockade när jag la på spöt, men fortsatte och pushade henne tills hon slutade. Fick lite hjälp med galoppen av Therese, då Birka även var lite bakom idag.
 

 
Efter Birka tog jag tag i Ella. Hon prostesterade till allt i början, min skänkel, förhållningar och spöt. Så jag lät henne skritta igång på lite längre tyglar, sen travade jag henne med samma tygellängd. Efter det så kortade jag upp tyglarna och började ta små korta förhållningar, och det funkade jättebra.
 
Även med Ellas galopp fick jag hjälp av Therese. Vi satte några riktigt fina galoppfattningar och allt flöt på. Ella var lite bakom, men det är ju för att hon inte har någon kondition nu efter vilan. Pushade henne ett extra var, sen skrittade jag av henne.
 
Är jätte nöjd med båda två. Speciellt galoppen på Ella, då hon bara bockade 1-2 gånger och det är inte likt henne. Hoppas dom går lika bra på torsdag.
 
Vill också bara anmärka att ingen utav dom var det minsta lätta att borsta. Therese berättade att Birka hade sprungit runt i hagen hur mycket som helst och att Ella hade rymt igen. Tog tyvärr ingen bild, men ni kan ju bara gissa hur leriga dom var...!
 
   
Kan ni gissa vem som är vem? :)

Snabba ryck

Jag var i stallet förut, red både Birka och Ella. Tänkte sätta mig och skriva ihop ett inlägg om de senare, men kan säga att båda ponnysarna gick riktigt bra.

Just nu är vi i affären, handla lite mat you know. Var i Stenungsund förut och gjorde ett syntest inför moppekursen, allt gick bara bra.

Snart är vi påväg hem och jag ska bänka mig framför datorn. Några speciella inlägg ni vill ska komma upp under veckan? Tell me!


Ridlekton på Orust Ridklubb

Hej på er! Igår var inte sista ridlektionen på Orust Ridklubb trots allt. Jag pratade med Hanna (min ridlärare) och hon sa att jag hade 3 gånger att rida igen också. Det hade jag helt glömt haha!
 
Iallafall, på lektionen igår fick jag rida underbara Krypet. Tycker verkligen han är en trevlig liten ponny. Vi började med att jobba dom i skritt på volterna. Krypet var inte riktigt vaken, så jag gjorde lite små övningar för att få honom att lyssna på mig. Efter ett tag var han med på banan och lyssnade aktivt på skänkeln.
 
Vi fortsatte med att trava på volterna och leta efter formen och ställningen och böjningen. Krypet skötte sig okej, han var lite stel i nacken och blev lite hård i munnen, men efter ett tags lirkande så mjuknade han och var riktigt fin!
 
Sen tog vi tag i galoppen och Krypet piggnade till ytterligare. Han drog en liten bockserie med mig, men jag satt kvar. Har ju övat lite på Ella om man säger så ;)
Sista galoppfattningen jag gjorde gick super. Han fattade riktigt bra och vi höll galoppen och tempot hela tiden. Jag kunde även lirka lite i halsen på honom och böja honom även i galoppen.
 
Är riktigt nöjd med Krypet idag. Fick även en komplimang av Hanna: "Jag har nog aldrig sätt honom gå så bra som han gjorde idag!". Känner mig jätte stolt, det är alltid lika roligt att få beröm av sin ridlärare eller tränare.

min vackra ängel

Du är det bästa som någonsin hänt mig. Jag älskar dig så sjukt mycket. Trodde aldrig att jag skulle kunna känna på det här sättet för någon. Du gör mina dagar ljusa, du får mig alltid att skratta. Vi har blivit så tighta, och jag vet att det inte bara är jag som tycker om dig, utan att du också tycker om mig. Alla dom gångerna du har kommit galopperandes och gnäggar när jag har kommit in i hagen. Alla dom gångerna du har gått efter mig utan att jag behövt leda dig. Alla dom gångerna jag har suttit hos dig inne i boxen och du har nafsat mig i nacken. Jag trodde inte på utrycket "soulmate" innan jag träffade dig. Vi klickade på en gång, även fast första ridpasset var en mardröm. Du tyckte jag var jätte jobbig som tvingade dig att galoppera och jag tyckte du var jobbig som inte ville framåt. Men idag är det full fart, vi hoppar, rider dressyr och en massa uteritter. Du är en riktig ängel, du har byggt upp mitt självförtroende något enormt. Jag älskar dig något enormt!

 

❤  Lina & Birka together forever ❤


Påväg till stallet

Låter rubriken tala!
Det är inte fruset i paddocken så nu ska både Birka och Ella få jobba.

Ignorera mitt face tack!


Svar på frågestund #2

Frågor av: Malin (http://icelandicforever.blogg.se)
Vad gillar du mest hos dig själv? Att jag vågar acceptera saker som jag har gjort fel och gör om, gör rätt.
 
Har du några syskon? Ja, två småsyskon. Elin 12år och Cecilia 10år.
 
Va är det bästa med att blogga? Alla underbara läsare, de snälla kommentarena man får och alla vänner man lär känna.
 
Hur länge har du ridit Birka? Jag har ridit Birka sen i april 2012.
 
Hur länge har du ridit Ella? Jag har ridit Ella sen i juni 2012 tror jag.
 
Har du några djur? Jag har två hundar hos mamma, Sisko och Theo. Sen har vi även två katter, Simba och Zelda och en massa fiskar. Inga djur hos pappa.
 

 
Frågor från: Simone (ingen blogg länkad)
Säg minst tre personer du verkligen skulle kunna säga allt till och litar på till hundra. Evelina, Malin, Jonna, Nanna ♥

Är du taggad inför sommaren 2013? Ja absolut! Längtar något enormt!
 
Vad skulle du vilja göra även fast du inte skulle våga? Hoppa över 1 meter. 
 
Säg några vänner som du vill lära känna bättre. Malin och Emelie, Jonna och lite andra folk.

Den bästa filmen? No strings attached
 
Bästa låten? Albatraoz med SAS
 
Bästa godiset? Gott och blandat
 
Bästa färgen? Brun beige, ungefär som på bloggen. 
 
Bästa hästen på ork? Tror jag tycker om Krypet mest!
 
Bästa vännen? Har flera bästa vänner, Evelina, Nanna, Malin och Emelie.
 
Bästa bloggen? Min egna :3 Hahaha nej men jag tycker http://dressyrsaga.blogg.se är väldigt bra. Jag får mycket inspiration från Saga.
 
Sämsta filmen? Pinocchio, den där disney filmen.
 
Sämsta låten? Gangam style...
 
Sämsta godiset? skum godis, bläää
 
Sämsta färgen? gul tror jag
 
Sämsta hästen på ork? Det finns ingen sämsta häst på ridklubben.
 

Fråga från: Alexandra (ingen blogg länkad)
Varför valde du att rida shettisar istället för ponny? När jag började rida på Hjälmvik hade jag ridit i ungefär 6  månader och hade inte så mycket självförtroende. Det är väldigt stor skillnad på att lulla runt på ridskolehästar och att rida privat. Så när jag började på Hjälmvik bestämde jag och Therese att det var bäst om jag började på de små hästarna, som det inte var lika mycket kraft i tills jag hade fått upp självfötroendet och lärt mig mer. 
Nu ska jag börja rida ponnysarna mer och mer, så får vi se vart de leder.
 
Tack för alla bra frågor Simone, Malin och Alexandra!
 

Jag är med och tävlar...

 
http://equestrianfreaks.weebly.com/3/post/2013/01/tvling-vinn-smycke.html#comments

tv och ridlektion

Hej på er allihopa! Statistiken har varit ganska grym idag med, ni är bäst.

Just nu sitter jag och ser på tv, det är något program på 9:an som är ganska intressant. Ridlektionen gick jättebra. Vill ni ha ett inlägg om hur ridlektionen så kommentera detta inlägget!

Kanske åker till stallet imorgon också, ni får mer uppdatering om en stund :*


Måndag 7 januari 2012

Ja då var det måndag igen och skolan börjar på onsdag. Vill verkligen inte tillbaka till skolan, vill ha sommarlov på en gång...

Snart ska vi käka lunch och sen så ska jag gå till bussen. Bussen går vid tio över tre så jag är ute på klubben halv fyra. Idag blir kanske min sista lektion på ridklubben..

Uppdaterar mer senare. Kram <3


Svar på frågestund #1

Frågor från: Ebba och Emelie (http://icelandicforever.blogg.se)
Vad är det bästa och sämsta med Ella? Det bästa med Ella är nog att hon är så himla positiv till allt i ridningen. Hon tar till sig saker och lär sig jätte fort och så tycker hon det är väldigt roligt att jobba. Det sämsta med Ella är nog att hon att hon inte kan stå still när jag gör i ordning henne i boxen, utan jag måste alltid knyta fast henne.

Vad är det bästa och sämsta med birka? Det bästa med Birka är nog att hon är så himla snäll. Jag behöver inte binda henne i stallgången. Jag behöver inte leda henne till paddocken, utan hon följer alltid efter mig så snällt. Det bandet vi har tillsammans, wow! Det sämsta med Birka är nog att när hon är allt för pigg så blir hon nästan lite dum istället. Små bits och bråkar med mig.
 
Favorit låt? Favorit låten just nu är "Albatraoz" med SAS
 
Favorit artist? Har ingen direkt favoritartist, utan lyssnar mycket på väldigt olika musik sorter.
 
Det roligaste som finns förutom att rida? Blogga såklart ;)
 
Din starkaste och svagaste sida? Min starkaste sida är nog att jag ger inte upp så lätt och min svagaste sida är nog att jag bryr mig lite för mycket om andra. Jag måste ta och tänka mer på hur jag själv mår!
 
Vad vill du jobba med när du blir stor? Jag tror jag vill jobba med hästar eller så vill jag vara sektreterare till någon rik vd och tjäna fett med pengar.

Rida på sommaren/vintern? Absolut sommaren! Men det är inte mycket som slår att galoppera i snön ;)
 
Chips/Godis? Godis!
 
Sporrar/Utan? Har faktiskt aldrig ridit med sporrar, så jag säger nog utan.
 
Sadel/Barbacka? Sadel om man ska jobba hästen och barbacka om man bara ska ta en liten skrittur i skogen eller liknande. 
 
Hoppning/Dressyr? Tycker faktiskt att båda är lika roliga!
 
Schabrak/Vojlock? Schabrak!
 
Svanskappa/Utan? Jag tycker det är snyggast utan, men på både Birka och Ella har jag svanskappa bara för att sadeln inte ska åka fram allt för mycket.
 
Galopp/Trav? Den var svår.. Men på shettisarna föredrar jag nog trav. Galoppen blir så hemsket skumpig ;)
 

 
Frågor från: Moa (http://moachristensen.blogg.se)
Tävlar du något? Eftersom jag är för gammal för att tävla shettisarna lokalt, så tävlar jag inget alls nu. Jag har bara medverkat i en enda tävling och det var med Birka 2 november på Orust Ridklubb.
 
Hur länge har du ridit? Jag har ridit i ungefär 1 år och 2 månader.
 
Vad vill du går för gymnasium/linje? Naturvetenskap, samhälle eller ekonomi.
 
Hur ser en vanlig vardagsdag ut för dig? Först skola, sen hem äta och byta om och sedan vidare till stallet.
 
Vad brukar du göra på helgerna? Vara i stallet eller vara med kompisar!
 
Hur är du som person? Jag är en glad och positiv tjej som står för det jag vill. Jag är lite utav en perfektionist som gillar rutiner och älskar godis.
 
Vad är din dröm inom ridsporten? Att tävla ponny SM någon gång. Just nu är dom drömmarna utom räckhåll då jag rider shettisar, men någon gång så.
 
Har du egen häst? Nepp, bara mina små prinsessor Birka och Ella (medryttarhästar/skötarhästar eller vad man nu kallar det) 
 
Favorit godis? Tror just nu att det är gott och blandat
 
Ska du göra något spännande 2013, vad har du för planer? Inga större planer förutom GHS.

Vad älskar du mest förutom hästarna? Bloggen, min familj och mina vänner. 
 
Fler svar kommer imorgon, tack så mycket för era frågor Moa, Emelie och Ebba! :)
 

kvällsmat och film

Hej på er alla goa läsare! Statistiken har varit ganska bra idag! Grymt jobbat!
Just nu sitter jag och fina Evelina ocg facetimar/skypar med bästa Malin. Om en stund ska vi ta och se på Crazy, Stupid, Love. 
 
Jag och Evelina har städat mitt rum idag, eller iallafall fixat alla kläderna. Så imorgon blir det mitt stora uppdrag att göra färdigt i mitt rum. Sen på eftermiddagen så ska jag rida lektion på ridklubben.
 
Har ni några tips på tidsinställda för imorgon? :)
 
 

myspys

Sitter och myser med Evelina, hon hjälper mig att svara på de sista frågorna på frågestunden och snart ska vi ta och se på film. Några bra tips? :) Förut var vi ute och gick en promenad förresten, vi gick ett par kilometer iallafall. Duktiga vi är här! (y)
 
Glöm inte att idag är allra sista dagen att ställa frågor i frågestunden, alla som ställer frågor får en länkning. Och en del utav svaren kommer ut redan imorgon. 12:00 be here!
 
 

Gästblogg by Evelina jensen

Hej alla Linas undebara läsare! 

Ni som läste linas förra blogg vet nog vem jag är. Jag och Lina drev nämligen en blogg tillsammans innan som hette orustryttarna, men när jag kände för ett uppehåll med ridningen så slutade vi blogga. Så nu har Lina denna blogg och jag bloggar inte alls. Just nu så går jag i en musikklass i ytterby och de funkar bara bra, nu i januari så ska jag även flytta till stenungsund. Jag saknar bloggen och bloggandet för de va verkligen riktigt roligt, dock så tror jag inte att jag hade klarat att blogga själv haha. Jag och Lina har fortfarande lika bra kontakt även om vi tyvärr inte hinner träffa varandra så ofta. Men jag hoppas att de blir bättre med de när båda har kommit iordning med flytten och allt.
 
Just nu så chillar vi bara och gör inget speciellt, Lina uppdaterar väll mer sen hoppas jag ;) 
Ha de bra nu allihopa ♥
 
Jag ocf fina Effe sommaren 2012

Länkbyte med Malin

Tycker verkligen ni ska ta och kolla in Malins grymma blogg!
http://icelandicforever.blogg.se
 
 
Har ni lust att göra ett länkbyte med mig? Mejla mig på linaericson@live.se

Söndag 6 januari 2013

Hej på er alla fina läsare! Dagen blir ganska enkel, ska bara ta de lugnt och göra klart de sista i mitt rum. Då jag inte gjorde någonting igår... Vid ett ungefär ska jag gå och möta Evelina som kommer hem till mig. Vi ska bara umgås och ha det roligt. 
 
Vad ska ni hitta på idag? Vi hörs senare!
 

kvälls hälsning från sängen

Just nu sitter jag och facetimar med finaste Malin, the typical eller? Har fixat ett tidsinställt till imorgon, kanske orkar fixa fler. Behöver inte somna i tid idag, ska inte till stallet imorgon. 
 
Sista chansen att vara med på frågestunden är imorgon, glöm inte att alla som kommenterar får en länkning. Här är inlägget!! 

Uteritt på Ella

Red ut på Ella idag och hade sällskap av Therese på Effe. Vi red runt stala, vilket är en ganska lång bit och vi var ute i ungefär en och en halvtimma. 
 
Ella skötte sig bra under hela passet. I skritten var hon riktigt fin och eftersom det var andra uteritten sen vilan, så jag jobbade henne ingenting utan lät henne gå och bara titta. I traven var hon också ganska fin, ibland fick hon något litet ryck och kastade med huvudet.
 
Tog även och galopperade med henne en liten bit på en raksträcka. Egentligen skulle jag vänta med galoppen tills vi jobbade i paddocken någon dag. Men kände mig så pass säker så jag gjorde det idag ändå. Och det som jag är mest inponerad över är att lilla busiga Ella bockade inte det minsta, hon gjorde inga bakut sparkar eller något liknande heller. Duktig ponny!
 
Är ganska nöjd med Ella idag, även fast hon taggade till jätte mycket efter galoppen!
 

Mer uppdatering snart

Var precis ute med Ella en sväng. Hann inte med att rida Birka, tiden bara flög iväg. Pappa hämtar mig strax efter fyra, så mer uppdatering kommer när jag kommer hem.

Har alla haft en bra lördag? :)


jag längtar saknar vill å önskar

jag längtar till sommaren
jag längtar tills jag får träffa Malin
jag vill börja hoppa Ella
jag saknar den tid vi hade
jag saknar en person att älska och kalla min
jag vill ha min systemkamera
jag vill räcka till åt allla
jag vill att ni ska vara mina egna
jag vill ha råd med allt
jag önskar att jag hade mer ledig tid
 

Lördag 5 januari 2012

Idag är det ingen tidig morgon i stallet. Kände faktiskt att jag behövde få sova ut lite, så jag ska inte vara i stallet förrens klockan 12 ungefär. Blir ingen lång dag i stallet, orkar inte det idag. Bara rider Birka och Ella en sväng och kanske hjälper till om det är något stalljobb kvar.
 
Väl hemma så måste jag bli färdig med mitt rum idag. Alla kläder ska in i garderoben och den sista kartongen ska packas upp. Sen så ska jag också förbereda lite tidsinställda. Har fått lite tips och inspiration av en kompis. 
 
Hur ser eran lördag ut? Händer det något extra kul idag?
 

SISTA CHANSEN

Sista chansen att ställa sina frågor på frågestunden är på söndag!
De första svaren kommer upp redan på måndag! 
 
http://ericsonstahlin.blogg.se/2013/january/fragestund.html
http://ericsonstahlin.blogg.se/2013/january/fragestund.html
http://ericsonstahlin.blogg.se/2013/january/fragestund.html
 
*Alla som ställer frågor får givetvis en länkning i inlägget med alla svar*

både plus och minus

Min dag har varit lite både och. Tänker inte gå in på detaljer då det inte hör till bloggen alls, men det blev extra mycket stalljobb och tiden bara flög iväg så jag kom hem ganska sent. Är därför inte på jättebra humör just nu.
Iallafall: båda mina prinsessor har blivit ridna, jag har ätit och jag lever. Nu ska jag sätta mig och fixa tidsinställda, har ni några ideér inlägg som ni vill ska komma upp under veckan?
 
Klumpigt inlägg, men skitsamma.

You think it's easy?

Vet att jag har lagt upp en liknande video, men jag gör det igen. Tycker dom här filmerna är så sjukt bra att jag ryser. Någon som tycker ridning är lätt? Då har du fel...
 
 

är där jag trivs som bäst


sista inlägget för idag

Hej på er mina fantastiska läsare ♥ 
Just nu sitter jag och facetimar med finfina Malin. Vi har har roligt som helst! Gud vad jag älskar dig tjejen, tycker verkligen ni ska kolla in hennes blogg http://icelandicforever.blogg.se ♥
Jag har börjat packa upp lite ur mitt rum, men är absolut inte färdig....
 
Imorgon ska jag till stallet, ska rida ut med Oskar. Får se om jag tar Ella också ;)
Nu måste jag leta en adress på karta... ja aa... Malin vet varför. HAHAHAHAH ni kommer aldrig få veta!
 

Som vilken annan torsdags kväll som helst

Min dag har varit riktigt bra och nu sitter jag med en filt på mig i vardagsrummet och bara tar det lugnt. Ska gå upp och ta tag i mitt rum, packa upp två sista kartongerna.
 
Dagen i stallet gick hyffsat fort. Det blåste så sjukt mycket så jag skippade ridningen idag. Mina prinsessor fick vila istället, tror dom uppskattade de också. De är inte roligt att jobba i sånt här skit väder. 
Vi gjorde i ordning stallet och pysslade med lite andra saker, allt gick på 3 timmar. Så jag var hemma till ett igen, tog en dusch och lagade lunch till oss alla.
 
Och nu sitter jag här.. bänkad framför datorn som vilken annan torsdags kväll som helst. Hur har eran dag sett ut?
 
Tack för alla frågor på frågestunden, redan! Men alla ni som inte har ställt era frågor har till på onsdag på er. Klicka här för att komma till inlägget.
 
oj ser lite drogad ut

Veckans ekipage v.1

Grattis till Karolina Bjärknemyr & hennes häst Pessoa Del som blev veckans ekipage!
http://vastkustryttarna.blogg.se
 
 
Vill du också bli veckans ekipage? Mejla en bild på dig och din ponny/häst till linaericson@live.se och länka gärna din blogg också! ;)

FRÅGESTUND

Tyckte de kändes dax att ha en frågestund här på bloggen. Plus att vi har ju fått en massa nya läsare som säkert är spräng fyllda av frågor, eller hur? Kör inget speciellt tema, bara att ösa på med frågor om mig, shettisarna eller vad som helst! Svarar på allt!
 
Ni vet hur man gör! Kööööör påååååå
frågestunden avslutas på söndag - 5 januari 2013
 

Birka och Ella - 2 januari 2013

Inlägget fick komma upp idag istället, det blev lite för sent igår!
Jag började med Ella igår, bara för att inte behöva rida i mörkret. Paddocken var fryst så jag tog bara ett litet skrittpass på 10-15 minuter. Ella skötte sig jättebra och var lugn redan från början. Hon var aningen hård i munnen, men i nacken var hon jättefin!
 
Gjorde inget avancerat och kommer inte göra det de första gångerna jag rider nu. Huvudsaken är att hon ska komma igång i kroppen och huvudet först.
 
Efter jag gjort i ordning Ella så tog jag och Birka en liten sväng i mörkret. Red barbacka med en massa reflexer och pannlampa. Mötte Evelina och tog sällskap med henne en stund. VI pratade på och hade de jätte mysigt!
 
När Birka är så pigg som hon är nu så blir hon nästan lite dum och tittig när hon bara får skritta. Men även fast vi mötte en joggare, två epa traktorer, något typ av djur och en massa bilar så gick det helt okej. Påvägen hem pustade hon belåtet och fick gå på långa tyglar, gullig lilla hästen!
 
Är jätte nöjd med båda ponnysarna. Fast speciellt Ella som skötte sig super! Uteritten på Birka var inget märkväridgt, fast hon skötte sig ganska bra hon med!
 

Torsdag 3 januari 2013

Tänka sig att det redan är torsdag och inte alls mycket kvar av lovet... Känns som om det är en massa saker som jag skulle göra men inte hunnit med, funderar på hur jag ska lösa detta. Mina helger brukar ju bara bestå utav hästar, men jag kanske kan lyckas klämma in lite andra aktiviteter!
 
Jaja iallafall, idag ska jag åka till stallet. Ska vara där vid 10, ska hjälpa Oskar släppa ut alla hästar och fixa stallet. Therese jobbar nämligen idag. Tror även att jag rider mina små tomater, om inte vädret säger att det är omöjligt. Tror det skulle växla mellan molnigt och regnigt hela dagen... 
 
En massa roliga tidsinställda är fixade, just for you! Plus att veckans ekipage avslöjas klockan 16:45 i eftermiddag! Missa inte det!
 

.

godnatt. 

bad update

Hej på er! Ursäktar att uppdateringen inte har varit bra idag. Men jag hade ingen tid att fixa tidsinställda igår och det har inte varit mycket tid över idag.

Iallafall vid tio imorse tog jag och Nanna en buss till torp och spanade in mellandagsrean i ett par timmar. Vi hade det verkligen super mysigt och jag hittade lite saker som två tröjor och lite smycken.

Vid två tog vi bussen hem och var i varekil vid tre. Pappa hämtade oss på busstationen och så körde vi hem Nanna. Direkt när vi kom hem så bytte jag om och åkte till stallet. Nu ska jag snart ta en dusch och sedan sätta mig och fixa lite inlägg. Bland annat ett om dagens ridpass! :)


Dagens ridpass på Birka och Ella

Först red jag Birka. Vi tog en liten sväng i paddocken, tog bara och joggade henne lite. I skritten var hon först lite ojämn innan hon hittade takten. Sen tog vi oss an traven, jag hade lagt ut en cavaletti serie med 4 bommar som Birka så snällt travade över. När Birka hade joggats igång ganska mycket så tog vi galoppen. Man märkte hur pigg hon var så bockserier och lite skutt stog på schemat. Eftersom det bara var av glädje hon busade med mig gjorde jag inget större grej av det.
 
När Birka hade busat färdig så fortsatte jag jobba henne i galoppen, fast lite mer ordentligt. Och lilla ponnyn gick som en klocka! Bogarna var med och vi fick stora luftiga galoppsprång och jag kände hur hon ansträngde sig. Duktiga lilla ponnyn!
 
Sen så satte vi igång Ella idag. Ska bli riktigt roligt att börja jobba henne igen. Även Ella tog jag i paddocken och Therese var med. När jag satte upp var hon hur spänd som helst och taktade nästan fram. Men jag red på som vanligt och allt eftersom så började hon slappna av allt mer och mer. 
 
Vi tog även ett par travvarv på volten. Samma sak där, allt eftersom slappnade hon av mer och mer. I slutet trampade hon på riktigt bra och var jätte fin. Är väldigt nöjd med Ella också, har verkligen saknat att rida denna galna ponny!
 
min bebi

deepshit

Om man ska ha en bra blogg, ska den vara byggd på sanningar och inte en massa lögner. Det är likadant med kompisar, en kompisrelation ska vara byggd på sanningar och inte en massa lögner.
Kommer köra sanningen all in detta inlägget. Just to face the fact, men inga namn kommer upp.
 
Jag vet vilka en del männskor är men känner dom inte. Jag känner en del människor som jag inte är riktigt kompis med. Jag är kompis med en del människor, men som jag ändå inte öppnar mig för. Och jag har inte öppnat mig helt för många i mitt liv. Jag gillar att hålla en del saker för mig själv, varför berätta saker för folk man inte litar på till 100 procent? I mitt liv finns det bara 3 personer som jag kan prata med om ALLT, verkligen ALLT. (om man inte räknar med mammi och pappi).
 
Jag vet många som går bakom ryggen på mig och tror att jag inte kommer få reda på det för det var bara en liten sak, eller bara ett ord, eller bara ett rykte. Men jag vet. 
Jag vet många som ljuger för mig och tror att jag inte kommer få reda på det för det vara bara en liten sak, eller bara ett ord, eller bara ett rykte. Men jag vet.
Istället för att gå och snacka skit eller ljuga om mig. Prata med mig istället för om mig. För det är ju bara då jag kan göra något åt saken, det dina ord kommer absolut inte göra saken bättre.
 
Jag har blivit lurad många gånger. Öppnat mig lite smått med tiden, men stängt mig lika fort. Inte kunnat lita på personen även fast hon/han gav mig sitt ord. Jag har konfronterat en del folk när dom varit elaka mot mig på något sätt. För jag orkar inte leva med en massa idioter omkring mig. Då drar jag, skyll dig själv du fick din chans. 
 
Men det som nästan är värst är när någon lämnar en för att komma tillbaka när det passar. Jag funkar inte så! Du kan inte bara gå och vänta dig att jag ska stå där tills du kommer tillbaka. Är jag inte värd något för dig? Finns det "viktigare personer i ditt liv"? Säg det till mig då! Du får en chans, inga varningar.
 
Jag kommer aldrig att lita på dig igen, glöm det. Av en del anledningar är du den ända som har fått en andra chans, ta vara på den!!
 
Jag har inte så mycket vänner i skolan. Jag har inte så mycket nära vänner i skolan, rättare sagt. Utan mycket fler utan för skolan, känner massa fina vänner utanför skolan. Bästa Malin & Emelie och underbara Jonna ♥
 
Jag känner att det är väldigt viktigt med sanning. Både med bloggen och med vänner. 2013 kommer jag välja bort och ta till mig nytt. Nu kör vi! Någon mer som är på?
 

Överpigg ponny x1000

Lite bockserier, lite stå på bakbenen och en sjukt taggad ponny! Berättar mer när jag kommer hem.


*vi siktar mot månen och hamnar vi inte där, hamnar vi iallafall bland stjärnorna*

Tror ingen i hela världen kan förstå hur mycket jag älskar denna ponnyn ♥
 
 
 
 
 

Tisdag 1 januari 2013

Godmorgon på er! Vad konstigt det kändes att skriva 2013 i rubriken, jag lär väll vänja mig snart. Idag blir det en rolig dag för min del. Vet inte hur eran dag ser ut?
 
Pappa kommer köra mig till stallet vid tolv, halv ett någon gång. Tror jag rider Birka en liten sväng i paddocken direkt när jag kommer dit. Sen tar jag och mockar och fixar i stallet. Jag kanske hinner klart innan Therese och Oskar kommer hem från Uddevalla. Hade varit roligt att överraska dom med ett färdig fixat stall! :)
 
Ska inviga Magic Brush borstarna som jag köpte till hästarna i julklapp idag. Reflexerna får komma till användning först vi nästa uteritt, men de gör inget. 
 
Kolla gärna in på bloggen lite senare idag, har fixat ett deepshit och lite andra roliga inlägg åt er! 
 
bjuder på en failbild på min lilla tjockis ♥

Mina julklappar till hästarna i stallet

Det här blir årets julklappar till hästarna. Reflexerna till Birka och Ella och borstarna till alla hästarna. Det blev det rosa setet, de passar hästarna bäst ;3


GOTT NYTT ÅR - HEJDÅ 2012 - VÄLKOMMEN 2013

GOTT NYTT ÅR ALLA FANTASTISKA LÄSARE
TACK FÖR ETT SJUKT BRA ÅR OCH 4 UNDERBARA MÅNADER TILLSAMMANS
Vi har tillsammans jobbat oss från knappt några läsare allt, upp till ungefär 100 unika om dagen och runt 150-200 sidvisningar varje dag! Det är helt sjukt hur mycket jag har utvecklats i takt med bloggen. Även fast jag bara haft den i ungefär 4 månader så utvecklas man på den tiden med.
 
Det finns en framtid för http://ericsonstahlin.blogg.se - jag känner det! Det här kan bli stort! Vi kan bli stora tillsammans. Tänk att lilla jag och min lilla medryttarhäst Birka som knappt tar någon plats på denna jord alls, vi ville förmedla, berätta vad vi gjorde på vardagarna och det finns folk som faktiskt vill läsa om oss! Otroligt mycket tack till er ♥
 
 
Jag och Birka... WOW vilket år. Vi har gjort allt tillsammans och blivit så tighta så det finns inte. Nu har jag ridit totalt i ett år och 2 månader och i 10 månader har jag varit på Hjälmvik. Mitt andra hem. Det är så sjukt bra där! Jag har fått lära mig ALLT MÖJLIGT. Och det beror mycket på att det står så himla olika hästar där.
 
Ella, en liten shettis med mycket humör.
Birka, världens snällaste ponny.
Tamira, världens bitchigaste goseponny.
Flake, en stor kramgo nallebjörn.
Peffson, en galen tok ponny.
Willie, en awesome gigantisk häst med hjärta av guld.
Angel, en riktigt busig liten bebis häst.
Zano, en häst med otroligt mycket nerv men super kelig samtidigt.
 
Ser ni, ingen häst är den ända lik. Det finns bara 3 saker som inte skiljer dom åt. Alla är otroligt snälla, vill aldrig någon/något illa och så är dom riktiga godismonster!
 
 
Jag blickar tillbaka... Vad gjorde jag innan jag började på Hjälmvik. Vad la jag tid på då? Kommer ärlig talat inte ihåg riktigt... Hmm... Tänk en dag utan att vara i stallet? Sitta bänkad framför datorn eller tv? Frisk luft behövs faktiskt också ;)
 
 
2013 kommer bli bättre. Allt kommer bli så sjukt bra!
Nu har vi flyttat och jag trivs sjukt bra i det nya huset, även fast vi bara har bott här i 2 dagar.
Jag kommer få min moped i mars, så jag kommer kunna åka vart jag vill när jag vill.
Jag ska börja hoppa in Ella och få utbilda henne ännu mer.
Jag och Birka ska köra igång på riktigt nu när hon har musklats och fått bra kondition.
Jag ska börja köra Birka och Ella en del. Både för min och ponnysarnas fördelar.
 
Tycker alla ska våga ta det där steget extra! Vad är det värsta som kan hända? KOM IGEN NU
 


NU ÄR 2013 HÄR - LET'S GO
 
Världens absolut finaste Cinderella, som jag älskar något enormt!
 
Världens absolut finaste Birka, som har lärt mig allt!
 
Världens absolut finaste Efrahim, som jag hoppas jag kommer rida mer detta året!
 
Världens absolut finaste Tamira, som jag hoppas jag kommer rida mer detta året!
 
Världens absolut finaste Flake, som jag förhoppningsvis kommer sitta upp på lite mer nu!
 
Världens absolut finaste Tinzano, som jag kommer se med Therese på många tävlingar framöver!
 
Världens absolut finaste Wait and See, som jag också förhoppningsvis kommer att se mer med Therese på tävlingsbanorna i framtiden. 
 
KÄNNER PÅ MIG ATT DETTA ÅRET KOMMER BLI AWESOME
 
Bara för idag vill jag att alla mina läsare kommenterar detta inlägget. Ni ska skriva 3 bra saker och 3 dåliga saker om min blogg. Vill att alla gör det!
Kommer godkänna alla kommentarer och rätta mig efter er sen!
 

RSS 2.0