Jag kommer tillbaka

Statistiken ligger ganska högt, men ni behöver inte klicka er in här förren lördagen den 18 maj. Då drar jag igång bloggen igen med en massa nya saftiga inlägg och en massa nya bilder. Ville bara säga hej lite fort och bara så ni vet kommer inte bloggen att läggas ner eller liknande, jag har bara tagit en kort paus. Har ni tips på inlägg eller något annat som ni vill ska vara med i starten?
 

Torsdag 18 april 2013

Hej på er! Idag är det skola som vanligt och eftersom jag ska vaccinera mig idag så har jag valt att inte åka till stallet. Brukar alltid må så dåligt efter sånna saker. Igår hann jag rida allihopa, vilket verkligen behövdes eftersom de vilar idag.

Jag har det ganska stressigt just nu, måste hinna med alla hästarna och samtidigt så går jag i skolan. Så bloggen hamnar åt sidan, har gett den alldeles för många försök. Så därför ser jag att det är bättre att vi tar en paus från varandra tills vi kommer överens igen..


Dagens fråga

Vilka olika typer av arbete brukar ni variera mellan?
 
Jag försöker att blanda dressyrpass i paddocken, hoppning/bommarbete och uteritter ganska så mycket. Så fort det blir lite varmare ut så ska jag få hjälp av Nettan, så jag kan få lära mig hur man kör och tillslut klarar att dra ut och mysa själv. Och i samband får jag nog lite koll på hur man tömkör också :) 
 
Här är en bild på när jag körde Ella för första gången, augusti 2012

Onsdag 17 april 2013

Godmorgon på er! Hoppas att alla har haft en bra start på denna måndagen, idag slutar jag 13:20 och eftersom jag tog moppen till skolan imorse så slipper jag vänta på bussen. 
 
Idag måste jag rida allihopa, men har fortfarande inte bestämmt hur jag ska göra. Vet inte om jag ska rida ut eller jobba dom i paddocken, det återstår att se ;) Imorgon är jag ledig från stallet, ska vaccinera mig och jag brukar alltid må illa efter det plus att jag behöver baka lite då min klass ska sälja på Göken på lördag.
 

Trött, hungrig och deppig

Kom precis hem från stallet. Det blev en ganska lång dag, en alldeles för lång dag... Är trött och hungrig, nej go och glad ska man vara - man kommer längst på positiv energi. Fast ändå tycker jag att man behöver få ha sina deppdagar också, säger emot mig själv lite nu ;)

Hann rida Ella och Tamira. Ella skrittades ut och sedan jobbades hon i paddocken med lite bommar. Tamira gick i paddocken, vi bråkade lite och hon var ganska okoncentrerad på mig. Men vi tar nya tag, galoppen gick iallafall bra!


Tisdag 16 april 2013

Tisdag igen och en massa ny power. Idag ska jag försöka hinna med Ella och Tamira, kanske hinner med Birka också. Egentligen hade jag behövt rida allihopa, men det är inte säkert att jag hinner de på 3 timmar. Det brukar bli ganska mycket prat och andra roligheter när Therese är i stallet ;)

Shettisarna ska upp i skogen och klättra idag, kanske Tamira också. Eller så får hon gå ett pass i paddocken, kanske testar att rida igenom LC:1 på henne också. Henne får jag ju tävla, synd att hon åker om en månad..

Uppdaterar endast från mobilen idag, har varken orkat eller hunnit göra några tidsinställda - men imorgon är vi back on track igen ;)


Godnatt alla läsare

Säger godnatt nu, har verkligen ingen lust att blogga egentligen men.. men allt för er. Mycket att fundera på just nu och jag oroar mig sååå mycket om en del saker. Tänker på framtiden och försöker göra de rätta valen, men ibland vet man inte vad det är som är rätt.
 
Hann bara rida Birka idag, men hon var iallafall jättefin. Testade att rida igenom LC:1 programmet bara för skoj skull, egentligen så skulle jag behövt vara 3 år yngre eller så får Birka ta och växa 30 centimeter för att vi skulle kunna tävla, så synd för gon var hur duktig som helst. Hade lätt kunnat ställa upp och tävla LC:1 redan nu i helgen, men åter igen - min ålder och hennes längd går inte ihop. 
 
Nästa vecka blir också tråkigt, tur att jag har stallet.. Annars hade jag gått in i väggen för länge sedan. Alla problem bara försvinner liksom. Men puss på er och tack för att jag kan prata ut här, även fast jag egentligen inte säger så mycket. kram
 

Pinsamma ovanor vid uteritter

Något jag kom och tänka på när jag red igår är att jag har ett par ganska pinsamma ovanor när jag rider, eller pisamma är dom kanske inte. Men inte heller så vanliga. Tänkte räkna upp dom här så får vi se om det är någon som känner igen sig! Inte för att jag tror ni är lika knäppa som jag, men man vet ju aldrig ;)
 
Några utav dom sakerna jag håller på med när jag rider ut är: 
 
 När jag rider ut själv och det inte är människor i närheten så brukar jag sjunga. Ibland jätte högt faktiskt, lite pinsammt då jag inte riktigt vet om någon hör mig egentligen. Men det brukar få både mig och ponnyn jag rider att slappna av, konstigt nog!
 
 Om jag känner att jag är lite spänd och att ponnyn också är det, som nu i början på Tamira så brukar jag sitta och prata med henne. Bara snacka om en massa olika saker och det är gött för ibland känns det som att hon lyssnar och så slappnar jag av och likaså hon. 
 
 När det kommer en bild som kör förbi när jag rider tar jag alltid tyglarna och spöt i ena handen och är liksom "redo att vinka" beroende på hur fort och med hur mycket respekt personen kör förbi. 
 
 Jag lyckas alltid komma på en massa olika inlägg när jag rider, men tyvärr glömmer jag dom oftast lika snabbt...
 
 
Är det någon som känner igen sig? Nää.. trodde väll inte de ;)
 

Måndag 15 april 2013

Måndag igen, godmorgon på er!
En ny vecka, skolvecka. Tillbaka till rutiner och alla läxor, ska bli kul att träffa kompisarna men jobbigt att behöva gå upp tidigt. Stallet idag och jag slutar skolan vid två. Har tre väldigt viktiga saker som jag verkligen måste bli färdig med imorgon, men har kommit ganska lång redan. 
 
Ska försöka hinna rida alla tre, vilket nog inte ska vara några problem. Tror det får bli jobb i paddocken, kanske någon uteritt på någon - har inte bestämt mig riktigt ännu. Mobilappen funkar igen, så jag ska försöka blogga lite från den också :)
 

Bilder på Latina

Latina var riktigt rolig att fota. Hon var med och tyckte det var kul att ha någon som busade lite med henne i hagen. Vilken utav bilderna var finast? ♥
 

Gårdagens ridpass!

Tamira 13 april 2013 - Uteritt
Tamira skrittades ut 30 minuter i skogen. Hon skötte sig jättebra och var inte spänd det minsta, även fast det var hennes tredje uteritt på länge. Jobbade henne lite i form i skogen också, duktig ponny!
 
Cinderella 13 april 2013 - Uteritt
Ella skrittades ut barbacka för första gången tror jag närmare bestämt. Hon skötte sig jättebra och kändes nästan mer bekväm i att jag red barbacka, tog lite trav på en grusväg och hon var jätteduktig!
 
Birka 13 april 2013 - Uteritt
Birka skrittades ut en sväng, lite i skogen och lite på vägen. Vi kom fram till en ganska stor vattenpöl där vattnet gick en bit över benen på Birka. Eftersom hon hade så leriga hovar och ben (det var för geggigt att borsta bort) så gick vi ner i pölen och Birka tyckte det var super roligt. Hon plaskade med hovarna och mulen i vattnet flera gånger om, söta ponny!
 

Tiden flög iväg

Vaknade klockan halv nio imorse men somnade om och vaknade för ungefär 30 minuter sedan. Man kan väl påstå att jag behövde sova lite, ungefär 12 timmar sammanlagt så nu är jag uppvilad för en ny skolvecka. Håller på och värma baugetter i ugnen, lyxfrukost på högnivå. Har smsat Therese så nu väntar jag på svar, har faktiskt ingen större aning om när hästarna ska in sen. Det kan ju vara bra att veta om man säger så ;)
 
Riktigt tråkigt inlägg, men ett om gårdagens ridpass kommer upp under dagen!
 

Dags att sova

Inte hunnit med att blogga idag, även fast jag inte gjort någonting. Kollat på film nu hela kvällen, så det är dags att sova. Imorgon blir det inget stall, eller iallafall ingen ridning. Ska hjälpa till med insläppet bara och fota lite på den nya ponnyn som kommer imorgon, Latina <3

Imorgon ska jag jobba klart i svenskan, ta en powerwalk, färga håret och hjälpa till med insläppet på stallet. Bilderna på Latina kommer upp imorgon också, om de blir några bra vill säga ;) Uppdaterar er imorgon! Puss och godnatt mina underbara läsare


Uppdatering

Sitter i soffan hemma hos farmor och farfar, vi åt super god mat och daimtårta till efterrätt. Mums! Alla tre ponnysarna skötte sig grymt bra, skrittade ut allihopa - mer om det kommer senare i eftermiddag. Funderar på att skriva ett inlägg, men vet inte vad det kommer bli för reaktioner på det.. hmm, får se..
 
Ska snart dra mig hemåt, fixa ett par grymma inlägg inför veckan och jobba med lite läxor. Vill inte känna någon stress på skollan alls denna veckan. Mycket fokus på hästarna istället, det är roligare. Det kommer en ny häst till stallet idag också, ska träffa den sötnosen imorgon antagligen så mer om det kommer imorgon!
 

Godmorgon sunshines!

Nu ska jag snart dra till stallet, bara byta om och slänga i mig frukost. Ska vara hemma till 13 ungefär då vi ska på middag hos farmor vid 14-tiden för hon har fyllt år. Alla tre ska ridas idag, lite lugnt jobb då dom vilade igår och ska göra det imorgon igen. 
 
I eftermiddag ska jag ta det lugnt, komma ikapp med lite skolarbeten och städa mitt rum. Måste skriva klart min deckare tills på måndag, knivigt läge.. Har ni några tips på inlägg ni vill läsa?
 

Inte lika trött som jag trodde..

Hej på er mina kära vänner och läsare!
Nu sitter jag hemma i min underbara säng i en nytvättad pyjamas, borstade tänder och nytvättat hår. Ska fixa lite inlägg för morgondagen innan jag tar och ska försöka sova lite. Dagen var inte alls lika jobbig som jag väntat mig, det har varit snöblandat regn ute hela dagen så vi orkade inte rida en ända häst.
 
Vid halv fyra tiden körde vi in till ridklubben och byggde upp en bana som de små skulle få rida. De tyckte den var grymt kul och frågade om vi kunde göra samma sak nästa vecka, söta små ungar haha! Efter det kvällsfodrade vi alla hästar på ridklubben och åkte hem för att fodra alla hästar på Hjälmvik också. Jag kom hem vid halv nio ungefär.
 
Nu ska jag iallafall ta och sova, ber om ursäkt för ett svin tråkigt inlägg men ni kanske ändå har lust att läsa det. Bara lite kort om min dag typ. Puss
 

tiden går alldeles för fort...

Jag kan inte förstå att jag bara har mindre än ett halvår kvar på era ryggar...
Jag kan inte fatta att jag kommer bli för lång...
Jag har aldrig brytt mig om en levande varelse så mycket som jag bryr mig om er...
Tillsammans var vi oslagbara, tills regler och anklagelser började existera...
 
Men vi ska visa dom, tids nog så är vi ute på tävlingsbanorna. Vi ska iallafall ge det en chans! Om det så tar flera månader eller kanske år innan vi hittar de rätta knapparna, men vi ska dit och vi ska vinna! ♥
 

Tanken med shettisarna

Tanken med Birka och Ella är att dom ska fortsätta utvecklas och bli 100% säkra i allt.
Jag räknar med att jag kommer vara för stor för att rida mina älsklingar efter sommalovet, så därför försöker jag prioritera de som vi behöver träna mest på nu innan jag blir för lång. Så att både Birka och Ella blir perfekta läromästare för Felicia och Fredrika (Therese systerbarn).
 
Fokuset på Ella är att hon ska bli inhoppad och vidare utbildad, hon ska bli helt trafiksäker och få en del muskler. Birka ska fortsätta hoppas så att både hon och jag bli duktigare, sen så ska hon fortätta utveckals i ridningen också. Mycket lösgörande arbete, hon ska stärkas så att hon ska kunna gå i en jämn stadig form.
 
Så ser det ut just nu, det kan ju ändras och liknande. Men såhär ser planen ut just nu! Om ni är intresserade kan jag lägga upp ett inlägg med våra mål sommaren 2013 - våran sista sommar tillsammans ♥
 

4 nagellack

De här fyra grymma nagellacken kommer från Nordic Cap!
Jag älskar dom, färgen håller bra och man behöver inte måla flera gånger för att färgen ska få den samma som i flaskan. Fick dom av min mamma i födelsedagspresent så jag vet inte vart hon har köpt dom. Men dom är iallafall underbara, jag rekommenderar dom!
 

taggar inför morgondagen!

Nu säger jag faktiskt godnatt, vill gå och lägga mig då det blir närmare tio timmars jobb imorgon. Ska vara i stallet vid nio ungefär och sedan så är det fullt ös, stallet ska fixas och så många hästar som vi hinner ska ridas. Måste jag välja bort någon så får Birka vila imorgon.
 
Efter stall Hjälmvik är färdiga beger vi oss till ridklubben, Therese jobbar imorgon och jag ska vara med och hjälpa till att hålla koll på alla ungar. Sista lektionen slutar vid halv åtta så jag kommer vara hemma mellan åtta och halv nio ungefär.
 
Det är lite om hur morgondagen kommer att se ut, nu är det bedtime! Sov så gott alla ♥
 

Hemma igen!

Nu är jag hemma efter en lång dag i stallet. Ella fick vila idag, med både Birka och Tamira fick jobba lite. Ska strax hoppa in i duschen, sen ska jag fixa en kopp med varm oboy och sätta mig framför en riktigt mysig film. Känner mig lite små kraslig och tror jag håller på att bli förkyld.. Har verkligen ingen tid att vara sjuk, speciellt inte när skolan börjar på måndag igen.
 
Vi hörs av senare! Puss och kram på er <3
 

Bilder från 8-10 april!

Har varit ute i hagarna och knäppt lite bilder på alla hästarna de senaste dagarna! Tänkte dela med mig av dom här så får ni säga vilken ni tyckte var finast :)
 

Torsdag 11 april 2013

Nu sätter vi igång med mockningen. Alla hästar har fått sin morgonkraft och täcken på sig så nu är dom ute, vi har fyllt på vatten i hagarna och lagt ut deras frukost också.

Idag är det inte alls lika fint väder som det var igår, ingen sol bara massa gråa moln. En allmänt tråkig och seg torsdag.. Vad ska ni hitta på idag då? :)


Dagens ridpass!

Cinderella 10 april 2013 - Uteritt
Ella skrittades bara ut en sväng idag, i början bråkade hon lite men efter ett tag traskade hon på riktigt bra. Hon såg så nöjd ut när vi kom tillbaka till stallet och hon frustade och var på allmäntmyshumör så i gosade lite extra länge i stallet efteråt.
 
Birka 10 april 2013 - Paddock
Birka var sjukt fin idag, helt amazing. Hon var riktigt mjuk och fin i munnen och nacken vilket gjorde att jag kunde fokusera annat än formen. Red lite skänkelvikningar, öppnor och slutor. Skänkelvikingar håller Birka på att lära sig, men öppnor och slutor testade jag mest för att hon var så sjukt fin och det gick faktiskt grymt bra! Kunde böja och ställa henne inåt och utåt på rakt spår, men även på böjtspår. La upp stigbyglarna i slutet och då gick det verkligen som bäst, min ponny är grym! ♥
 
Tamira 10 april 2013 - Vila
Tammy fick vila idag, då hon inte behöver gå fullt varje dag när hon är under igång sättning. Vila är också viktigt, eller hur?
 
Min grymma ponny ♥

Om my way home!

Hej på er! Nu ska jag bara fylla på ett par höpåsar till innan jag ger mig av hemåt. Det har varit en bra dag, inte så jag planerade den men bra. Tamira fick vila idag, Birka reds i paddocken och Ella skrittades ut en sväng.

Uppdaterar mer om de när jag kommer hem, kan iallafall säga att de skötte sig jättebra båda två :)


Onsdag 10 april 2013

Godmorgon godmorgon!
Idag kanske det blir hoppning, men troligtvis så får det vänta till imorgon. Det handlar ju om tid och allt sånt där, stallet måste vara färdigt först osv. Annars så ska Birka gå i paddocken, Tamira ridas ut och troligtvis Ella också. Får hoppas hon håller sig på backen isåfall..
 
Inga roliga idéer till inlägg, igår satt jag och läste igenom hundra olika bloggar för att få inspiration till några egna inlägg men hittade inget som jag själv ville skriva om. Har ni några idéer kanske? :)
 
 

Dagens ridpass!

Tamira 8 april 2013
Tamira var inte riktigt lika spänd idag, men ändå lite bakom skänkeln och emot bettet. Väntade ut henne en stund innan jag började ta lite i munnen på henne. Hon mjuknade mycket fortare idag och när vi hade en stadig form tog jag traven också, vilket gick lika bra. I galoppen bockade hon lite i början, men sen var det slut med det. Hon blev lite lång, men det är en styrkefråga som vi får jobba mer med. Är riktigt nöjd med dagens Tammy!
 
Birka 8 april 2013
Birka reds också i paddocken och redan från början så dummade hon sig och "blev jätterädd för något på ena långsidan". Nej hon dummade sig bara! Så Therese hjälpte mig och vi försökte få henne att gå böjd innåt ställd på långsidan, för så fort hon tittade ut skät hon in rumpan och fick vilken chans som helst att bara sticka. Det gick bra efter jag hade blivit lite arg och bestämd. Man kan säga att Birka blev riktigt mjuk i munnen efteråt, vilket säkert kommer vara ett plus imorgon! Prinsessan var duktig när hon väl började lyssna och förstod att det var jag som bestämde!
 
Cinderella 8 april 2013
Ella reds ett lugnt pass i paddocken, först longerade jag henne lite och sedan satt jag upp i skritt och trav. Hon var super fin, precis så som jag vill att hon ska vara hela tiden. Hoppas hon är lika fin imorgon också, tänk om hennes dumheter redan har tagit slut :)
 
Alla var super duktiga idag och imorgon eller på torsdag blir det hoppträning!
 

Få igång bakbenen på din ponny!

Vet att det kan vara svårt för vissa att få trampat igång bakbenen på sin ponny, eller också på sin häst. Då har jag ett litet tips som jag brukar använda mig av just för att Birka ska börja jobba med bakbenen och mjukna i munnen och nacken/halsen.
 
Jag brukar börja varje ridpass med att skritta ut en sväng i skogen och klättra. Upp för berg, kullar och över stockar. Det gör att Birka får igång bakbenen och jobbar genom hela kroppen, sen går jag tillbaka till stallet och jobbar lite i paddocken. Ett till plus med detta sätt är att man slipper skritta fram en massa tråkiga varv i paddocken och får komma ut med levande omgivning istället!
 

Saker jag behöver förbättra!

Några saker som jag behöver förbättra inom ridningen är följande:
 
☆ Axlarna
Måste verkligen få bak mina axlar, blir lätt framåtlutande i ett sånt fall. Men det är svårt och ansträngande då jag inte har dom musklerna riktigt ännu, men måste verkligen träna på detta. Min ridning blir sååå mycket bättre när jag verkligen får bak min axlar och blir helt rak i ryggen.
 
☆ Hälarna
Inget större problem egentligen, men det visar sig tydligt i galoppen. Inte på Tamira, men på shettisarna. Men det beror väll på att dom har en mycket mindre och det blir mer "skumpig galopp". Tamira har mycket rundare och behagligare galopp vilket också gör det lättare att sitta i sadeln.
 
☆ Händerna
Måste verkligen få upp mina tummar, oftast så har jag vänster hand i helt korrekt position. Men då är höger hand någon helt annanstans. Kan verkligen inte få upp tummarna! Sen så utan att skylla ifrån mig så beror det lite på tyglarna, Birka, Ella och Tamiras tyglar är ganska stela på något vis. Peffsons tyglar var så underbara!
 
☆ Hoppningen
Måste försöka hoppa lite mer då jag inte är så himla bra på det. Men träning ger färdighet så att säga ;) Även fast jag har blivit mycket bättre sedan sist så har man alltid något man kan förbättra!
 
Har ni några saker som ni behöver förbättra med eran ridning?
 

Tisdag 9 april 2013

Är nästan uppe med tuppen idag, men vad gör man inte för sina underbara läsare för att hinna skriva några tidsinställda innan man ska åka till stallet?! ♥
 
Idag är det paddock jobb på allihopa, kanske tar fram ett par bommar och skuttar lite över dom. Tamira skrittas antagligen ut, men lite jobb i paddocken också. Ska antagligen hoppträna för Therese imorgon eller på torsdag, vilket ska bli jättekul! Kanske så skuttar jag och Tamira över ett litet kryss också :)
 
Mer uppdatering kommer under dagen! Alla ni som är inne på blogg.se - kolla till höger för idag syns bloggen på Blogg-Synas mellan 08:20-08:40 :)
 

Dagens ridpass!

Cinderella 8 april 2013 - Paddocken
Ella var helt dampig idag också, hon har kommit in i någon sorts trottsålder men vi tar oss igenom de. Så fort jag la på skänkeln kortade hon upp sig och började studsa. I galoppen så räckte det att jag la till rösten så började hon bocka. Känner mig inte jätte pigg på att rida Ella imorgon, men jag måste de - vi måste ta oss igenom ett par jobbiga dagar... Eller kanske veckor...
 
Tamira 8 april 2013 - Paddocken
Tamira var super fin idag. Lite spänd i början, men det är bara att vänta ut henne så slappnar hon av och mjuknar så småning om. I skritten var hon super och likaså i traven! Sen så tog vi första galoppen idag också, man kan väll påstå att ponnyn bockade en del ;) Men efter ett tag tog vi oss igenom det och Therese sa att hon var riktigt imponerad av min ridning - alltid lika kul att höra!
 
Birka 8 april 2013 - Paddocken 
Efter passet på Tamira orkade jag inte sitta upp och nöta en massa med Birka så jag tog och longerade henne i ungefär 30 minuter. Hon var jätteduktig, men jag fick driva en del i galoppen. Hon sparar all sin energi tills jag ska sitta upp imorgon ;)
 

Varför visa fel sida av sporten?

Jag har funderat lite på varför vi visar fel sida av hästsporten. Ridning är inte att flyga av eller att hoppa upp på en bockande häst och skada sig, det är så mycket bättre än det. Vi ska inte ta och försöka skrämma andra och visa att vi är tuffa som kan handskas med dessa djur.
 
Jag säger inte att det inte finns risker med risporten, för det gör det. Som i många andra sporter också. Eftersom vi handskas med stora djur som har en egenvilja så handlar det mycket om respekt och säkerhet. Men varför ska man skryta om att man klarade att sitta kvar när hästen stegrade med en?
 
Sen brukar det vara ganska mycket överdrift, jag tror inte din häst bockade lika mycket som en rodeohäst. Utan egentligen kanske den bara tog ett par skutt och eftersom ingen såg dig kan du lika väl överdriva lite och visa hur farlig och tuff du är? Någon som känner igen sig?
 
Jag tycker helt enkelt inte att vi ska hålla på att försöka tuffa oss och visa helt fel sida av denna underbara sporten! Utan istället inspirera andra till hur roligt man faktiskt kan ha det med dessa fantastiska varelser!
 
Vad tycker och tänker ni angående "Varför visa fel sida av sporten?"?
 
 
FEL                                                                                          RÄTT

Ännu mera bilder!

 Lite fler bilder från i fredags, vilken tyckte ni var finast? 
 

Mina favoritlåtar

Mina favoritlåtar just nu, de går om och om här hemma på allra högsta volym!!
Vilken utav dom tycker ni är bäst?
 
 
 
  

Måndag 8 april 2013 - Time to work

Godmorgon på er alla sötnosar!
Idag är det prao för min del, tycker synd om alla er som ska tillbaka till skolan efter ett skönt lov. Men jag får vänta en vecka till. Jag ska iallafall prao i stallet vilket är helt awesome, stallet ska fixas sen så ska 3 ponnyer ridas också. Har inga stora planer för eftermiddagen, kanske tar och går en sväng eller något. Igår gick jag faktiskt 5 kilometer vilket är en bra start. Kanske sätter mig lite med svenskaläxan också, men jag vet inte riktigt. Beror på om jag orkar ;)
 

Dagens ridpass!

Cinderella 7 april 2013 - Paddocken
Ella var hyffsat duktig idag, men riktigt pigg. Jobbade henne i paddocken, väldigt mycket galopp så hon ska bli av med energi. Ökade på långsidorna och hon lyssnade bra, traven efter galoppen var maffig! Så grym ponny!
 
Tamira 7 april 2013 - Paddocken
Tamira gick samma som igår. Bara lugnt pass utan några större krav, red själv idag men tänkte mycket på tipsen jag fick av Therese. Tamira testade lite mer idag, bråkade lite men munnen med efter ett tag sänkte hon sig och var riktigt fin. Traven gick också bra, lite svårt med takten bara. Det är ju ganska stor skillnad på A och D-ponny ;)
 
Birka 7 april 2013 - Uteritt
Jag och Birka tog en promenad i skogen på 2 kilometer. Birka var på mys humör och vi traskade på i bergen, över stockar och på ett par mysiga ängar! Riktigt nöjd med min bebis ♥
 

Svar till en läsare!

Det var en läsare som undrade vad det var för schabrak jag hade köpte till mina små prinsessor. Det är ett grått schabrak från Hööks med rosa detaljer. Det finns att köpa HÄR för 249:-
 
Här ser ni att det ligger jättebra på både Ella och Birka
 

I need your love ✭

Mina älskade prinsessor ♥ 
 
 

Helt klockren!

Hittade denna bilden på facebook och måste verkligen säga att den stämmer så väl och alla måste känna igen sig. Eller vad säger ni? Beter sig era hästar också såhär? 
 

Söndag 7 april 2013

Godmorgon alla kära bloggläsare!
Dagen kommer spenderas i stallet som vanligt, ska vara där vid 11 ungefär. Tre pigga ponnyer att rida. Stallet är troligtvis redan fixat när jag kommer, men man vet ju aldrig. I eftermiddag ska jag bara njuta av sista dagen på påsklovet och kanske ta mig en springtur.
 
Vet själv hur tråkigt det är att läsa sånna här inlägg så jag fattade mig kort, men nu har ni iallafall lite koll på vad som händer för mig idag. Fler inlägg kommer upp med jämna mellanrum under dagen!
 

5 senaste ridpassen

Birka 5 april 2013
Skrittade ut Birka en sväng, tänkte trava lite också men hon var helt knäpp så jag gav upp de och vände tillbaka till stallet. Tog och jobbade henne lite i paddocken, hon var såååå fin. Hon har nog aldrig gått så bra förut! Lilla ponnyn gick i form och lyssnade på allt. Mer kan man inte begära!
 
Ella 5 april 2013
Jobbade Ella i paddocken, bara grundläggande krav. Att hon ska lyssna framåt och bakåt och allt gick jättebra. Testade också att galoppera utan tyglarna och Ella höl takten jättebra. Super nöjd med lilla Ellson!
 
 
Birka 6 april 2013
Birka skittades först ut i ungefär 30 minuter och sedan fick hon gå 30 minuter i paddocken. Fokuserade mycket på formen och att hon skulle vara med framåt. I galoppen samlade hon sig bara la sig bakom skänkeln, lät henne galoppera på med lite längre tyglar och så ökade jag på långsidorna. Efter det gick det mycket bättre!
 
Tamira 6 april 2013
Ska börja rida Tamira lite nu, så idag var det bara skritt i paddocken. Tog även lite trav på henne, vilket gick jättebra. Therese var med och sa hur jag skulle göra, fick några tips på hur man ska göra med Tamira. Ska rida henne nu tills hon åker vilket är jättekul.
 
Ella 6 april 2013
Idag var Ella helt dampig. Jag, Oskar och Therese red en sväng i myren på Foxi, Flake och Ella. Vi klättrade och lite så och Ella bockade, taktade och var allmänt jobbig. Några gånger stack hon och jag fick inte stopp på henne. När vi kom tillbaka till stallet gick jag in i paddocken och jobbade henne i galoppen ganska länge, just för att hon skulle lugna ner sig och bli av med energi.
 
Känner mig nöjd med de flesta passen! Duktiga prinsessor!
 

Den som gissade rätt va...

 
Rätt svar var såklart Tamira! Mer om det ridpasset kommer!

Uppdaterar senare!

Min dag har varit både plus och minus. Ridit på en ny ponny idag, vilket gick bra. Kommer att fortsätta rida den tills mitten av maj ungefär! Birka skötte sig också, men Ella var helt hyper. Hade verkligen ingen kontroll alls, mupphäst..

Mer om de tre ridpassen kommer senare! Den som gissar rätt på vilken den tredje ponnyn är får en länk! Lycka till!


Statistiken och kommentarerna!

Sjukt roligt att statistiken och kommentarerna bara går uppåt! Det rullar in en massa mejla varje dag om nya kommentarer vilket gör en jätte glad! Ju mer respons jag får på dom inläggen jag gör, ju mer inspiration och glädje till att skriva inlägg får jag! 
 
Tack så mycket alla snälla fantastiska läsare! En bildbomb med mer bilder från igår kommer upp om en stund! Håll utkik efter det, en massa fina bilder!
 

Två bloggar - bloggtips

Har hittat två nya bloggar som jag tycker verkar riktigt grymma. Många fina bilder och bra  Tycker ni ska klicka er in på dom och slänga iväg ett par kommentarer, de är dom värda! Det tar bara ett par minuter!
 
http://allrooundryttare.blogg.se/
 
http://mwb.blogg.se/
 

Lördag 6 februari 2013

Godmorgon på er! Det får bli ett litet kort inlägg då jag ska vara i stallet om 30 minuter. Idag är en helt vamlig lördag, först en massa stalljobb och sen ridning. Tror jag rider båda i paddocken idag, men jag är inte helt säker. Det beror lite på!
 
Tidsinställda är fixade, just for you! Mer bilder från gårdagen kommer också upp! Men vi hörs väll av senare ikväll/eftermiddag med "live-uppdatering" så att säga. Puss
 

Stor bildbomb från dagen!

Vet inte vad jag hade gjort utan mina prinsessor!
 
 
Vilken tyckte ni var finast? KOMMENTERA
 

Det här gör mig riktigt glad!

Humöret är verkligen på topp! En tjej vid namn Erika Andersson (som bloggar på den grymma bloggen www.eadressyr.blogg.se) skrev till mig på facebook för en stund sedan och så länkade hon även till ett inlägg på hennes blogg, blev riktigt glad när jag såg att det handlade om mig. 
 
Sånna saker får en att bli mer positiv och verkligen vilja fortsätta kämpa med dessa envisa urgulliga små varelserna. För de är de bästa som finns! Eller hur Jonna? :)
 
Läs hela inlägget här! Tack så mycket ännu en gång Erika!
 

My princesses ★

 
Några bilder från dagen! Vill ni se mer? 
 

Vad händer efter shettisarna?

Önskeinlägg från Elsa (http://eventingbyelsa.blogg.se)
 
Helt ärligt så vet jag inte vad som händer efter shettisarna just nu. Förhoppningsvis så kommer jag rida dom fram till hösten, eller iallafall hela sommarlovet. Therese vet inte om det kommer in några nya ponnyer eller inte, det beror på hur hennes sommarplaner ser ut.
 
Om ett par veckor kommer Mirél tillbaka, jag vet inte om ni kommer ihåg henne. Men Therese red in henne i höstas. Troligtvis så kommer jag att hoppa upp lite grann på henne också. Sen antingen innan eller efter så kommer ett annat hafflinger sto som jag också ska sitta upp lite på.
 
Kanske skrittar ut Flake ett par gånger också, men annars så finns det i dags läget ingen annan häst eller ponny att rida. Eller jo, jag kommer nog rida Yanara lite. Men annars så blir det väll att börja köra shettisarna och kanske leta en till medryttarponny :)
 

älskar texterna



Utvärdering!

Dagen har varit riktigt bra, jag och Therese fixade stallet på en timme sen så visade hon allt för imorgon. Hur mycket kraft alla ska ha och allt sånt. Kanske har glömt att berätta det, men jag ska vara hästvakt för alla hästarna på stallet imorgon då Therese ska iväg. Det kommer bli mycket att göra, men min syster följer med och hjälper till och så tar vi med kameran också :)
 
Tror jag rider ut Birka på ängen imorgon, barbacka och så får Elin ta en massa bilder! Kommer bli super mysigt tror jag. Får se vad jag gör med Ella hon taggade till riktigt mycket idag så jag tror hon får gå i paddocken med mycket bommar imorgon, bara göra sig av med all sin energi!
 
  

Det här är jag - Lina Ericson Stahlin


Jag är med och tävlar!

Klicka på bilden för att komma till inlägget!

Är pengar alltid det viktigaste?

Visst kan det vara så att vissa kommer längre i ridsporten för att de får allt serverat på silverfat, men jag tror ändå inte att man kommer så lång som många tror. Man måste vara duktig och kunnig också och givetvis ha roligt för att kunna fortsätta utvecklas. Sen så tror jag att en ponny som kostar 100.000 kronor kan komma lika långt som en för 20.000 kronor. Oavsett vilken ekonomi man har så kan man alltid lyckas som ryttare, bara man tränar, har roligt och kan ta kritik.
 
Jag tror att det handlar om att alla hela tiden vill vara bäst och hoppar alla tävlingar som ens föräldrar hinner köra en till, rider runt på en svin dyr ponny och där emellan blir man lätt kaxig. Dagens ungdom älskar att tuffa till sig och njuta av folks avundsjuka, det är så vårat samhälle ser ut. Det pinsammaste är nästan att de kräsna ungarna som har allt vet inte om det själva, de är så vana vid att vara bortskämda och bara får allt.
 
Jag har ingen egen ponny och inte en massa pengar att köpa märkeskläder för. Men jag trivs otroligt mycket i hästsporten ändå och jag är lycklig. Jag rider två fantastiskt fina ponnysar på och får en massa träning och hjälp för att själv utvecklas som ryttare. Jag tycker inte att pengar är det viktigtast, absolut inte!

Vad tycker och tänker ni angående detta?
 

Respekt i trafiken

Något jag tycker är ganska viktigt är att bildförare och ryttare har respekt för varandra i trafiken. Om inte så kan en massa hemska olyckor inträffa. Sen finns det ju en del som absolut inte har någon respekt för oss ryttare alls, bara gasar förbi i 110 när dom se att hästarna börjar trippa runt. 
 
Jag försöker vara väldigt noga med att heja på alla bilförare som saktar ner och kör förbi på ett bra och säker sätt. Bara för att visa min tacksamhet och så fortsätter dom säkert på samma sätt tills nästa gång dom träffar en ryttare i trafiken.
 
Vem får skulden om det skulle hända något då? Det många bilister och även ryttare som inte vet är att 95 procent av alla trafikolyckor där hästar är inblanade läggs skulden och ansvaret på bilföraren, men det gäller bara om ryttaren har skött sig i trafiken och haft respekt för bilarna.
 
Vad tycker och tänker ni angående "Respekt i trafiken"?
 
 

Hoppträning med Birka - 3 april 2013

Här har ni filmen från gårdagens hoppträning för Therese. Birka skötte sig bra och var framåt hela tiden. Hon stannade på oxern första gången vi kom mot den, men sen så flöt det på alldeles utmärkt. Hon hoppade verkligen jättebra på studsen också.

 

Förövrigt så känner jag mig ganska nöjd med min ridning också, vägarna kunde varit lite bättre men annars så tycker jag att det gick super bra! Vad tycker ni?


Torsdag 4 april 2013

Det är ju redan torsdag och oj var snabbt tiden går. Jag ska strax åka till stallet bara packa min lilla lunchlåda, idag blir det pastasallad och päron festis. Stallet ska mockas, vatten ska fyllas på och alla mat ska fixas sen så är det bara ridningen kvar. Tänker inte vara i stallet längre än till tre idag, har lite saker att fixa hemma. Men jag tror allt att 6 timmar räcker gott och väl :)
 
Tanken idag är att shettisarna ska gå ett lugnt dressyrpass i skogen, fokus på att dom är med framåt å lugn och harmonisk takt. Ska inviga schabraket och det nya spöt tänkte jag, tror dom kommer passa super fint i dom sakerna. Bilder kommer upp på bloggen imorgon förhoppningsvis!
 
Några tidsinställda är fixade så uppdateringen kommer att vara på topp, kanske bloggar något i stallet men det brukar vara en massa andra saker att göra så vi får se om jag kommer ihåg det :)
 
Finaste Willie och Therese igår, mer bilder kommer upp på bloggen inom kort!

Spontan resa till Hööks!

Hej på er alla! Egentligen så skulle ett inlägg om dagens ridpass ha kommit upp nu men det blev en liten spontan kvällstur till Hööks. Köpte ett schabrak till Birka och Ella samt ett dressyrspö. Sen betalade pappa också ett par röda JH Collection strumpor och en JH Collection hoodtröja, tack papi <3

 

Inlägget och filmen om passet kommer imorgon istället :)

 


I turned out liking you a lot more than I originally planned.. ♥

Min lilla Cinderella blir 4år iår. Helt sjukt hur mycket mognare hon har blivit på bara ett år. Vi har verkligen hittat varandra och jag kan helt ärligt säga att jag och Ella klickade inte alls i början. Men att ha fått vara med henne från början, att det var jag som red in henne är jag väldigt glad för. Ella är en utav de bästa anledningar till att jag har ett så perfekt liv ♥ Min lilla prinsessa ♥
 

LÄNKBYTE - Stall Sackum

Gör ett länkbyte med den bloggen Stall Sackum!
Jätte fina bilder och många härliga inlägg - absolut klickbara!
 

I need more inspiration

Skulle behöva lite mer inspiration till inlägg så att inte uppdateringen stupar neråt igen. Har ni något önskeinlägg så är det bara att kommentera, alla som kommenterar får en länk. 
 
Inget förlag är dumt och jag ska försöka ta och skriva alla inlägg som ni önskar. De kan vara rubriker eller olika teman som ni vill ha, bara att kommentera på. Glöm inte att alla som kommenterar får en länk!
 

Onsdag 3 april 2013

Godmorgon på er, idag är jag uppe med tuppen. Ska vara på stallet vid nio ungefär så efter detta inlägget ska jag slänga på mig lite kläder och käka lite frukost köra min syster till busstationen och sen iväg till stallet.
 
Kameran hänger med för idag ska alla hästarna hoppas. Även Birka och Ella, ska bli så roligt då det är första gången Ella ska hoppa med ryttare. Tror hon kommer tycka det är askul och Birka är det ju ingen tvekan om - hon totalt älskar det.
 
Therese ska också hoppa sina hästar, efter mig då. Vi kan ju inte hoppa med samma höjder och avstånd direkt ;) Så då kan jag passa på att ta ett par bilder på henne, som givetvis kommer upp här sen. Kanske fixar film på mig och prinsessorna också, men det är absolut inte säkert.
 

Utvärdering av dagen!

Hej på er alla fina läsare! Det har rullat in en massa snälla kommentarer under dagen, vilket är hur roligt som helst. Statistiken har också bättrat sig något enormt, ni är bäst!
 
När jag kom till stallet hade Therese redan fixat allt, så jag tog in Birka direkt. Vi red ut en sväng i det underbara vädret, vi var ute i 1 timme ungefär. Jobbade lite galopp och trav i 20 minuter på en lång grusväg, hon var lite pigg och blev ganska stark i slutet men lyckades ändå få stopp på henne ;)
 
Ella skrittades ut en sväng i myren, hon var lite spänd idag och ville inte riktigt slappna av. Vi klättrade lite och tog pyttelite trav. När vi nästan var tillbaka i stallet så mötte vi en buss som körde super fort och direkt efter den kom en traktor med släp, Ella fick typ damp och började skutta runt som en tok. Då det var ganska lite plats på vägen så valde jag att hoppa av, man måste ju tänka på säkerheten.
 
När jag red idag så kom jag på ett par inlägg som jag skulle vilja skriva, som tur var har jag skrivit ner dom. Kan lova att jag hade glömt det annars, det gör jag alltid ;)
 

Mer bilder från gårdagen!

 
Bilderna är helt oredigerade, men vilken tyckte ni var finast?
 

Lite ändrade planer!

Åker till stallet nu istället, sov tills klockan var ungefär elva ungefär. Tänkte att jag inte behövde ställa klockan d jag aldrig sover så länge, men Malin och Emelie höll mig vaken ganska länge igår.. ;)
 
Blir nog en lång dag i stallet! Men ska ändå försök hinna med det jag har att göra hemma också, kom på att jag måste greja lite med ett svenska arbete också.
 

Tisdag 2 april 2013

Känns verkligen riktigt skönt med lov och speciellt nu när vädret är på topp. Idag har jag tänkt att försöka hinna med att göra en hel del saker, får se om jag hinner med allt men det ligger iallafall i min planering. Eller det är egentligen inte så mycket saker, men allt tar sin lilla tid.
 
Ska dra ut till stallet och vara där till 11 ungefär. Fixa lite grann med mockning och sedan skritta ut både Birka och Ella, rider antagligen en sväng i myren och så ska jag försöka klättra lite med dom också. Efter det åker jag hem och försöker få i mig något att äta och så ska jag se till att städa mitt rum då det inte är så himla fint just nu. Kanske klickar hem ett par saker från Hööks också, eller om jag åker upp dit någonting i veckan. Om jag orkar så tar jag en powerwalk imorgon kväll också, bara så jag får komma ut och röra lite på mig :)
 
Vad ska ni hitta på idag då? 
 

1 år på Stall Hjälmvik

Glömde skriva det tidigare, men idag har jag varit medryttare på mina prinsessor i ett helt år! Är så himla glad för alla möjligheter jag har fått på Hjälmvik, så mycket hjälp och verkligen kunnat utveckla mig inom ridningen. Allt jag kan har jag lärt mig där!
 
Är verkligen jätte nöjd med allt verkligen! Tack för att jag får vara på Hjälmvik och att ja har fått all den hjälp och förutsättningarna för att utvecklas. Nu kör vi och taggar inför mitt andra år! :D
 

de fyra senaste dagarna

Fredag 29 mars 2013
Red ut Birka en sväng i skogen, vi var ute i cirka 40 minuter. Klättrade lite i bergen och jobbade med mycket trav och galopp. Birka var verkligen jättefin och lyssnade perfekt på mina hjälper! 
Ellson fick också ridas ut en sväng, följde en grusväg som går runt en stor gård och sedan tillbaka stallet. Vi var ute i ungefär 30 minuter, jobbade en del i skritt och även lite i trav.
 
Lördag 30 mars 2013
Birka red ett ganska intensivt pass i paddocken på 30 minuter. Jobbade mycket övergångar för att få henne att lyssna på mig och sedan så jobbade vi en del på volterna i galoppen. Ett helt vanligt ridpass, inget speciellt direkt. 
Ella reds ut en sväng på 20 minuter och sedan jobbades hon i paddocken i ytterligare 20 minuter. Ella var jättefin och lyssnade bra, jobbade med ställningen och böjningen på volter i olika storlekar.
 
Söndag 31 mars 2013
Både Birka och Ella fick vila för vi var iväg på tävling med Willie.
 
Måndag 1 april 2013
Birka reds i paddocken med cavalettibommar, broar, slalom och trekantsbommar. Birka skötte sig jättebra och en liten film kanske kommer på det sen, beror på om Videofyme vill sammarbeta eller inte.
Ella gick samma bana som jag red med Birka, men vi bråkade lite o galoppen hon ville inte riktigt göra det jag bad henne om. Annars gick det bara bra!
 
Bild från idag på mupp-ponnyn Ella

Favorit bilderna från idag!

Mina älskade änglar, jag vet inte vad jag hade gjort utan er ♥
 

RSS 2.0