ladda batterierna för morgondagen

Har precis sett klart en film med familjen, ska bara fixa mig sen är det raka vägen ner i sängen. Är verkligen jätte trött...

Imorgon hänger Elin med till stallet, hon ska få ta ett par bilder med min kamera så får vi se om det blir några bra kommer de upp på bloggen. Antagligen så filmar hon också och då kommer givetvis de också upp. Både Birka och Ella rids i paddocken med bommar imorgon! Godnatt sov gott!


Lite bilder från tävlingen i Strömstad!

Alla bilder är tagna av mig Lina Ericson Stahlin och all kopiering är otillåten - polisanmäls direkt!
 
 
Vilken bild tyckte ni var finast? KOMMENTERA 
 

Påväg hem efter en lång dag!

Nu är vi påväg hem efter en lång och bra dag. Vädret har stor på våran sida hela dagen och jag är riktigt glad för att få se lite sol! Det gick inte jättebra för Therese och Willie, men vi är iallafall nöjda.

Kameran var ju med idag och jag lyckades knäppa en massa fina bilder på olika ekipage. Laddar upp dom när jag kommer hem sen! Uppdatering kommer!


godnatt och sov gott

Nu ska jag snart gå och lägga mig, ska bara se klart på Irené Huss filmen med familjen. Imorgon ska jag vara i stallet klockan 8, bara för att vi ska hinna fixa stallet och göra i ordning Willie inför morgondagens tävling. Therese och Willie ska debutera MSV, hoppas det går bra.
 
Utvärdering om dagens och gårdagens ridpass kommer upp imorgon, sen får vi se om jag kan uppdatera något på plats också. Kameran åker givetvis med också ;)
 

Ny header och design!

Kände för att fräscha upp bloggen med lite nytt nu inför våren och sommaren, har kört på brunt i en evighet men nu kändes rosa riktigt bra. Vad tycker ni om bloggens nya utseende? :)
 

Saknaden är stor ♥

Nu när vi äntligen hade hittade varandra var du tvungen att försvinna. Jag hann inte ens säga hejdå, men jag vet att du har det bra nu. Jag glömmer aldrig hur de där fantastisa bruna ögonen kunde stirra så underbart på mig.
Jag älskar dig och jag saknar dig Effe, väldigt mycket.. ♥
 
 
 
 
 

Mina olika konton

Instagram - @linaericsonstahlin och @myhorsephotos
Snapchat - @ericsonstahlin ◊ Kik - @linaericsonstahlin 
Videofyme - @linaericsonstahlin ◊ Twitter - @LLiinNnaA
 
  

Några bilder från dagen!

 
Vilken tyckte ni var finast? KOMMENTERA
 

Stallet är fixat!

Nu är stallet klart och det är bra två hästar kvar att rida. Birka och Ella rids ut idag.


Fredag 29 mars 2013

Dagen kommer spenderas i stallet, ska vara där vi elva så snart måste jag ta och byta om. Rider både Birka och Ella skulle jag tro, kanske får lite hjälp av Therese också. Effe åkte ju igår, lite synd faktiskt - nu när vi äntligen börjat hitta varandra.. ♥
 
I eftermiddag ska jag nog bara ta det lugnt, har lite planer på inlägg som jag ska fixa. Även lite saker med designen, hoppas någon kan fota mig när jag rider någon dag så jag kan få lite nya bilder till en ny header. Uppdaterar er mer senare :)
 

If it's hurts, run faster!

Känner verkligen att jag har fått motivation till att börja träna igen. Men att jag fortfarande behöver mer motivation till andra saker.. Iallafall så nu när våren är här och det är varmare ute så ska jag införskaffa mig ett par ordentliga idrottskläder och verkligen dra ut och springa. 
 
Nu när motivationen är på topp så blir allt lättare! Hela påsklovet och praoveckan kommer jag dra ut på powerwalks till att börja med och sedan börja springa. Kondition är också viktigt i ridningen, så man orkar rida flera hästar. Ibland kan två shetlandsponnyer suga ur en all kraft man har..!
 
Känner mig på topp, nu kör vi! Någon som är på och också vill köra igång?
 
 
 
 

Dressyr i paddocken på Birka & Cinderella

Birka fick gå först idag och gick ett ungefär 40 minuters dressyrpass i paddocken. Hon har varit lite bråkig på sista tiden, pågrund av all energi så får hon för sig att det är spöken överallt. Jobbade henne ordentligt i skritten, kanske 15 minuter innan jag fick ner henne på jorden igen. Sen jobbade jag henne i traven på volter och åttor. Tog även lite galopp, mycket tempoväxlingar och ökningar på långsidorna. Birka jobbade på bra och blev lite svettig efteråt :)
 
Ella fick gå ett kort intensivt dressyrpass i paddocken på 25 minuter. Även Ella var lite bråkig och ville inte riktigt släppa i vänster sidan. Jobbar mycket ställning och böjning på Ella nu och framför allt på volterna, men även att hon ska gå inåtställd respektive utåtställd på fyrkantsspåret. Tog också första galoppen på Ella idaga, vilket gick jättebra. Man märker att konditionen är ganska dålig då hon blir trött ganska snabbt, men de jobbar vi upp snart! :D
 
I slutet var båda jättefina och jag känner mig nöjd, speciellt när solen låg på och stekte hela ridpassen. Skulle nästan kunnat haft t-shirt på mig idag, längtar efter sommaren nu!
 
My superstar ♥

Ella busar i hagen!


Smarriga saker från Hööks - JH Collection

Jag har verkligen förälskat mig i dom flesta sakerna från Hööks egna märke, JH Collection. Tänkte dela med mig av en outfit som kommer bli ett måste till våren/sommaren och jag ska beställa hem grejorna så snart jag kan!
 
Den här urläckra marinblåa tröjan med ett par bruna ridbyxor och dessa underbara ridstrumpor. De kommer at bli så snyggt, kan också kombinera det med min bruna väst!! Kommer ha på mig detta hundra gånger, minst! Vad tycker ni om denna kombon? Och vad tycker ni om JH Collection? :)
 

Hur dom än försöker ta oss ner på jorden..

Hej på er, lyssnar på lite musik och ska snart ta och sova. Imorgon hämtar Ellen mig och så åker vi till skolan, slutar redan klockan 13:20 så då kör vi hem på direkten. En sväng till stallet och sedan hem och ha en mysig onsdagkväll.
 
Birka skrittades ut idag och så tog vi en liten galopp i en uppförsbacken, pumpar ur energin ur henne. Så att hon kan hålla sig på backen på nästa träning ;). Hon skulle egentligen fått nya skor idag, men hovslagaren hade inte fått med sig så små skor. Bara dunderskor till Wille och Zano, tror hon var glad för det. Birka tycker inte att skos är inte det roligaste direkt..
 
Ella gick ett litet hårdare pass i paddocken, mycket ställning och böjning på volterna. Det är roligt för Ella börjar acceptera bettet mer och blir inte lika hänging, plus att hon börjar stärka sig mycket mer så hon orkar bära upp sig själv när hon ska gå i form. Får se när jag tar första galoppen på henne, de kan bli spännande tror jag.. 
 
Imorgon blir det stallet ja, antagligen så åker Peffson imorgon. Kommer sakna min prins något otroligt mycket, ett litet tomrum i stallet ♥ Finaste Peffson får också stå för kvällens bild ♥
 

Ny inriktning på bloggen!

Från och med nu kommer jag inte bara skriva om hästarna i bloggen utan den ska handla om mig, Lina Ericson Stahlin. Vad jag gör på mina dagar, lite klädtips och så vidare. Givetvis kommer det stå mycket om hästarna då det är det som tar upp den största delen av mitt liv men även en del andra saker.
 
- Nya fräscha inlägg, varje dag!
- Varierande läsvärda inlägg, som får er att vilja stanna på bloggen.
- Mycket om hästarna, kläder och andra tips.
- Väldigt mycket nya bilder!
 
Men det allra viktigaste med bloggen är att jag får inte känna press. Utan jag uppdaterar när jag vill och en dag kanske det blir det fler inlägg än dagen efter. Men som sagt, jag får inte tappa suget igen så skicka iväg en massa kommentarer nu. Puss på er!
 
 

Drar till stallet!

Ska precis äta sen tar jag moppen till stallet, kameran åker med idag så får vi se om jag kommer hem med några fina bilder! Vädret är iallafall underbart och det blåser inte det minsta, solen ligger på och jag är på toppenhumör! Nu gör vi denna dagen bättre än den började! :D
 
 
Vet ni vem som är vem? :)

Måndag 25 mars 2013

Hello my friends, nu är äntligen den segaste dagen i veckan avklarad. Nu är det sängen som gäller, så att jag orkar med morgondagen också. 
 
Red Ella först en liten stund i paddocken, bara så att hon skulle lugna ner sig lite. Flyttade henne lite för skänkeln och böjde henne lite grann åt båda hållen. Sen travade vi på volten och red några skänkelvikningar. Sen så skrittade jag ut en sväng med Therese som gick med tillsammans med Hobbe. Tillsist så longerade jag Birka 20-30 minuter i paddocken, bara så hon fick röra på sig lite. Mycket power i henne nu och det är roligt att se att hon tycker allt är så roligt!
 
Imorgon är det stallet som vanligt och långdag i skolan. Inom de kommande veckorna ska jag ha planeringen för sommaren fixad, vilka veckor vi ska prioritera vad och verkligen planera alla ridpass.
 

Söndag 24 mars 2013

Hej på er, det blev ingen bra uppdatering idag pågrund av att jag verkligen inte har haft tid till datorn över huvud taget. Iallafall så har jag varit i stallet idag, ridit Birka och Ella plus att jag hjälpte Therese och Oskar i stallet. Fotade även när Therese red Zano lite grann :)
 
Birka och Ella var verkligen helt galna idag, inte alls sig själva. Ella skenade iväg med mig när jag skrittade ut en sväng och Birka taktade och bockade hela tiden. Den ända gången hon gick framåt var när jag galopperade henne. 
 
Färgade håret nu på kvällen, en ganska skum dag faktiskt. Känner inte igen mig själv längre och inte mina små rara prinsessor heller. Tror de har blivit helt galna nu när det håller på att bli vår och så har dom ju ganska mycket energi i kroppen också.
 

Ännu mera bilder på hästar!

Här kommer några bilder på finfina Therese och Foxi. Foxi har inte nämnts så mycket på bloggen tidigare, men det är iallafall Therese systers häst och nu ska hon ut på annons så jag fick äran att fota henne!
 
Ni hittar hennes annons längst ner här: http://www.stallhjalmvik.n.nu/hastar-till-salu eller här på hästnet:
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=705045&inriktning=&typ=
 
 
 
 
 
Vilken bild tyckte ni var finast? KOMMENTERA
 

Hemma och vänder lite snabbt

Kom hem för ungefär 30 minuter sedan, har bara ätit och snart ska jag åka till stallet igen. Har hunnit rida Ella och Peffson så nu är det bara Birka kvar. Tar nog och skrittar ut med Birka en sväng.
 
Ella var jättefin imorse, Therese longerade henne en snabbis och sedan så red jag i ungefär 15 minuter. Bara en lite stund nu eftersom det var första ridpasset på ett tag. Ella var superfin och lyssnade bra på övergångar och halterna. Peffson och jag skrittade ut en sväng på 40 minuter, vädret var helt perfekt och solen låg på! Peffson skötte sig jättebra han med :)
 
Nu ska jag dra mig till stallet igen, mer uppdatering kommer!
 

Lördag 23 mars 2013

Godmorgon på er alla fina läsare! Idag lyste solen in genom fönstret när jag vaknade och det känns som att det kommer att bli en jättebra vårdag. Om en stund ska jag åka till stallet, ska bara käka frukost först. 
 
Ska fota hästarna i hagarna lite och sen så ska jag rida Birka och Ella i paddocken, Therese longerar Ella först. Så det inte blir någon rodeoridning. Sen så ska jag skritta ut en sväng på Peffson. 
 
Igår hann jag bara rida Peffson, eftersom jag agerade fotograf för Therese. Vad tyckte ni om bilderna igår? Det kommer komma upp ännu flera idag, så håll utkik :)
 
 

Therese & Tinzano

Knäppte ett par bilder på Therese och hennes fina Tinzano, en känslig men väldigt snäll valack på 4år. Är dom inte helt underbara tillsammans? ♥ Copyright på alla foton - fotograf: Lina Ericson Stahlin.
 
 
 
 
 
 
 
Vilken bild tyckte ni var finast? KOMMENTERA
 

Jag ser inga fel, för jag blundar för sanningen..

Har verkligen haft en jättebra dag! Vi hade idrottsdag i skolan och jag och Nanna kom två i dubbeltuneringen, tycker faktiskt att badminton är ganska roligt och jag är riktigt nöjd med dagen insatts. Ganska trött och degig nu faktiskt. Sen efter skolan pkte jag som vanligt till stallet och kameran var med!
 
Myste med Birka i stallet och sen tog vi oss en mysig uteritt på ungefär 30 minuter. Birka skötte sig jättebra och det var första gången jag hade sadel på henne på flera veckor, lite konstig känsla faktiskt. Gosade lite med Ella också, men han inte borsta och greja då tiden rent ut sagt flög iväg.
 
Imorgon är det äntligen fredag och jag ska till stallet igen. Tar med kameran och hinner antagligen fota hästarna lite när dom står ute i hagarna, får hoppas det blir fint väder bara! Imorgon ska jag rida Peffson och Birka. Kanske jag tar och promenerar med Ella också, men det beror på vad klockan blir. 
 

Bästa torsdagen på länge ♡


Världens finaste Birka ♥

Knäppte ett par foton på finaste prinsessan när jag var i stallet idag! Som ni ser har hon också på sig den "nya grimman" som jag skrev ett inlägg om för ett tag sedan! Visst passar hon i grönt?
 
 
 
 
 
 

Allt är bara väldigt...

... bloggar inte imorgon. Måste verkligen starta om mitt liv, pausar bloggen igen. Förlåt men det är det bästa för mig just nu. Kommer tillbaka när jag känner för de, all motivation är borta. Hoppas ni alla mår bättre än jag, kram på er <3

Trickträning med Birka och Ella

Jag har faktiskt börjat trickträna Birka och Ella lite grann, eller man kanske ska kalla det mer lydnadsträning. Vi övar på att de ska gå lösa i stallet/gången och följa efter mig. Även att stanna och komma på kommando.

 

När jag hukar mig ner och säger kom så vill jag att dom kommer till mig, och sen när de ska stanna säger jag stopp, reser mig upp och höjer handen. Vi övar också en del när vi går in från hagen eller från typ paddocken. De har blivit jätte duktiga och börjar förstå vad jag menar. Jag har hittills bara övat med en utav dom i taget, bara för att jag ska kunna lägga allt fokus på en och samma ponny.

 

Tricktränar/lydnadstränar ni något med era hästar? Har ni några bra tips som ni vill dela med er av? :)


Mina mål inom ridningen

Något jag tror är viktigt för att man hela tiden ska utveckals är mål. Både kortsiktiga och långsiktiga! Tänkte dela med mig av några mål som jag har inom ridningen här på bloggen.
 
Kortsiktiga mål
- Galoppera på Effe, innan han åker. Han verkar så himla härlig nu när han mognat till sig ordentligt, min lilla prins är redan 5 år. Tiden går sjukt fort alltså, kommer ihåg när han 'var ny'..
- Komma igång med hoppningen igen! Både Birka och Ella ska sättas igång nu under de kommande veckorna! 
- Lära mig hur man kör och starta minst en tävling.
- Lära mig hur man ställer ut och delta i minst en utställning.
 
 
Långsiktiga mål
- Rida de lite större ponnysarna
- Ha ridit alla hästarna som står på Hjälmvik, 4/8 hästar kvar.
- Rida in en ponny till, det var så sjukt roligt att rida in Ella och jag skulle inte tacka nej till att göra något sådan igen!
- Börja hantera och träna de kommande fölen som Birka och Ella förhoppningsvis får maj/juni 2014!
- Börja jobba som dressyrelev hos Therese! 
 
 
Uppnådda mål
- Få självförtroende för att rida de större hästarna.
- Rida in en häst. 
- Hoppat 50 centimeter med Birka.
 
Har ni några mål som ni vill dela med er av? :)
 

Lördag 16 mars 2013

Hej på er allihopa! Har ni haft en lika bra och solig lördag som jag? Jag har haft en bra dag och nu sitter jag framför datorn och håller på med lite grejer. Var i stallet vid halv tio imorse. Fixade allt tillsammans med Therese och Oskar och vi fyllde även på med nytt spån till alla hästarna. Skrittade Birka för första gången sen hon var sjuk. Friskt tempo på grusvägar i ungefär 20 minuter. Man märkte att det var mycket power i henne nu, när hon vilat i en veckan.
 
Sen skrittade jag även Peffson i ungefär 30 minuter, han var lite bråkig och hoppade till för allt. Påvägen hem lugnade han sig och jag började jobba honom lite grann i skritten. När vi kom tillbaka till stallet så gick jag in i paddocken och travade lite på volterna och fyrkantsspåret. Ställde honom inåt och utåt i både skritt och trav - han var verkligen superfin i paddocken! Tog även och galopperade en långsträcka, egentligen var det inte meningen men jag kände verkligen hur han laddade så aa ;)
 
Imorgon ska jag vara i stallet vid tio ungefär, samma visa som idag. Kanske skrittar Ella också, vi får se lite hur hon mår också så. Men vi hörs imorgon!
 
 

Läget på Stall Hjälmvik just nu!

"Tänkte göra en lägesrapport då det händer ganska många stora förändringar på Hjälmvik just nu"
 
◊ Den 23 mars åker Effe till en familj i Lilla Edet som ska ha honom på foder under sommaren. Han kommer tränas och tävlas av deras 14åriga dotter, ska verkligen bli jätte roligt att få se honom komma ut på banorna!
 
◊ Antagligen någon gång i april så kommer Mirél tillbaka till stallet, Therese ska fortsätta att utbilda henne. Ni kanske kommer ihåg de vackra Haflinger stot som Therese red in i höstas, ja den Mirél är det ;)
 
◊ Någon gång i maj så kommer även Tamira åka till familjen i Lilla Edet och tillbringa sommaren där. Förhoppningsvis så kommer både hon och Effe säljas och stanna där ett bra tag sedan-
 
◊ Therese kanske ska åka och plugga hela sommaren och då tar hon med sig Willie och Zano dit - men det är ännu inte bestämmt. Återkommer när jag vet mer!
 
Så på Hjälmvik kommer endast shettisarna, Flake och Angel stå kvar. Tror vi kommer få en riktigt rolig sommar ändå. Min kära vän Nanna kanske ska rida Flake någon gång i veckan också, eftersom Therese är borta.
 
Detta kommer bli min sista sommar med shettisarna, sen är jag för lång... Så en långsiktig planering kommer upp inom ett par veckor - den kommer vara fylld av en massa hoppning (eventuellt hoppträningar), dressyrpass, uteritter, longering, trickträning, körning (eventuellt körträningar för Nettan), tömkörning och löshoppning. 
 
Kan sommaren 2013 slå sommaren 2012? 
 
 
          Fina Mirél                                                                           Birka förra sommaren


godnatt och sov gott allihopa

Nu går jag och lägger mig! Red ut på Effe förut förresten, han skötte sig jättebra faktiskt och jag kände mig jätte säker. Flyttade lite för skänkeln och jobbade honom i skritten, gud vilken fin ponny han är. Så tråkigt att han åker redan nästa vecka, nu när vi börjar hitta varandra...
 
Imorgon åker jag till stallet igen, är där runt 9-10 ungefär. Det beror lite på när jag vaknar också! Tar en sväng förbi affären innan jag åker till stallet, ska köpa med mig något gott att fika med tänkte jag. Både jag och Oskar har ju fyllt år redan :)
 
Även D-ponnys kan ha flätad pannlugg ♥

Jag är med och tävlar!

Jag är med och tävlar hääääär
 

6/8 är unghästar

"Innan jag började rida på Hjälmvik trodde jag faktiskt att det var jättesvårt att rida unghästar, att de var ganska galna och att man behövde vara flera personer. Men nu vet jag att bara man är tydlig, lugn och hela tiden beredd så är det lika enkelt som att rida en äldre häst. Kanske nästan lite roligare!"
 
På Stall Hjälmvik så står de åtta hästar och 6 utav dom är unghästar, de är mellan 3-5år. Sen har vi ju Birka och Willie på tolv och nio år. Jag tror att det viktigaste när man rider unghästar är att vara tydlig, lugn och beredd. De är egentligen precis som vilken annan häst som helst, bara att det är lite mer nyfikenhet och bus.
 
Även fast jag bara har ridit i ett och ett halvt år ungefär så har jag ridit in en ponny själv, nämligen lilla Ella. Ella var ju hanterad ganska mycket innan och bland annat inkörd, vilket var ett jätte plus för mig. Tillsammans med Nettan och Therese så blev vi bättre och bättre tillsammans, vi började förstå oss på varandra och det gick riktigt bra. 
 
Jag tycker att det är väldigt lärorikt att rida in en unghäst. De är väldigt lika andra hästar, men de blir en helt annan ridning när man börjar från grunden. Hade en underbar sommar tillsammans med Ella och vi gjorde framsteg varje dag. Så om ni får chansen eller förfrågan så ta den, de är inte mycket svårare än att rida en äldre häst + att det är verkligen jätte roligt!
 
Vet inte om de finns någon röd tråd nu, precis som vanligt. Men iallafall så tycker jag att en del folk överreagerar när de gäller unghästar. De är inte mycket svårare än andra, så länge de har blivit hanterade rätt från början!
 
Verkligen älskar denna bilden, Birka 12år & Efrahim Helac 5år ♥

Fredag 15 mars 2013

Hej på er mina sköna goingar! Nu sitter jag i skolan och har ungefär tre timmar kvar av denna sega dag. Efter skolan tar jag bussen hem och sen åker jag till stallet. Rider ut Effe idag igen, en liten promenad på 30 minuter tror jag blir bra. 
 
Pussar lite på mina små prinsessor också, givetvis! Förhoppningsvis så kan jag börja skritta Birka imorgon eller på söndag, men Ella får vila lite till. Så nästa vecka blir allt som vanligt igen, har faktiskt fått ganska mycket inspiration. Så förbered er på ett par tidsinställda :)
 

Underbart väder och mysig uteritt

Hej på er allihopa! Jag åkte så jag var i stallet vid precis tolv, Therese gick ut och red Willie i paddocken samtidigt som jag fixade mat till alla hästarna. Efter de tog vi in Flake och Effe och gjorde i ordning dom, vi tog en liten uteritt på 45 minuter runt Kärreberg.
 
Flake hade ganska mycket energi och var i luften ganska många gånger, men Effe bara skrittade på som om inget var läskigt. Lite ombytta roller nästan, det brukar vara Flake som är hel lugn. Är jätte nöjd med fin fina Peffson!
 
Efter uteritten gick jag ut till Birka och Ella i hagen, borstade dom med magic brush borstarna och det var hår överallt. Man kan verkligen säga att de har börjat fälla! Vädret var verkligen perfekt idag, solen sken och det blåste inte de minsta. En perfekt vårdag helt enkelt!
 

Gamla saker kan få nytt liv!

Här om dagen när jag höll på att städa lite bland alla hästarnas täcken så hittade jag faktiskt ett par gamla grimmor som var i hyffsat skick. En utav dom passade perfekt på Birka, även Ella kunde ha den men den satt mycket bättre på Birka.
 
Therese berättade att det hade varit Flake's gamla grimma som han hade haft när han var bebis. Då det var för närmare 3år sedan någon använde den senast. Tyckte den var riktigt fin, så nu hänger den på Birkas krok istället för att bara ligga och skräpa!
 
Knäpte två snabba bilder med mobilkameran men kan ta ett par bättre med systemkameran inom kort!
 

Torsdag 14 mars 2013

Idag har jag studiedag och snart ska jag ta och åka till stallet! Vaknade vid tio ungefär och gick upp och åt frukost vid halv elva. Nu har jag suttit och kollat på lite bloggar för att så fort jag skrivit klart detta inlägget, byta om och åka till stallet.
 
Ett tidsinställt är faktiskt fixat, kommer upp en stund efter två ungefär. Sen så uppdaterar jag ju givetvis ikväll också, blir bara ett par timmar i stallet. Kanske tar och promenerar shettisarna lite. Får se!
 

Onsdag 13 mars 2013

Hejsan alla underbara läsare! Jag har haft en jättebra och ganska lång dag. Tog moppen till skolan och mötte upp Ellen och Carolina, sen efter skolan så skjutsade jag hem Ellen och åkte sedan hem och slängde i mig lite mat. Tog moppen till stallet, hjälpte Therese att ta in alla hästarna och sen ta av alla täcken. 
 
Red faktiskt ut en sväng själv på Effe idag, han skulle bara skrittas en stund då han var sjuk i förra veckan och Therese skulle iväg. Så då fick jag göra de :) Effe var som vanligt jätte snäll även fast det blåste och små snöade lite. Vi gick förbi ett par läskiga får och lite tegelstenar och tegelpannor som var inplastade. Kände mig jätte nöjd över att ha ridit ut på fina Effe själv, i och med självförtroendet och allt sånt. 
 
Imorgon åker jag till stallet en stund också, rider antaglien Effe då också. Sen så är det ju en massa annat stallfix och sånt. Tror jag är där vid 11-12 någon gång, så jag får sova ut ordentligt! Vad ska ni hitta på imorgon?
 

Det som är bäst med min prinsessor...

... känslan av att kunna borra ner näsan i världens tjockaste och gosigaste shettis-vinterpäls
... känslan när man sitter inne i boxen och bara myser efter en riktigt härlig uteritt
... känslan av att kunna berätta alla sina mörkaste hemligheter och kunna gråta utan att man skäms det minsta
... känslan av en nafsande mule som söker igenom varenda ficka efter godis
... känslan när man böjer sig fram för att viska galopp och sedan känna hur farten ökar något otroligt
... känslan när man sitter upp för första gången efter vilan och det är mer rodeo än dressyr
... känslan när någon säger att man har en fin ponny och man verkligen inte kan sluta le
... känslan när ponnyn gnäggar så fort hon får syn på en i hagen och man känner hur tårarna börjar rinna
... känslan när man möter två djupa ögon som verkar ha svar på alla frågor i världen
... känslan när man går in i stallet och alla ens andra problem plötsligt bara försvinner
... känslan när man har ridit bästa passet på riktigt länge och verkligen inte kan sluta krama sin lilla filur
... känslan när man sitter upp och känner sig som den tryggaste personen på jorden
 
... känslan när man vet att sina ponnyer älskar en precis lika mycket som man älskar dom ♥
 

Tisdag 12 mars 2013

Ännu en kall morgon ned lite frost på träden. Jag vaknade ganska trött imorse, kanske berodde på att jag inte riktigt somnade när jag skulle. Idag är det lång dag i skolan och inget stallet. Hoppas att alla hästarna i stallet mår bättre idag, gillar inte att se dom så sjukt och kraftlösa. Det gör verkligen ont...
 
Imorgon är jag nog i stallet ett par timmar, myser och pussar mycket på dom! Ska skritta Peffson imorgon också, även på torsdag om han håller sig fortsatt frisk. Nu går bussen om en kvart ungefär, men vi hörs av senare under dagen! Statistiken har varit ganska grym faktiskt, fortsätt så!
 

Måndag 11 mars 2013

Hello my friends! Tänkte bara åka till stallet en lite stund efter skolan, men det slutade med 4 härliga timmar med mina fluffiga små vänner! Lite saker har hänt i stallet idag, har kollat på en massa filmer tillsammans med Therese. Ett par från hennes träningar och lite på mig och shettisarna, gosh vilket utveckling på bara ett år!
 
Imorgon blir det inget stall alls.. Är hemma och pluggar samt städar mitt rum. De är faktiskt något jag är i stort behov av! På onsdag så kanske jag sover hos Evelina för att åka med henne till Ytterby på torsdagen!
 
Tanken är att jag ska skritta Effe ett par gånger denna veckan, så jag får något att göra. Sen om inget annat händer med mina prinsessor så börjar de skrittas igång efter helgen. En sak som jag inte kommer gå in riktigt så mycket på är att vi har troligtvis fått ett kolikanfall i stallet. Vi är inte riktigt säkra och ingen vetrinär har kollat på ponnyn, men symtomen var klockrena. Hoppas verkligen inte det blir allvarligt!
 

• I can't wait to see your smile again •

Nu ska jag krypa ner i sängen och hoppas att jag vaknar utvilad och taggad inför morgondagen. Imorgon tar jag bussen till skolan, vill inte köra moppe när det är så kallt, plus att jag tjänar inget på att ta moppen imorgon. 
 
Tar en sväng till stallet iallafall, pussar på mina älskade prinsessor och hoppas att dom mår bättre än vad dom gjorde igår. Tror inte det blir någon ridning på Peffson heller, så det blir nog inte mer än en timme i stallet. Imorgon är tanken att jag ska hinna med att kolla på ponnyakuten då jag missade det idag, städa hela mitt rum och beställa lite saker från Hööks. 
 
Mer uppdatering kommer imorgon, kanske ett utav åsiktsinläggen också! Kram på er och sov gott!
 
 
 

Söndag 10 mars 2013

Hej på er sötnosar! Det blev inget stall idag, orkade inte med det plus att jag kände att jag inte riktigt hade tiden. Mina underbara vänner åkte hem vid två tiden och efter det har jag degat hemma, sätt lite på film och börjat med tre åsiktsinlägg. Får se när jag släpper dom här, kan nog väcka mycket tankar.
 
För en stund sedan kom några ur släkten hit och åt lite grann och så fick jag lite presenter. Vid 6-tiden ska jag hämta Elin vid bussen och sen dega framför datorn resten av kvällen. Imorgon åker jag till stallet och pysslar om mina bebisar lite grann. Ingen ridning denna veckan, så de får återhämta sig. Kanske rider Effe lite istället och eventuellt Yanara också. 
 
 

Lördag 9 mars 2013

Hej på er! Dagen har gått fortare än jag räknade med, men det är fortfarande mycket kvar. Vid tolv tiden åkte jag och Cecilia en sväng till stallet. Myste lite med mina prinsessor och borstade dom fina, sen promenerade vi dom 10 minuter på stallplanen bara för att dom skulle få röra sig lite. 
 
Om en timme ungefär kommer det lite folk hit, jag har bjudit hem lite kompisar nu eftersom jag fyllde 15 för en vecka sedan. Tror vi kommer ha det hur roligt som helst, en massa skratt. Nanna tar med sin systemkamera så garantera en massa goa bilder ♥
 

Fredag 8 mars 2013

Hej på er alla fina läsare! Idag är det stallet som gäller, men jag pratade med Therese för en stund sedan och det blir tyvärr ingen ridning. Både Birka och Ella har åkt på en förkylning och har hög feber båda två, så istället så får jag pyssla om dom och puss på dom lite extra ♥
 
Bloggar lite mer ikväll, håller på två riktigta bombinlägg också. Får se när jag publicerar dom!
 

Dagens Birka och Ella

Birka - uteritt + jobb i paddocken
Började med att skritta ut Birka barbacka en liten sväng, Therese och Hobbe gick med och vi tog en liten sväng runt lilla Kärreberg. När vi kom tillbaka 15 minuter senare tog jag och jobbade Birka en stund i paddocken också. Mycket trav och en del galopp, måste säga att jag är mycket stolt över mig själv. Har inte galopperat barbacka så mycket innan, men lyckades ändå sitta kvar fast än Birka bockade lite grann ;)
 
Cinderella - jobb i paddocken
Bestämde mig för att skippa longeringen på Ella, då hon var så lugn igår. Hon taggade till en del idag, men som tur va höll hon sig på backen hela tiden. I traven fick vi till ett bra tempo och hon var positiv framåt utan att springa iväg. Böjde henne lite på volterna och övade på skänkelvikningar i både trav och skritt.
 
Precis innan jag fattade galopp så började hon skutta och "fattade nästan själv" och så valde jag att ta tillbaka henne och trava ett extra varv på volten innan jag gav det ett nytt försök. I galoppen så skötte hon sig bra, jag lät henne springa på 2 varv i lätt sits innan jag började jobba henne på volten. Fick nästan inte stopp när jag skulle sakta av, men fick lite hjälp av staketet tack!
 
Är väldigt nöjd med dagens prinsessor, de skötte sig bra utan att vara allt för explosiva. Imorgon får de vila och sen på fredag så kör vi på igen, för att tagga hoppträning med både Ella & Birka på lördag! :D
 

Onsdag 26 mars 2013

Hej på er alla mina vänner! Tänkte sakta men säkert köra igång med bloggen lite smått igen. Måste säga att jag har haft stunder då jag både saknat bloggen något enormt och en del stunder då jag bara velat ta bort den och skita i allt vad bloggar har att göra med. Mitt liv flyter på och jag fyllde 15år i förrgår, tog mitt moppekort och nu är jag en äkta mopedist. Var i stallet igår och har disskuterat hur resten av året ser ut tillsammans med Therese, mer om det kommer när allt är spikat och färdigt. Men jag tror att det kan bli en annorlunda men riktigt bra sommar! 
 
Igår så red jag Birka en sväng i paddocken. Studsade över ett par små hinder på kanske 20-30 centimeter, vilken kick det var. Adrenalinet flödade och gud vad jag har saknat den känslan, kan lova att Birka också gjort det för hon taggade till som bara den. Längtar tills vi kan börja hoppa mer regelbundet! 
 
Tanken var att jag bara skulle longerat Ella då jag inte ridit henne sen torsdags och att hon då skulle varit ganska pigg. Men redan i boxen var hon lugn och bara gosade med mig. När jag började longera skötte hon sig jättebra, galoppen var super fin och hon bockade inte en ända gång. Så jag hoppade upp och skrittade henne barbacka på långtygel i ungefär 10 minuter. 
 
Allt känns bra nu efter en jobbig vinter, ponnysarna börjar bättra sig och allt annat har börjat underlätta. Kommer satsa gånger tusen och i helgen ska vi börja hoppa Ella lite grann, det kommer bli riktigt spännande då jag tror att hon verkligen har kapaciteten för att bli duktig! 
 

RESTARTING

the blog is soon back on track - bara lite små saker att fixa
xoxo lina ♥

RSS 2.0