Before you start a war, you better know what you're fighting for..

Godkväll allesammans! Har eran söndag avrit bra? Min har beståt av ungefär 4 timmar framför datorn och 5 timmar i stallet.Tänka sej att tiden kan gå så himla fort, alldeles för fort. Vips sa det och så var även den här söndagen borta!
 
Inlägget om ridpassen kommer imorgon. Kan säga att jag hoppade Birka och red Ella i paddocken, mycket detaljerde inlägg blir det ;)
 
Imorgon är det ridlektion på klubben igen, sen på tisdag skall jag antagligen till stallet som vanligt. Kanske åker och fikar med mammsen på torsdag, får se lite hur planerna blir! Det hade varit mysigt att få spendera lite tid med mammi ♥
 
Skall ta och sova nu, är riktigt trött *gäsp* hahah! Godnatt alla fina ♥
 
LIKE A BAWS

Bildbomb

Glömde faktiskt av hennes namn, men jag skall nog komma på det snart ;)
Här får ni några bilder!


Svårt att bestämma mej! Vita eller bruna?

Hej på er! En bra söndag hittills? Söndag brukar ju vara ganska tröga så jag hoppas ni har något roligt för er istället för att sitta i soffan och dega! Eller det kanske är det man gör en söndag?
 
Jaja, iallafall så hade jag tänkt köpa mej ett par nya ridbyxor! Men jag kan inte bestämma mej om de skall vara vita eller bruna? Hmm... svårt val...
Vita hade ju passat bra nu när jag och Birka skall tävla, men det är ju bara klubbtävlingar och jag har ändå ingen kavaj så aa ;) Sen så är ju bruna ridbyxor sååå sjukt snyggt och passar till det mesta.
Just nu känns det som att jag lutar mest åt det bruna hållet, men jag ångar mej så snabbt. Har redan ångrat mej 10 gånger idag :o
 
Jag har ju redan två par marinblåa, så jag har lite tröttnat på den färgen och så hade jag ett par rutiga beige:a men de har jag växt ur nu. De blev förkorta :/
 
Så jag ställer frågan till er:
"Skall jag köpa ett par vita eller bruna ridbyxor? Vad tycker ni?"
Tacksam för så många svar som möjligt då jag börjar få lite ångest, hahah nej jag skojade! ;)

Svaren på frågestunden

Hej på er! Hade helt glömt bort frågestunden, men här kommer iallafall svaren ;)

 

Postat av: Cecilia Svensson

Hur länge har du ridit på Hjälmvik? :)

Jag har ridit på Hjälmvik i snart 7 månader nu :)

 

Postat av: Sara Davidsson

1.Vem är Therese? 2.Vad skall du göra när du inte kan rida shettisar (Birka & Ella) längre? Ponny? :)

1. Therese äger alla de hästarna som står på Hjälmvik, jag rider även privatlektioner på hennes ponnyer för henne. Förstår ni? haha, lite rörigt!

2. Jag skall nu om en månad ungefär börja rida Tamira och sen får jag se vart de leder. Om jag fortsätter rida ponny och så. Jag kommer rida Birka och Ella så länge jag kan, å när jag väll har blivit för stor är planen att jag skall köra dom istället ;)

 

Postat av: Malin

Hej, kommer du och Evelina inte träffas lika mycket längre?

Det blir ju mindre eftersom jag lägger all min fria tid på Hjälmvik och Evelina rider ju inte där längre, så på helgerna försöker jag och Eve hitta på något.

 

Postat av: Torne

Vilka bloggar läser du? :) skriv alla!!:)

http://trekronor.blogg.se - http://maliinsamuelsson.blogg.se - http://dressyrsaga.blogg.se - http://nellieberntsson.se - http://nannaanderssonn.blogg.se - http://jeandark.blogg.se - http://nattstad.se/sarawedberg - http://caroliine.blo.gg

Ja det var väll dom, vissa läser jag oftare än andra beroende på hur uppdateringen är och så ;)

 

Postat av: Anonym

Vad är ditt favorit ämne i skolan? Hur många besökare brukar du ha om dan? Ha det bra!

Tjena Anonym! Favorit ämne? hmm... hemkunskap är väll ganska chill, annars tycker jag faktiskt att biologi kan vara ganska roligt ;) hihihi!

Jag brukar ha mellan 25-45 unika om dagen, det varierar väldigt beroende på hur uppdateringen är liksom!

 

Postat av: Hej hej :)

Fin blogg! Vilken är din favoritblogg? Kan du visa bilder på ditt rum? Kram

Tack så mycket! Min favoritblogg förutom min egna då (hahah) är väll http://dressyrsaga.blogg.se - Jag tycker Saga skriver väldigt bra inlägg, och är grymt duktig. Ser upp till henne! :D

 

Postat av: Emelie

Vem skickar dom roligaste smsn, eller vem är roligast att smsa med?!:)<3 Oavsätt vad du svarar så vet jag svaret ;*

Hahahah givetvis är du roligast att smsa med Emelie! <3<3<3<3

 

Tack för alla frågorna! Blir jätteglad när ni angagerar er så :D Puss på er!


Stallet nästa, dagens höjdpunkt!

Hej på er! Just nu håller jag på att byta om, skall vara i stallet om en halvtimme.
 
Det är faktiskt ganska fint väder vilket underlättar ganska mycket. Solen lyser och det är nästan inga moln på himlen, dessvärre blåser det lite och det är ju ingen större värme. Men så länge solen är framme och man inte ser skymten av några regnmoln skall man inte klaga.
 
Kanska hinner ta lite bilder på den nya hästen idag, hade varit roligt om ni skulle få kunna se hur den ser ut! Har jag änns berättat det? Det skall komma en ny häst till stallet idag, ett Haflinger sto som Therese skall rida in. Hon är 6år och ligger därför lite efter i sin utbildning men förhoppningsvis så har hon syket ;)
Hon kommer bara stå på stallet i 2-3 månader men det blir roligt med något nytt :D
 
Nu skall jag alldeles strax cykla, tiden flög iväg tillsammans med inlägget haha! Bloggar mer sen ofc, har fixat några tidsinställda som jag gärna vill ha många kommentarer på! Puss
 

Söndag 30 september 2012

Godmorgon på er! Sista dagen i september nu, den här månaden har bara flugit iväg. Nu är hösten här, kylan och regnat har kommit snabbt i år. Löven täcker redan den större delen av marken...
 
Jag har vaknat på gott humör och en långdag i stallet + 2 ridpass väntar! Vad skall ni ta och hitta på idag? Ikväll blir det att fortsätta fixa inlägg inför veckan, det känns som att det är det ända jag gör haha!
 
Bloggar mer sen :*
 
tiden går fort... alldeles för fort...

Här skall det egentligen stå en rubrik!

Hejsan allesammans! Har ni haft en bra lördag? Min har varit riktigt grym, en utav de bästa på länge faktiskt. Förlåt för att uppdateringen inte varit på topp!
 
Sov gött imorse, inte så länge men jag kände mej ändå utvilad när jag vaknade. Åt frukost och sen åkte jag till badhuset med pappa, cessi och hennes kompis.
Efter det åt vi lite snabbt på McDonald's innan vi åkte vidare hem. Vi var inne en snabb sväng på hemmakväll och köpte godis och på expert och köpte en sladd till min telefon, som gör att jag kan lyssna på spotify genom min stereo!
 
Vid fyra tiden kom Evelina och stannade till halv tio ungefär. Vi hade det super mysigt ♥
Jag har ju nästan ingen tid alls kvar på vardagarna, eftersom jag spenderar hela min lediga tid i stallet. Så då är det roligt att få spendera några timmar på helgen med mina underbart fina vänner! ♥
 
Imorgon skall jag vara på stallet vid först klockan 2. Så planen är att sova riktigt länge, så jag får ny kraft och energi till resten av veckan. Skall antagligen hoppa Birka, det skall bli riktigt roligt! Det var länge sedan vi hoppade nu, tror vi skall hoppa bana. Mycket koncentration på vägarna ;)
 
Bloggar mer imorgon, nu är det att fixa lite tidsinställda och sen en date med sängen! Så godnatt på er, vi hörs imorgon!
 
 
Gammal bild på mej och bästa <3

Hästarna, 28 september 2012

Hej på er! Både Birka och Ella skötte sej jättebra igår.
 
Det var första gången jag red ut Ella helt själv, hade lite ont i magen så jag hade inte 100% fokus. Men Ella var så lugn och fin så det var inget att oroa sej om. Det var några får som var lite läskiga och två hundar annars var det ingen fara med lilla Ella!
Hon börjar bli riktigt duktig nu. Min lilla 3-åring ♥
Skrittade hela rundan (myren). Gjorde halt ibland, och några tempoväxlingar bara för att se till att hon var med på noterna och lyssnade på mej.
Klättrade också. Ella var duktig, det var lite läskigt och konstigt. Hon hoppade och skuttade uppför berget, men uppför kom vi iallafall och jag skrattade och berömde henne super mycket!
 
Är jätte nöjd med Ella idag, tyvärr hade jag lite ont i magen som sagt. Men det var ju inte så att jag höll på att dö på hennes rygg. Då hade jag aldrig hoppat upp änns! ;)
 
Red Birka i myren också, barbacka! Skrittade för det mesta, lite trav och pytte lite galopp. Klättrade med Birka också, hon klättrade på bra inga svårigheter! Galoppen gick bra, för en sekund trodde jag att jag skulle tappa balansen, men sen fick jag tillbaka den, hahaha!
Birka testade mej ganska mycket idag. Hoppade till för lite små saker, men inget speciellt. Skit ponny :*
Är jätte nöjd med henne också! Lilla Birk!
 
Birka, Ella och Peffson - våren 2012

Follow me on Instagram!

Följ mej på Instagram! Där lägger jag ut foton på hästarna, mej och andra olika foton jag har tagit!

Follow me and I follow back!


Lördag 29 september 2012

Godmorgon på er! Fixade ett inlägg förut, men det kom visst inte upp. Orkar inte skriva en massa nu, då jag blir på dåligt humör när blogg.se hackar...
 
Badhuset nästa, bara mys med familjen. Vi är hemma vid tre, men bloggen kommer inte stå tom ;)
 

Fredagkväll, mysfaktor på hög nivå!

Hallå allihopa! Sitter med datorn i knät och kollar på Skavlan. Har fixat en massa tidsinställda för imorgon, då jag är borta ett par timmar ;)
 
Jag skall kolla med Therese om vi kan hoppa på söndag, det var ganska länge sedan nu. och det är ju bara typ bara en månad kvar tills vi skall tävla! Skall antagligen rida Ella också då, mycket fokus ligger på henne nu. Hon måste bli lite lite smalare, just nu rullar hon nästan fram. Hahah nej men ni vet hur shettisar är! ;)
 
Imorgon åker jag till badhuset, bara har trevligt med familjen. Är väll där i några timmar, men bloggen kommer inte stå tom - lovar!
Ett inlägg om dagens ridpass kommer upp imorgon, orkar inte fixa det nu :p
 
Hoppas ni myser på högsta nivå nu! Själv skall jag gå och lägga mej snart! En fredagskväll klockan tio(!?) tänker ni. Men jag måste verkligen få vila. Mina vardagar är sjukt långa, och det avslutas oftast med två riktigt svettiga ridpass på två busponnyer ;)
 
puss & kram på er ♥
 

Balansera kemiska reaktioner

Hejsan allesammans!

Sitter i skolan och har NO med Nanna, fattar ingenting! Kolla på bilden nedan och var snälla att förklara hur man gör!

Skolan har varit ganska chill, haft hur roligt som helst hahaha!
Ikväll blir det mys med tacos och familjen, vet inte om jag åker till stallet idag. Får se det sen ;)

Imorgon åker jag med pappa, Cessi och hennes kompis till badhuset. Roligt..


Hur gör man?


Fredag 28 september 2012

Hej på er! Nu är första lektionen avklarad, dagen börjar ganska trögt. Det känns inte riktigt som att det är fredag idag :(

I eftermiddag skall jag nog till stallet, skall snacka med Therese sen. Vet inte om jag rider ut både Birka och Ella eller om de skall gå i paddocken idag :)

Har inte fixat några tidsinställda för idag, men jag har en del inläggsidéer. Så bloggen kommer inte stå helt tom här idag!
Tror jag skall fixa tidsinställda på helgerna, då jag känner att jag inte får någon tid över på vardagarna ;) vad sägs som det?

Hoppas ni alla får en bra dag! Kram


Godkväll alla fantastiska läsare!

Hejsan allesammans! Urusel bloggning idag också, men det har varit mycket i skolan och stallet direkt efteråt. Så bloggen hamnar åt sidan, så enkelt är det :)
 
Idrottsdag i skolan, på det två grenar jag var med i kom jag trea på båda. Sen kom klassen först i stafetten också, tror vi vinner ;) Resultaten kommer på måndag!
 
Efter skolan red jag Ella och Birka. Red Ella i paddocken, mycket fokus på henne nu. Takten, balansen och bogarna. Galoppen var riktigt bra idag, hon hade inte änns en tanke på att kika eller bocka. Kunde gå in på en volt utan att bogarna sprang iväg. Viktigt att lära lilla bebis hästen nu redan från början!
 
Sen red jag Birka i myren, Therese gick med med Hobbe. Vi tog det lugnt och pratade en massa :D
Birka var lugn och fin, koncentrerade sej mer på Hobbe än på mej. Men idag var det okej, skrittade på långa tyglar hela tiden. Klättrade en gång också, Birka var duktig. Det var lite mycket vatten annars funkade det super :)
 
Är nöjd med båda två! Lite mer jobb på Ella, men Birka fick ändå kommit ut och rört lite på sej ;)
 
Imorgon det FREDAG. Åh vad underbart, funderar på om jag skall åka till stallet eller inte. Har varit lite trött den senaste tiden... Och därför skall jag gå och lägga mej vid nio idag, måste få sova ut!
 
Hoppas alla mår bra och är på gott humör! hihih, kram!
 

Torsdag 27 september 2012

Hej på er! Vaknade på bra humör idag, å jag har en riktigt bra dag framför mej :)

Först idrottsdag i skolan, friidrott. Jag har anmält mej till 1 varv på slingan (1400 meter), stafett och längdhopp!

Efter skolan tar jag cykeln hem som står på stallet, Therese körde mej hem igår då det regnade så sjukt mycket. Så det lär inte ta mer än 3 minuter att komma hem ;)

Drar till stallet i eftermiddag, rider både Birk och Ella. Vet inte om jag rider ut eller om det blir i paddocken. Hade velat hoppa snart! :D

Ha en bra dag! Kram




Onsdag 26 september 2012

Godkväll på er alla fina läsare! Tänkte gå igenom dagen, inlägget kanske blir lite långt men jag tror ni överlever, haha! :D
 
Har inte bloggat något idag, jo det kom upp ett tidsinställt inlägg förut. Men inget annat efter det, var ganska skönt att kunna lägga bloggen åt sidan en dag.
Har hunnit med att planera och fixa ganska mycket idag! Riktigt roligt!
 
Jag var i stallet förut, red både Birka och Ella. Både Birka och Ella, skall vara igång nu ända fram till 27 oktober för att vara exakt. Då det är det datumet de skall iväg på utställning och efter det får dom stå någon månad ;)
Under den tiden kommer jag att rida Tamira, så länge allt går bra!
 
Både Ella och Birka var jätte duktiga idag, Nettan hade köpt en förgjord till dom. Sadeln låg mycket bättre, den åkte inte fram alls. Hittade knapparna på Ella idag, hon var lite stressad och ville inte vänta och lyssna på mej. Men det löste sej, hon kikade bara 2 gånger :D
Birka var super pigg idag, nu har hon vilat i 2 dagar. Allt gick bra, hon tjafsade lite i galoppen men det blev mycket, mycket bättre :)
 
Pratade med Therese idag, jag skall praoa med henne vecka 42. Skall bli riktigt roligt, bara rida en massa hästar, mocka och umgås med Therese. Tamira kommer igång samma vecka så det blir en massa jobb, Ella, Birka och Tammy :D wihoo!
 
Hoppas ni alla kommer sova gott inatt, jag går och lägger mej nu. Annars kommer jag inte orka med morgondagen... Idrottsdag i skolan, vi slipper iallfall lektioner ;)
 

Livets perfekta ögonblick!

Alla mina vänner som är helt underbara, med er kan jag skratta, gråta och framför allt lita på. Utan er hade inte min vardag funkat! Tack för att ni finns! Ni vet vilka ni är och jag älskar er <3

 

Hjälmvik, världens största möjlighet för att utvecklas! Ibland tror jag att jag drömmer! Kan det vara sant? Jag lär mej så mycket, rider så sjukt många olika hästar i alla storlekar! Hoppar, rider dressyr och rider ut. Övar på allt, och har tillgång till det mesta. Alla ponnys/hästar är så snälla, alla har sin egna persolighet och ingen liknar den andra!

 

Birka är den bästa, hon har byggt upp mitt självförtroende så sjukt mycket, innan var allt och inget lite osäkert för jag visste inte hur jag skulle hantera det. Men Birka har gjort mej stark, på många olika sätt. Jag måste vara bestämd, medlidande och modig! Och det har hjälpt mej på många sätt utanför ridningen också! Jag är starkare, vågar stå längre och vågar testa nya saker!

Tack för att du finns din otroligt galna ponny! ♥

 

Snart är det du och jag på tävlingsbanorna (eller iallafall på klubbtävlingsbanorna) och vi kommer vara oslagbara! Ingen eller inget kan stoppa oss nu, du och jag för alltid! <3 Du är den ända varelsen på denna jord, som kommit mej så nära hjärtat! Som vart så himla rätt för mej, det klickade mellan oss redan vid första gången! Alla bitar föll på plats! Du är den ända i hela världen som jag har kunnat lite på och tyckt om så mycket! Du är guldvärd Birka! <3

 


Ingen ridning, regnet bara ösde ner....

Godkväll alla mina vänner ♥ Nu sitter jag i sängen och förbereder blogginlägg samt chattar lite med Nanna, vi kan inte bestämma vart vi skall paroa. Någon som har någon idé?
 
Det blev ingen ridning idag, det regnade alldeles för mycket och det gör det fortfarande. Istället pysslade jag om min prinsessa, borstade henne noga och pussade på henne lite extra! Sen tog jag även och putsade Birkas sadel och träns, gjorde allt jätte noga! Tog loss alla delar och verkligen gjorde rent, sen masserade jag in balsamet med en liten svamp!
Speciellt tränset blev jätte snyggt, brunt läder är mycket snyggare ny putsat än svart ;)
 
Kanske skall till stallet imorgon, skall kolla med Therese. Som det ser ut nu skall det regna imorgon med, men jag har fler saker att putsa så varför inte en regning dag med läder doft fast präglad i näsan. Både Ella's träns och Birkas gamla träns, samt några remmar son Nettan bad mej putsa!
 
Bloggar mer imorgon, ursäkta för dålig uppdatering idag med. Men läxorna, skolan och hästarna går tyvärr före. När jag måste så lägger jag allt fokus på skolan och hästarna och då kommer bloggen vid sidan om. Så enklet är det :) Kram och godnatt på er! ♥
 
Världens finaste snyggaste ponny! ♥

Bloggar jag läser dagligen

Saga Kullberg - http://dressyrsaga.blogg.se
Saga Kullberg är 17 år och tävlar ponnydressyr på elitnivå. Jag tycker Sagas blogg är jättebra, hon skriver verkligen läsvärda bra inlägg. Hon skriver också om sina tävlingar och träningar med sina 3 ponnys. Stormvind, Cecar och Thellus.
 
Frida Dahlberg - http://freelifestyle.blogg.se
Frida bloggar tillsammans med sin kompis Sara Alborn. De skriver om sin vardag och om sina ponnys. Jag tycker de skriver riktigt bra, och lägger ut en massa fina bilder!
 
Trekronor - http://trekronor.blogg.se
Nanna, Emelie och Julia bloggar tillsammans på Trekronor. De skriver om de olika hästarna de rider, men gör också andra riktigt bra inlägg.
 
Malin Samuelsson - http://maliinsamuelsson.blogg.se
Malin skriver om olika hästar som hon rider, på ridskola men också vänners hästar. Hon bloggar även om sin vardag, och jag tycker hennes blogg är riktigt bra. Snygg design också!
 
Det här är inte alla, men ändå det jag läser mest och tycker är bäst!
Ha en fortsatt bra dag min vänner! ♥
 

Längtar som tusan!

Bara 39 dagar kvar nu, längtar :D


Glöm inte, riktigt viktigt!

Hahaha, nej så viktigt är det inte ;)
 
Ville bara inte att ni skulle glömma frågestunden, svarar på alla frågor denna veckan. Skall sätta mej och fixa och trixa lite med det när jag känner att jag får tid ;)
Så skynda att ställa dina frågor, innan svaren kommer upp :D
 
http://ericsonstahlin.blogg.se/2012/september/fragestund-fraga-vad-du-vill.html
 
Look at this, ponnyn är elit asså!!! ♥♥♥♥♥♥

Tisdag 25 september 2012

Hej på er allesammans! Nu sitter jag på bussen, ännu en skoldag väntar... underbart!

Första lektionen är hemkunskap, tror vi skall göra sockerkaka. Mumsigt!
Går långdag idag, så jag åker till stallet vid först halv fem (så länge vädret är okej, annars får jag stanna hemma). Har ärligtalat ingen aning om jag skall rida ut eller om vi skall hoppa, men det återstår att se ;)

Hoppas ni alla får en bra dag! Kram


Ridpass på Sessan - lektion på ORK

Hejsan alla läsare!

Idag red jag Sessan, en rolig liten ponny på 5 år. Idag red vi lite skänkelvikningar, rakriktning och ställa och böja.

Sessan var jätte duktig, hon var väldigt mjuk och fin! Skänkelvikningarna gick verkligen super bra :)

Fick jätte mycket beröm av Hanna och hon sa att jag skulle vara jätte nöjd med Sessan idag! Blir så glad när man får beröm :D

Är väldigt nöjd med Sessan idag, hon är riktigt rolig att rida! Nästa vecka kanske tar och berättar en hemlighet för er ;)


Pretty Little Liars

Sitter och myser med datorn i knät, uppdaterar er mer sen! Kram <3


Hästarna, 23 september 2012

Hej på er!Går igenom gårdagens ridpass lite snabbt bara! ;)
 
Birka skötte sej jättebra igår. Kunde gå in på en massa olika sorters volter utan att bogarna sprang iväg. Börjar få koll på det där nu ;) Takten och balansen var perfa, underbara ponny!
Ett sort plus för galoppen, riktigt duktig ponny alltså. Fin takt, stora runda steg!
 
Ella var lite busigare än Birka. Skritten var fin, hon hade lite bråttom och tappade lätt koncentrationen. Men det blev allt bättre eftersom. Sen i traven var hon riktigt fin, bjöd på bra men tappade inte tänket framåt.
Sen i samma sekund som jag fattade galopp, blev det bockkalas. Var bestämd och fostatte framåt, sen fick hon sej ett ryck. Och jag var inte tillräckligt beredd så jag tappade stigbyglarna... Fast det löste sej, å jag ramlade inte av :D
Ella lugnade ner sej tillslut och då tog jag några var på fyrkantsspåret, och på några volter.
 
Är jätte nöjd med dom båda, kanske lite mindre nöjd på Ella i och med att hon ville testa mej och fick damp. haha, nää tur för henne att hon är så söt, så att jag inte kan bli arg på henne ♥
 

3 sanningar om mej

En utav de värsta sakerna jag vet är vatten!
Hatar verkligen vatten, inte att dricka eller att duscha i... Men regn, hav och sjöar. Usch!
Inte för att jag inte kan simma, men man blir blöt och kall och i havet och sjöar finns det en massa fiskar och hajar som kan bita en :(
 
♥ Jag tycker det är jätte mysigt att vara själv i stallet och mocka!
Jag kan tycka det är otroligt mysigt att vara i stallet helt själv och bara vara. Typ när man mockar, sopar eller myser lite med hästarna. Bara det är lugn och ro! Speciellt mysiga dagar när man hör det regna ute och man sitter putsar. Är alldeles seg i kroppen och känner doften av lädret - underbart!
 
♥ Jag lyssnar jämt sönder en massa låtar!
Jag lyssnar på så sjukt mycket musik och jag tycker nästan om all musiksort. Men jag lyssnar bara på högt 5 olika låtar i taget. 3 veckor de låtarna, 1 vecka den låten osv.
Lyssnar aldrig på lite blandat, utan en och samma tills jag tröttnar på den. hahah ;)
 

Time to plugga


Kämpa, ge aldrig upp.

Det här är ett inlägg jag skrev på den bloggen jag bloggade på innan. Men jag tycker dessa orden är så viktigta, så jag delar med mej av det här.
 
Kämpa, ge aldrig upp.
Det är just vad det här inlägget handlar om - kämpa, ge aldrig upp!
 
Man måste försöka ytterligare lite till än det man klarar av för att nå toppen. Man måste kämpa till 110% och aldrig ge upp. Man måste inte gå in och köra allt när som helst var som helst, utan lägg din energi på saker som du verkligen vill göra och saker som du verkligen vill klara.
 
Och säg inte att det inte går för det går alltid, bara för att någon annan inte lyckats med det innan betyder det inte att du inte kan klara det!?
Folk inom ridsporten tillexempel. En del ger upp hela tiden, "hästen gör inte som jag vill" "hästen vill inte hoppa" "jag tror inte vi kommer bli lika sammanspelat igen" "det funkar inte längre". Hör sånna här kommentarer ofta, ganska iallafall. Tror nästan alla hört någon säga såhär.
Vissa folk kan inte mena det på det sättet, men en del ger upp efter första försöket.
 
Jag känner flera personer, tar inte upp några namn. Som säger sånna här saker HELA TIDEN, och jag blir SÅ HÄR trött på det. Ta nya tag för ***!
Känner även en del folk som är så starka, så grymma. Alltid humöret uppe, och vet vad som är rätt och fel. Ser upp till dom, det gör jag verkligen.
 
Om man inte kämpar kommer man ingen vart - ingenstans. Så kom ihåg den här meningen, hela tiden. Genom dåliga tider, kämpiga stunder: kämpa, ge aldrig upp!
 
Det var det. Tänk igenom det, ge allt nästa gång. Gör det.
 
Inlägget blev lite rörigt, men jaja. Har fått med det mesta jag ville säga så aa. Kram
 

Måndag 24 september 2012

Godmorgon alla fantastiska läsare! Ännu en måndag att klara av, men så svårt kan det väll inte vara? Jag har ganska roliga saker för mej idag, hur är det med er?
 
Först skola som vanligt, lite segt kanske. Men men..
Efter skolan åker jag hem till farmor, äter och byter om. Sen tar jag direkt bussen till Orust Ridklubb, och rider lektion. Roligt roligt!
 
Efter det dirr hem och fixa tidsinställda till imorgon och en massa läxor. Jag kommer dööö :(
 
Ja, ha en bra dag allihopa! Puss på er ♥
 
Världens sötaste Willie ♥

Otroligt trött, måste sova

Hej på er allesammsn! Ursäktar den dåliga uppdateringen idag, men jag har haft fullt tpp hela dagen. Bättrar mej tills imorgon. Promise!
 
Uppdaterar om ridpassen imorgon. Red Ella också förresten, den lilla busponnyn! Haha :D
 
Är super trött nu så vi hörs imorgon! Kram på er ♥

Hjälmvik nästa <3


Söndag 23 september 2012

Godmorgon på er! Eller godmorgon och godmorgon ;)
Jag och Evelina vaknade för en stund sedan och nu sitter vi äter frukost och tittar på Pretty Little Liars!

Pappa kommer och hämtar mej runt två tiden sen och så åker vi hem. Jag byter om och drar direkt till stallet!

Ett pass i paddocken väntar för Birka idag. Fokus på takten, balansen och hitta det lugna tempot! :)

Uppdaterar er mer sen <3


Myser med bästa vän ❤


Skillnaden på Birka och Ella!

Hej på er allesammans! Jag har fått en del kommentarer där folk undrar om det är en och samma eller två olika hästar på headern. Och jag kan säga att det är två olika hästar - Birka & Ella.
 
För att kunna se skillnaden på dom måste man jämföra dom. Ella är mycket mindre och kortare i ryggen, hon har mycket mindre man och svans om man jämför med Birka.
Birka har nästan lite mörkbruna slingor i sin svarta man och svans. Samtidigt som Ella har mer kolabrun/fux färgade slingor i både svans och man.
 
Om ni tar och tittar på headern så ser ni att den första och sista bilden är på Ella, och resten är på Birka. Man kan se att Ella har lite risigare man också, och inte lika "grovt" huvud som Birka ;)
 
Nu hoppas jag detta var en tillräckligt bra förklaring för att ni skall kunna se skillnaden på dom i framtiden. Det hade ju iallafall varit en fördel ;)
 
Hoppas ni alla får en fortsatt bra dag ♥
 
   
Kan ni se vem som är vem nu då? ;)
 

Uteritt på Birka - Lördag

Hej på er allesammans! Idag red jag och Therese ut som sagt. Vi red en blandning av Kärreberg och Skörttorp och vi var nästan ute i två timmar ;)
 
Birka kändes lugn och stabil hela tiden. Hon blev lite nervig när det kom två cyklar, men annars va det lungt. Travade och galopperade en del, och Birka var hel cool.
 
Vet inte vad jag skall säga mer, är jätte nöjd med Birka idag.
 

Saker som jag mer än gärna skulle vilja ha!

Hej på er! Hur mår ni? :)
Har bläddrat runt på lite hemsidor och hittat en massa snygga saker som jag gärna skulle vilja ha. Det är för det mesta märkeskläder, men om jag hittar andra liknande ej märkes kläder som är minst lika snygg köper jag ju dom istället ;)
 
 
Vad tycker ni om dessa saker?
Vad det något plagg som ni fastnade extra mycket för?
 

Ni har väll inte glömt frågestunden?

Hejsan allesammans! Ni har väll inte glömt frågestunden?
 
Klicka er in på den här -> http://ericsonstahlin.blogg.se/2012/september/fragestund-fraga-vad-du-vill.html <- länken och ställ just dina frågor! Jag kommer svara på alla frågor som senast 30 september vecka 39. Vilket vill säga nästa söndag helt enkelt, hahaha ;)
 

The typical Birka

Hej på er! Har ni haft en bra dag hittils?
Allt med det här "the typical" har blivit så stort, så jag kände för att göra en till Birka. Den här är verkligen klockren! Hahahha :D
 
 
Är det någon som känner igen sin egna häst? :)

Next up... HJÄLMVIK

Hej på er! Lite töntig rubrik... Men jag kom inte på något annat, haha! :D
 
Nu cyklar jag snart till stallet, men jag har fixat en del inlägg som kommer komma upp under dagen. Så ta och kika in här lite då och då ;)
Skall blir riktigt mysigt att rida ut med Therese idag, det var länge sedan nu :)
 
Enligt väderprognosen skulle det ha regnat sen sju imorse och fortsatt ända till 1 imorgon förmiddag. Men hittills har det inte kommit en ända droppe. Vilken tur!
För det är inte roligt att rida i regn, tycker det förstör hela stämningen. Det känns som att man inte alltid får ut något av det liksom :/
 
Nu måste jag bara byta om sen drar jag! Ha det bra friends! ♥
 
 

Lördag 22 september 2012

Godmorgon på er alla fina läsare! Ni vet ju redan vad som gäller idag, har skrivit det tusen gånger minst! Men för er som kanske missat så åker jag till stallet, sen dirr hem byter om och så vidare till Evelina och Annie. Sen så sover jag över hos Eve ♥
 
Vädret är väll okej, lite osäker på om det skall börja regna eller inte. Men det återstår och se, hihi :D
 
Ha en bra morgon alla! Nu väntar lyxfrukost med "nybakat" bröd ;)
 

Godnatt mina vänner!

Låter rubriken tala! Är otroligt trött nu, så det är nog bästa att jag tar och sover lite.

Morgondagen kommer vara full med en massa roligheter! Först hade jag tänkt att käka frukost och sen försätta förbereda enligt inlägg inför veckan. Sen drar jag till stallet rider ut med Therese, mysigt!

Sen dirr hem, duscha, packa dra till bästis! <3
Chilla lite med Annie och Evelina, sen sover jag över hos Eve. Annie kunde tyvärr inte så det blir bara vi två ;)

Har fixat en massa bra inlägg som kommer upp när jag är borta :D Vill bra säga att statistiken har varit helt underbara och bloggen är inte mer än två dagar gammal! Thanks, det är stort :*

Puss på er alla fina underbara fantastiska läsare!


工 レo√乇 ㄚ◯∪


I hope you understand... ♥

Hej på er! Tänkte bara ta och uppdatera er lite snabbt om hur helgen kommer se ut! Pratade med både Evelina och Therese förut och bestämde lite grejor ;)
 
Imorgon åker jag till stallet, jag och Therese skall rida ut. Jag på Birka och Therese på Peffson (en ponny som står på stallet). Vet inte om vi rider myren eller så. Det finns ju inte så många andra, eftersom det har regnat så mycket nu på senaste tiden så blir de andra ridvägarna förstörda!
 
Sen efter stallet drar jag hem, duschar och byter om. Sen (som det ser ut just nu, det kan ändras) åker jag hem till Evelina och spenderar kvällen och natten där!
Myspys på hög nivå ♥
 
Kanske åker till stallet (Hjälmvik) på söndag också det beror lite på vad jag och Therese bestämmer imorgon, och om jag sover över hos Evelina eller inte ;)
Sen på måndag så är det lektion, Eve kanske hänger med och tittar. Roligt roligt, hoppas att det blir hoppning som vanligt :D
 
Nu vet ni på ett ungefär hur min helg kommer se ut! En massa underbar uppdatering är fixad också, så tomt här kommer det inte bli! Ha en trevlig fredagskväll alla fina ♥
 
Kan ni gissa är detta Birka eller Ella? <3

Hiss och diss

Goddag allesammans, hur står det till? ;) Kör en liten hiss och diss såhär på eftermiddagen. Bloggens första, vad tycker ni om upplägget?
 
Det jag vill idag hissa är:
* Att jag snart skall få min Macbook, längtar till 6 november.
* Att sommaren är slut, är inte jätte mycket för värmen och solen å så ;)
* Att jag och Birka snart skall tävla. Längtar som tusan asså! Skall bli så himla roligt :D
* Att nu när skolan har kommit igång igen, så känner jag verkligen att jag har kommit in i rutiner. Det är jätte skönt att ha koll på grejerna och veta när och vad som händer :)
 
Det jag vill idag dissa är:
* Hösten... Ibland kan jag tycka det är jätte mysigt, sena kvällar med tända ljus. Men när det kommer till ridningen, det regnar hela tiden och blir kallt och blött. En massa ridvägar förstörs för att det blir för blött, och i och med att Hjälmvik bara (eller bara och bara) har en paddock å ingen manege så kan vädret lätt förstöra ett ridpass :(
* Skolan, varken orkar eller hinner med läxorna :(
* Jag vill dissa att jag aldrig har sovmorgon, inte änns på helgerna. Men i och för sej, när man skall upp tidigt för att åka till stallet så skall jag inte klaga ;)
 
Det här var dagens hiss och diss. Hoppas ni alla får en forsatt bra dag!
 
Lilla busiga Ella, som ser jätte glad ut!
(jag hoppade upp utan hjälm bara för att ta den här bilden, annars ríder jag inte utan hjälm. Ville bara observera detta så att jag inte får en massa olika kommentarer sen)

Dagens frågor om bloggen

Hallå alla fantastiska människor!
Tänkte köra bloggens första dagens fråga, eller frågor rättare sagt :9
 
1. Vad tycker ni att jag skall skriva om här på bloggen?
2. Vad är ett läsvärt inlägg för dej?
3. Är det någon katergori som jag har glömt? Vad tycker du?
 
Japp, det var dom frågorna. Tacksam för många svar så jag vet vad jag skall skriva och hur jag skall skriva mina inlägg. Har några riktigt saftiga ideér till er. Så håll utkik ;)
 
Bild på Birka från utställningen i våras ♥

Länkbyte med Trinnie!

Genom det inlägget jag la ut förut fick jag kontakt med en super snäll tjej! Kolla in hennes blogg, ni kommer inte ångra er!
 
Hon har en riktigt fin och trevlig blogg men en massa fina bilder. Tycker verkligen att ni skall ta er en titt och varför inte lämna en kommentar också, tror hon skulle bli riktigt glad då! :D
 
Ni hittar hennes blogg HÄR, HÄR, HÄR ELLER HÄR!
 

Länkbyte maybe?

Halloj alla läsare! Någon som har lust att göra ett länkbyte?
 
Vad du behöver göra:
  • Skicka/mejla en bild som skall representera din blogg, samt en text som beskriver vem du är och vad du bloggar om och din bloggadress till [email protected] .
  • Sen kommenterar du detta inlägg när du har lagt ut bilden nedan på din blogg och länkat mej så gör jag detsamma för dej.
Ha en fortsatt bra dag alla fantastiska människor ♥
 

Lite av en veckoplanering v.38-39

Hejsan alla! Veckan är ju snart slut, men jag tänkte bara gå igenom mina planer :)
 
Fredag - 21 september 2012
Ja idag är det fredag och jag spenderar min dag hemma. Fast så dumt har det inte varit, mys framför tvn och datorn ganska mycket och känt mej mycket bättre än igår :)
 
Lördag - 22 september 2012
Jag skall antagligen göra något med Evelina, om det går och så så skall vi antagligen sova över också! Mys med bästa vännen är aldrig fel ♥
Om det blir så att jag och Evelina inte skall göra något så drar jag nog till Orust Ridklubb. Hjälper till på några lektioner och umgås med lite friends ♥
 
Söndag - 23 september 2012
Tänkte dra till stallet (hjälmvik). Förhoppningsvis rida Birka, skall ta och smsa å kolla med Therese sen. Annars vet jag inte vad jag skall göra ;) Umgås med lite vänner eller något!? :D
 
Måndag - 24 september 2012
Först skola och sen Orust Ridklubb för att rida lektion. Har faktiskt ingen aning om vad vi skall göra, jag hoppas iallfall på att vi skall hoppa! Det är bland det roligaste som finns ;)
 
Ja nu har ni lite koll på hur mina 3 kommande dagarna ser ut. Ha en fortsatt bra dag alla mina fina fantastiska vänner ♥
 

Fredag 21 september 2012

God morgon på er alla mina vänner! Stannade som sagt hemma idag, då jag inte känner för att gå halvfrisk till skolan och bli ännu sjukare och så slutar det med att jag måste vara hemma sen ändå ;)
 
Vaknade nu vid halv nio, ganska skönt att få sova ut faktiskt. Eller sova ut och sova ut, ja jag är inte trött längre iallafall. Jag har hunnit med att fin slipa lite på bloggdesignen. Har ni märkt något nytt än? :D
 
Nu skall jag snart ta och äta lite frukost och mysa ner mej framför tv:n. Sen skall jag (om jag orkar) ta tag och städa mitt rum. Det har varit lite sådär småstökigt i någon vecka nu :/
 
Mer uppdatering kommer inom kort! Ha en bra dag allesammans!
 
En utav de första bilderna på Birka! ♥

Ett steg närmare rätt

Godkväll allesammans! Tar och sammanfattar dagen, samt går igenom hur morgondagen kommer att se ut!
 
Vaknade runt tio imorse, åt frukost och chillade lite framför datorn och tvn. Sen kom farmor hem från jobbet och så gick vi och handlade.
Sen har jag mest tagit det lugnt, bloggat lite och tittat en del på tv. Ätit en riktigt god middag och vid sju tiden kom pappa hem från Nässjö så då hämtade han mej och så begav vi oss hem.
 
Nu sitter jag i mitt rum med datorn i knät och lyssnar på lite musik. Imorgon blir det ingen skola för min del, kände mej inte helt hundra idag men betydligt bättre. Så jag stannar hemma imorgon och bara vilar, så kan jag förhoppningsvis åka till stallet i helgen :)
 
Och förresten! Ni har väll inte glömt frågestunden här på bloggen? Klicka dej in här och ställ just dina frågor.
 
Godnatt nu alla fina! Sov gott och dröm söta drömmar ♥
 

De olika kategorierna

Allmänt - här kommer jag publicera de flesta vardagsinläggen. Hur dagen ser ut och inlägg som helt enkelt är okategoriserade.
 
Dagens fråga - jag kommer göra lite inlägg som jag kallar "dagens fråga". Där postar jag inlägg som innehåller en eller flera frågor som jag vill ställa till er läsare!
 
Frågestund/This or That - det är väll ganska uppenbart vad jag kommer publicera för inlägg här. Svaren till frågestunder och this or that:er, samt starten eller de inlägg som man ställer sina frågor till ;)
 
Hiss & Diss - här kommer jag publicera lite hiss och diss inlägg. Ibland bara hiss och ibland bara diss. Det beror liksom lite på ;)
 
Orust Ridklubb - här kommer jag publicera lite olika saker som hänger ihop med Orust Ridklubb (ORK). Tillexepmel: mina ridlektioner, och ibland tillbringar jag lördagarna där och hjälper till rider lite och så!
 
Outfits/Utrustning - den här kategorin pratar väll nästan för sej själv. Här kommer jag publicera mina olika outfits till skolan och stallet, samt utrustningen jag använder till hästarna jag rider.
 
Stall Hjälmvik - Här kommer jag publicera inlägg som rör hästarna/ponnysarna och stallet där jag rider. Även vissa nyheter som rör stallet :)
 
Tävling - här kommer jag publicera inlägg om olika bloggtävlingar, samt tävlingar med diverse olika hästar.
 
Birka - här lägger jag alla inlägg som rör Birka, och våra ridpass tillsammans.
 
Ella - här lägger jag alla inlägg som rör Ella, och våra ridpass tillsammans. 
 
Ur garderoben - snygga, sköna eller kassa plagg från min gaderob.
 
Vill ha - olika saker som jag gärna skulle vilja ha. Både hästsaker, ryttarsaker och vardagssaker.
 
Åsiktsinlägg - olika saker som jag kanske hade reagerat över, eller saker som jag tycker att man borde tänka på. Eller andra viktiga saker som jag kan ha sett eller läst. Min åsikt hel enkelt!
 
Veckoplanering - här lägger jag inlägg som beskriver hur min vecka kommer se ut :)
 
Andra hästar - här kommer jag publicera inlägg om andra privat hästar som jag rider, eller har ridit. Lite beroende på liksom.
 
Bloggen - här lägger jag inlägg som handlar om bloggen. Ny design, eller andra saker som rör bloggen. Svar på kommentar osv.
 
Så här kommer jag använda mina kategorier. Någon som kommer på någon kategori som fattas?
Ha en fortsatt bra kväll alla mina vänner! Kram Lina
 
Världens finaste ponny - Birka ♥

Frågestund - fråga vad du vill!

God eftermiddag allesammans!
Tänkte att vi kör en liten frågestund, så att ni kan fås ställa frågor om det är något ni undrar. Saker som ni kanske vill veta som jag inte hade med i presentationen!
 
Så ta och kommentera på nu, inga frågor är dumma!
 

Film på när Birka och Lina hoppar!

Hejsan alla fantastiska läsare!
 Tänkte jag slänger upp en liten video från när jag och Birka hoppade för ungefär 2 veckor sedan. Så ni får se hur långt i våran utveckling vi har kommit.
 
På den här videon rider jag för Therese.
(Kommer ett mer detaljerat inlägg sen, om vem jag tränar för osv)
 
 
Är hon inte duktig min lilla prinsessa? ♥

Presentation av Birka

Birka
Född 2000 - e.Bonance ue.Timothy 
 
Birka är den ena shetlandsponnyn jag rider. Hon är en riktigt snäll läromästare på 13 år. Hon är oftast glad och väldigt enkel att hantera. Hon här även lärt mig nästan allt jag kan, min ängel ♥
 
Innan jag började rida henne, så hade hon blivit sutten på och körd men inte riden. Så det blev ett stort steg för oss. Vi började jobba kondition och försiktigt bygga lite muskler. Idag så gör vi det mesta och det är så roligt att se att Birka har fått en massa kondition och ny energi. Hon är som en helt ny häst. 
 
Vi hoppar en del och har varit iväg på en tävling. En liten clear round där vi nollade. Vi rider även dressyr och har som mål att lära oss så mycket som möjligt. Jag har även börjat lära mig köra lite och ska snart börja köra både Birka och Ella mer, tanken är att jag ska gå över helt till körningen när jag är för lång för att rida sen.
 
Har ni några frågor är det bara att kommentera!
 
 
 

Presentation av Cinderella

Cinderella
Född 2009 - e.Capone-Fire ue.Bonance
 
Cinderella är Birkas 4-åriga föl som brukar kallas för Ella. Under sommaren 2012 red jag in henne. Ella är en pigg ponny med mycket humör som har en väldigt stark vilja. Hon är otroligt lättlärd och väldigt positiv till det mesta i ridningen. Nu till våren så ska vi börja hoppa lite grann, vilket jag tror kan bli väldigt rolig.
 
Jag önskar verkligen Ella var en större ponny då hon med rätt träning hade kunnat gå långt. Men nu när det är som det är och Ella bara är 103cm och jag runt 153cm så får vi köra på så länge vi kan. 
 
Har ni några frågor så är det bara att kommentera. 
 
 
 

Presentation av Lina

Jag som kommer att driva denna blogg heter Lina Ericson Stahlin. Jag är en tjej på snart 15 vårar som älskar allt som har med hästar att göra. Jag är oftast ganska glad och står för vad jag tycker. Jag bor på ön Orust som ligger cirka 7 mil norr om Göteborg. 
 
Jag är medryttare på Stall Hjälmvik som ligger ett par kilometer ifrån där jag bor. Där rider jag just nu två shettis ston, Birka och Ella. Därav fick bloggen namnet MiniPonny's. Det kommer varsin presentation om hästarna inom kort.
 
Mer om mig och om hästarna kommer ni få veta allt eftersom. Ha en bra kväll!
 
 
 

Torsdag 20 augusti 2012

God morgon alla fina! Idag har jag studiedag, så dagen kommer tillbringas framför datorn och bland lite läxböcker. Skall bli skönt att få vila ut lite, då jag har varit väldigt förkyld i några dagar nu.
 
Förut så hängde jag med farmor och handlade lite grann och nu sitter jag här framför datorn igen. Skall förbereda lite inlägg inför veckan och slipa lite till på designen ;)
 
Sen hade jag också tänkt att sätta mej och göra lite läxor. Saker som jag måste bli färdig med idag, men jag har ju all tid i världen så det löser sej nog!
 
Hoppas alla får en riktigt fin dag! Kram Lina
 
Birka och jag hoppar - augusti 2012

En liten presentation av mej!

Hej på er!
Tänkte berätta lite om vem jag är som person, vad jag håller på med på fritiden och vad jag kommer skriva om på bloggen!
 
Jag heter Lina Ericson Stahlin och bor på ön Orust några mil norr om Göteborg. Jag är en glad tjej på 150 centimeter och 14 vårar, som tillbringar all tid utanför skolan i stallet.
Jag har skilda föräldrar men bor heltid hos min pappa här på Orust. Hos min mamma i Uddevalla är jag så ofta jag inte är stallet (så så ofta blir det tyvärr inte). Där bor även min hund och mina två katter.
 
          
                       Jag                                        Jag och min bästa vän Evelina ♥ 
 

På fritiden rider jag stallet Hjälmvik, som ligger 1 kilometer bort från där jag bor. Just nu rider jag två shetlandsponnyer, Birka och Ella.
Birka är en lugn och stabil ponny på 12 år. Henne rider jag för det mesta. Vi hoppar en del, och skall faktiskt tävla lite nu i höst. En liten klubbtävling bara, men det är ju för att jag är för gammal för att tävla lokalt. Men såklart rider jag en del dressyr också. Vi är även ute i skogen en del, klättar, långa galoppsträckor och en massa mer som ni kommer få reda på med tiden.
Ella är Birkas 3-åriga föl. Nu i somras red jag in henne. Hon är en ganska busig ponny med ett jädra humör. Just nu så står hon (vilar) i några månader, för hon blev också inkörd i somras. Med Ella är tanken att hon skall lära sej så mycket som möjligt, tror tyvärr jag kommer växa ifrån shettis-tiden innan jag hinner tävla henne. Sen till våren (om jag inte har blivit för lång) så skall jag nog börja hoppa Ella också. Roligt roligt.
 
      
Ella                                                         Birka
 

På måndagar rider jag lektion på Orust Ridklubb (även där jag skall tävla med Birka). Där rider jag i en ryttarmärke 1 grupp. Kommer uppdatera er efter varje ridlektion så ni får veta hur det gick och oftast bild på ponnyn/hästen jag red ;)
 
Här på bloggen har jag tänkt att skriva om ganska mycket olika saker, fast att det mesta ändå är hästrelaterat. Jag kommer skriva om Hjälmvik (stallet där jag rider), och om min och Birka/Ellas utveckling tillsammans. Mitt vardags liv som tonåring och lite annat. Kolla in kategorierna så kanske nu får en bättre uppfattning ;)
 
Själv tycker jag om att läsa bloggar där man har bra uppdatering. Och där jag bloggade innan hade vi väldigt bra uppdatering. Hur många inlägg om dagen tycker ni är lagom? Jag tycker att ungefär 4-6 inlägg om dagen är ganska lagom.
Förresten vad tycker ni om bloggens design & header? Jag tycker att det blev as grymt! Ha gjort allt själv så jag är faktiskt ganska nöjd :D
 
Hoppas ni blev nöjda med min lilla presentation! Om ni hat några andra frågor är det bara att kommentera så svarar jag så snabbt jag kan :)
Ha det bra! Kram Lina
 
Birka ♥

RSS 2.0