BÄSTA LÅTEN JUST NU

Lyssnar seriöst sönder denna låten. Den är så sjukt bra!
 
ti

NYÅRSLÖFTEN 2013

Här är mina nyårslöften för 2013. Ska hålla fast vid dom till hundra procent.
 
Satsa 110% inom ridningen
Jag känner verkligen att jag ska ta tag i ridningen nu. Alla möjligheter finns ju på Hjälmvik, verkligen alla. Nu ska jag köra fullt ut med shettisarna. För jag antar att jag snart är för lång.. Och sen så ska jag ta tag i ponnysarna ordentligt. Jag känner det nu, det här känns rätt. Jag vill verkligen göra det här.
 
Lyfta bloggen ett par nivåer
Jag ska verkligen satsa på bloggen också. Den har utvecklats en massa på bara 4 månader och jag har fått en massa credit. En massa har sagt till mig att det här kan bli stort bara du satsar och det tänker jag absolut göra, helt utan tvekan. Känner mig väldigt bekväm i att blogga och kommer inte lägga av.
I'm bringing it to the next level, bitch!
 
Våga ta det där extra steget
Jag har för det mesta varit ganska rädd och feg. Den större delen av mitt liv har jag alltid varit lite försiktig av mig. Men inte längre. Ta det där extra steget, vad är det värsta som kan hända? 
Man måste bara ta mod till sig och göra det man var rädd för eller kanske tyckte var läskigt. Jag lovar men klarar det, inget farligt kommer att hända. Satsa!
 

Cheesecake och header fix!

Hej på er allihopa! Har ni haft en bra nyårsafton hitills?
Kom hem för någon timme sedan. Vi har fixat färg till mitt rum, ett par jeans till mig, julklapparna till hästarna och lite andra saker. Just nu håller jag på att baka en blåbärscheesecake som vi ska ha som efterrätt ikväll och fixar lite med en header till min fina vän Malin ♥ Ska snart ringa Therese och planera morgon dagen, sen väntar en dusch.
 
 

Länkbyte med Sofie Jansson

Tycker absolut ni ska ta och kolla in på Sofie's otroligt fina blogg!
Sofie är en riktigt go tjej som är lika gammal som mig. På sin blogg skriver hon om sin vardag bland hästarna. Hon har två ponnysar som hon tävlar en del, Veronica & Gunvald. Hon skriver även om sin lilla B-ponny Aska.
Tycker verkligen ni ska kolla hennes blogg, en massa fina välskriva inlägg varje dag och givetvis massa underbara bilder. 
 
Klicka här för att komma till Sofie's fina blogg
 
Sofie och fina Gunvald

Tisdag 31 december 2012

Hej på er allihopa! Idag är det sista dagen på året, ikväll är det nyår. Kan inte fatta att 2012 har gått så sjukt fort, hur mycket som ha hänt det här året. Allt med Hjälmvik och skolan, flytten och en massa mer. Jag funderar på att  göra en års resumé, men kan inte riktigt bestämma mig. 
 
Snart så ska jag och pappa åka in till Uddevalla för att köpa färg till mitt rum. Jag ska även ta en snabb sväng in på Hööks. 
 
Nu ska vi dra! Hörs senare :) 
 

TÄVLINGEN AVSLUTAD

GRATTIS TILL ESMERALDA FALL SOM VANN TÄVLINGEN "GISSA HUR MÅNGA"

Rätt svar var: 355 inlägg och Esmeralda gissade på 328 och var närmast utav alla som tävlade!
Tycker verkligen ni ska ta och kika in på hennes blogg! Grattis igen Esmeralda!
 
KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL HENNES GRYMMA BLOGG
 

Bloggar med långa arkiv - me like

Jag faller verkligen för en blogg med långa arkiv. Vet inte varför men jag har alltid tyckt att bloggar med långa arkiv är mer intressanta. Då kan jag som läsare gå in och jämföra hur det såg ut ett par månader tillbaka, vad som har blivit bättre respektive sämre.
 
Jag läser även bloggar med korta arkiv såklart. Det spelar egentligen ingen roll om bloggen har ett långt eller kort arkiv så länge jag tycker om den och att den är intressant. Men om jag hittar nya bloggar kollar jag först på designen, sen på arkivet och kategorierna. Sen börjar jag läsa en del inlägg och så kanske jag fastnar för den.
 
Vad tittar ni på först när ni hittar nya bloggar? Vad tittade ni först på när ni hittade min blogg?
 

Världscuphoppningen

Sitter och kollar lite på världscuphoppningen och Jens Fredricson gjorde precis sin runda felfritt och ligger nu på andra plats. Någon mer som kollar? :)

SISTA CHANSEN ATT TÄVLA

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL INLÄGGET
Idag är det sista chansen att vara med och tävla om en länkning på min blogg. Vinnaren dras klockan 20:00 ikväll, lycka till!
 
Fina Nanna & jag ♥

Lite försenad julklapp

Jag har funderat lite på att köpa en julklapp till alla hästarna i stallet, men kan inte riktigt bestämma mig. Funderar på att köpa ett sett med Magic Brush. Jag diggar de borstarna starkt och tror de hade passat bra då vi inte har några liknande borstar. Tror dom hade passat speciellt bra till shettisarna med deras gosiga tjocka pälsar.
 
Jag hade tänkt köpa dom på Hööks isåfall, tycker 149:- är ett bra pris för tre stycken så bra borstar. Men är bara lite osäker på vilken färg jag ska ta? Vad tycker ni?

  
Tror de blir de rosa ändå ;)

Världen finaste Birka

Lägger upp några utav mina favorit bilder på Birka. Tycker verkligen hon är en riktigt snygg ponny och det är inte bara för att jag rider henne yada yada..
 
Min prinsessa ♥ 
 
 
 
 
 
 
 

Söndag 30 december 2012

Godmorgon på er alla fina läsare! Känner på mig att detta kommer bli en toppen dag verkligen, både för mig och för bloggen. Kan lova ett vi kommer slå besöksrekord idag. Så bra som det är redan! 
 
Har fixat lite tidsinställda, men har en del andra inlägg pågång. Ska bara ta mig tid och sätta mig ner och skriva dom. Vad vill ni läsa här på bloggen? Ni bestämmer!
 
Nu ska jag gå ner och hjälpa dom andra med frukosten, ha de bra!
 

Lördag 29 december 2012

Hej på er alla fina och underbara läsare! Uppdateringen har varit usel ida och det berodde på att jag inte hann fixa några tidsinställda och så har vi ju flyttat idag. Det har inte varit en ända ledig stund...
 
Min dag har varit riktigt bra! Förutom att jag sitter och är svin trött och har lite ont i hela kroppen. Är väldigt nöjd med mitt rum, inte för att jag har börjat packa upp. Men för att det känns som att jag kommer trivas här.
 
Just nu sitter jag i min säng med min gosefil (en sån med lammull på ena sidan och något annat gos på andra sidan), lyssnar lite på musik och snackar med lite kompisar. Om pappa orkar så ska vi ta och koppla in tv:n och käka lite toast. Det är helt galet mycket hur många saker man har i ett kök. Vi har packat upp ett par tusen kartongenr och har ett par miljoner kvar... Var kommer all skit ifrån?!
 
Ska försöka fixa lite inlägg också, så slipper bloggen stå helt tom. Vad vill ni läsa?
 

#movie #time


Kan vara roligt att veta

Satt just och bläddrade igenom alla mina gamla inlägg från starten av bloggen och la märke till att det finns inte ett ända inlägg utan kommentarer. De flesta (längst bak) har 1 kommentar, men sen har vi jobbat oss upp bättre. Med både statistik och kommentarer! Tycker det är så roligt när läsare kommenterar, bloggen blir mer levande på något sätt.
 
Kändes bara som att det kunde vara en rolig sak för er att veta. Det finns inte ett ända inlägg utan kommentarer! Starkt jobbat!
 

Tog precis reda på...

Kika runt på lite olika sidor och så hittade jag en hemsida som heter bloggvarde.se, där kan man kolla hur mycket ens blogg är värd bara genom att skriva in sitt url.
 
Och min blogg var värd: 11 933 kronor
 
Jag blev jätte glad när jag läste det! Elva tusen kronor är ganska mycket pengar. Undrar varför det är så mycket pengar, för jag har nämligen kollat runt på lite andra "kändare" bloggar och dom var inte alls värda så mycket... konstigt nog.
 
Hur mycket är era bloggar värda? Tycker verkligen ni ska kolla det! 
 

Glöm inte tävlingen

Glöm inte att delta i tävlingen!
http://ericsonstahlin.blogg.se/2012/december/tavling-gissa-hur-manga.html

Saknaden är stor

Saknar mina små prinessor något enormt och kommer antagligen inte att få se dom för en på tisdag. Jag säger det igen, det här med flytt och jul/nyår på samma gång är ingen höjdare.
 
Puss på er mina prinsessor ♥
 
Riktigt go vinter päls på Birka
 

Länkbyte med Tussie & London

Tycker verkligen ni ska ta och kika in på fina Tussie och London's blogg!
Läser denna bloggen så ofta jag hinner med. Bloggen har mycket bra uppdatering och riktigt fina bilder. 
Tussie och London är bland de sötaste ekipaget jag någonsin sett. 
 
KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL BLOGGEN
 
    

SVAR PÅ TAL

Har fått en massa kommentarer och mail angående en del olika saker som jag tänkte ta upp nu, istället för att svara på kommentarerna/mailen för sig.
 
- Vart ska du flytta?
Jag kommer att flytta tillsammans med min familj "in till Varekil". Vi har ju nu i typ 2 år bott ute på södra Hjälmvik men nu har vi investerat i ett hus på tegen. Det är väll ett par kilometer från där jag bor nu, så det är verkligen inte långt härifrån. Det hade jag aldrig gått med på.
 
- Kommer du fortsätta rida på Hjälmvik? 
Ja, jag kommer fortsätta att rida på Hjälmvik. Mina villkor om vi skulle flytta var att pappa skulle hämta och köra mig till stallet varje dag, tills jag får min moppe i mars.
Skulle absolut inte sluta rida på Hjälmvik bara för att vi skulle flytta. Det är ju mitt andra hem.
 
- Är det en eller två olika ponnysar du rider?
Tror ni/du tänker på Birka och Ella. Det är två olika ponnysar jag rider. Kan förstå att dom liknar varandra en del, det är ju mor och dotter. Om man tittar på min header är ponnyn till vänster Ella och till höger Birka. Om man anstränger sig går det att se tydliga skillnader. Tillexempel deras manar. Ella har lite med fuxig man och Birka mer röd brun.
 
- Är det dina ponnysar?
Nej det är inte mina ponnysar. Men det är jag som rider dom och hanterar dom för det mesta. Även fast Birka och Ella inte är mina egna kan det kännas så ibland. Therese ger mig mycket ansvar när det gäller dom små. "Det bestämmer du själv" - "Spelar ingen roll" - "Du kan få fixa det där" osv. Och den friheten känns underbar, samtidigt som jag nu har tagit en vecka off. Bara för att hinna med flytten. Så hade jag aldrig kunnat göra om jag hade haft egna hästar.
 
Har ni fler frågor är det bara att kommentera eller mejla mig på [email protected]
 

Mycket packning nu...

Vi packar på för fullt här hemma. Har precis käkat lite och syskonen ser på film medans jag tar tag och börjar packa sakerna i badrummet.

Funderar lite på om jag ska låta pappa måla mitt rum eller om jag bara vill ha fondvägg? Får fortsätta fundera lite grann ;)


Underbara bloggläsare

Det här skrev min fina vän Malin till mig igår. Jag blev riktigt glad när jag läste det!
Tycker det är jätte roligt när folk uppskattar det jag skriver. Att det är värt att lägga tid på bloggen!
KLICKA HÄR för att komma till hennes blogg
 

Det här visste ni inte om mig...

Jag har egentligen inte ridit länge alls!
Räknade precis ut att jag har ridit i cirka ett år och två månader nu. Jag började rida på ridskolan någon gång i oktober (2011) och på Hjälmvik började jag rida i April, så där har jag ridit i cirka 9 månader nu. Själv tycker jag att jag har lärt mig väldigt fort, det mesta på Hjälmvik. Therese har också sagt att hon tycker det är jätte roligt att få följa min utveckling och att jag lär mig väldigt fort. 
Själv hoppas jag på att fortsätta utvecklas en massa och att hela tiden vara postiv. Ta varje ny öving och göra något bra utav det, annars kommer man ju ingen vart. 
 
- Jag ska sluta rida på Orust Ridklubb!
Det beslutet tog jag helt själv. En anledning är att jag inte riktigt har tid att lägga en massa timmar för att ta mig hem och till ridklubben när jag bara rider lektion i 50 minuter och den andra anledningen är att jag känner inte att jag lär mig så mycket. *Kasta inte skit nu* Jag vet att jag har en massa saker (otroligt många saker) kvar att lära och att ridskolan kan vara viktig för att få kunna rida olika hästar. Men JAG känner ändå att jag lär mig som mest när jag rider för Therese och på Hjälmvik.
 
- Jag älskar att blogga när jag har lite idéer!
Jag verkligen älskar att blogga. Det är bland det bästa jag vet! Kan inte riktigt beskriva känslan, men det är nog en del som känner igen sig. Men det är så sjukt fort när man inte har något "bra" att skriva om. Det sticker i fingrarna och man läser 100 andra bloggar för att få inspiration. Men sen när man väl får en idé så glöder knapparna.
 
Ser inte Birka ut som ett litet troll här? ^^

TÄVLING - GISSA HUR MÅNGA

Tänkte ha en liten tävling bara för skoj skull!
"Gissa hur många inlägg jag har publicerat på denna bloggen (inklusive detta)"

Den som gissar rätt eller närmast vinner en länkning! Lycka till allihopa!
(Man kan tävla utan att ha en blogg också, då kan man ge länkningen till en kompis)
 

Torsdag 27 december 2012

Godmorgon på er alla fina bloggläsare! Igår kämpade jag med bloggen, gick igenom kategorier, fixade med designen och "reklamerade" bloggen. Idag ser jag att det var värt det, riktigt bra statistik!
 
Dagen är ganska chill faktikst. Jag har packat klart allt i mitt rum nu och bor för tillfället i resväska där jag har alla mina kläder, smycken och allt smink. Pappa åkte till banken precis, han ska hämta nycklarna till huset. Ska bli så skönt att flytta, längre till stalllet.. men närmare till allt annat.
 
Vid tolv-tiden när pappa kommer hem igen, kör han oss till farmor och farfar. Ska bli mysigt att frå träffa mina kusiner som är där också. Det var riktigt länge sedan nu... Jag tar givetvis med datorn, så uppdateringen kommer vara som vanligt. 
 
Har inga mer planer för dagen, ska försöka lägga mycket tid på bloggen. Vad ska ni hitta på idag?
 

Lider med dig Alice...

Tycker verkligen att ni ska ta och läsa DET HÄR inlägget. Det var med tårar som jag läste de sista meningarna. Tycker så sjukt synd om dig Alice. 
 
R.I.P Leroy Brown 1996-2012 ♥
 

Stora förändringar på bloggen

Nu är den nya designen och headern på plats! Känner mig jätte nöjd, tack så mycket Emma! Tycker ni ska kolla in hennes blogg --> http://foto.devote.se. Vad tycker ni om designen? Är det något som jag ska passa på att ändra på nu när jag väl är igång?

Tvättvikning och film

Ser lite på film just nu, viker tvätt under tiden. Måste ju vara snäll och hjälpa pappa nu när det är så mycket med flytten. Ska käka lite baguette och revben till middag också, en helt vanlig onsdag.

Jag hittade bara en tröja från H&M i stan. Lite synd att man inte hittade mer på rean, men så är det. På bilden nedan har jag på tröjan jag köpte. Vad tycker ni? :)


Kollage - Onsdag 26 december 2012

Jag tycker att dessa jackor är sjukt snygga och skulle passa till nästan vilket tillfälle som helst, kanske lite för mycket för stallet. Vad tycker ni? :)
 
 Kollage 26 december 2012

Shoppar med finaste <3


Favorit bilden just nu

Saknar detta något enormt ♥
 

TIDSINSTÄLLDA INLÄGG - CHECK


Onsdag 26 december 2012

Godmorgon på er alla fina läsare! Har ni sovit gott? Jag har sovit jättebra, drömde en super konstig dröm som fortsätter att upprepa sig flera nätter i rad. Hmm, undra vad det kan bero på?
 
Nu ska jag snart äta frukost och göra i ordning mig. Klockan 11 kommer Evelina och hämtar mig och så åker vi in till Göteborg och shoppar lite. Det är gött att åka in nu när alla mellandagsreor har börjat. Någon mer som ska iväg och införskaffa sig lite saker?
 
Sen ikväll har jag inget mer planerat. Ska bara ta det lugnt och njuta av att det är lov :)
 
Världens absolut finaste vän ♥

EN BRA KOMMENTAR

Fick en riktigt bra kommentar av Victoria (http://visbyryttarnas.blogg.se)! Ska verkligen tänka på detta, riktigt bra! Gillar när man kan få lite kritik på sin blogg också, så man vet vad man ska förbättra.
Tycker ni ska ta och kolla in hennes blogg! :)



Dagens fråga 7

Såhär lyder dagens fråga:
"Vad (tycker du) gör en blogg intressant?"
 

Tisdag 25 december 2012

Hej på er! Känner att jag egentligen inte har så mycket att skriva, men någon typ av inlägg kommer jag väll kunna få ihop iallafall.
 
Nu ska vi ta och gå ut med hundarna en liten sväng. Speciellt Theo tycker det är jätte roligt att leka. Ska försöka ta lite bilder också! Ville egentligen bara uppdatera er lite snabbt, vet att detta inte blev något riktigt inlägg.
 

JULAFTON

Hej på er allihopa! Tänker faktiskt inte be om ursäkt för att jag inte ar uppdaterat något idag, det är ju julafton. Vad hade ni förväntat er ;)

Jag har fått en massa fina presenter som jag är jätte nöjd med. Imorgon kväll ska jag försöka lägga ut bilder på det mesta. Har ni fått några paket? hihihi

Vi var ute och lekte med Theo förut och vi hade hur roligt som helst. Theo var helt galen och flög runt av ren lycka! Imorgon ska vi ut på en till promenad, ska försöka ta lite bilder då eftersom jag inte tänkte på att göra det idag.

Ville bara kika in här och säga att jag lever, ska försöka uppdatera er bättre imorgon. Men vi får se lite hur det blir med det ;) Kram på er

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3916220/images/2012/pic_50d8ce379606ee5a8144e197.jpg" class="image">


OTROLIGT MYSIG KVÄLL

Hej på er alla fina! Idag har statistiken varit riktigt bra och det är alltid roligare att blogga då. Kommentarerna har fortsatt rulla in genom hela dagen!

Imorse så såg jag och syskonen på en film. Den hette "Neverland" och var riktigt bra verkligen, lite lång men inte tråkig. Sen så käkade vi lunch och såg på en film till. Efter det så duschade jag och packade det sista för att åka till mamma. Packade klart allt i hela mitt rum, så det behöver jag inte tänka på mer.

Inget stall på en vecka :/ känns inte kul, men måste lägga tiden på annat..
Ska försöka uppdatera bra, men det är inte lika roligt när man inte kan uppdatera om det man vill blogga om.. Hästarna...

Puss på er, hoppas jag kan somna sen bara ;)


Mycket snö ute nu!


Kommentarerna bara väller in!

Fortsätt så (y)


Söndag 23 december 2012

Godmorgon på er alla mina fina vänner! Tiden går ju så sjukt fort att jag knappt hinner med, det är ju julafton redan imorgon.

Planen för idag är inget stall, bara packning. Ska packa ner alla mina kläder, sen är jag färdig. Ska dammsuga och skura mitt rum också. Så att allt är klart idag!

Jag sa ju att jag skulle sätta mig och skiva inlägg för hela veckan här för några dagar sedan. Men nej så blev det inte, samma sekund som jag tryckte upp "skriv nytt inlägg" fliken så försvann all motivation. Visst jag hade en del idéer sedan innan, men nej dom bara försvann.
Tyckte därför lite synd om bloggen, den ska ju inte behöva stå tom en hel vecka eller?! Så därför ska jag försöka ägna lite tid åt det idag istället :)

Hur ser eran dag ut? Håller ni inte med om att tiden går så sjukt fort? ;)


Utflyttningsfest

Hej på er! Har eran lördag varit bra? Det har iallafall min varit. Åkte med Oskar till stallet vid halv tio imorse. Var tvungen att släpa mig ur sängen, får skylla mig själv som var uppe lite sent igår.. 
 
Vi släppte ut hästarna och fixade stallet. Sen gjorde jag i ordning Birken och så tog vi oss en liten sväng i myren, då Oskar skulle leta julgran. Vi tog också med oss Hobbe och Benny (hundarna). Så bilisterna som körde förbi måste tyckt det såg lite roligt ur ;)
 
Iallafall Birka skötte sig bra. Kommer sakna henne, ska inte vara i stallet på någon vecka nu. Bara fokusera på allt annat ett litet tag. 
 
Nu har vi gäster här, lite utflyttningsfest med grannarna. Super mysigt verkligen! :3
Uppdaterar er mer senare, ha det så bra!
 

CINDERELLA f.2009

Tänkte skriva ihop ett litet inlägg om lilla Ella. Så ni får veta lite mer om henne!
 
Cinderella, min fina lilla prinsessa.
Så heter söta lilla Ella egentligen. Cinderella. Tycker det är ett riktigt fint namn, som passar henne bra. Det låter som att hon är en söt liten snäll prinessponny och det mesta stämmer. Fast man kanske ska beskriva henne med några andra ord istället. Ella är en liten ponny med mycket energi och temprament. Nettan och Therese har berättat en historia om när Ella var liten så jagade hon en liten rävunge genom hela hagen. Trodde jag skulle dö av skratt när jag fick höra det.
 
 
Lilla Ella är riktigt rolig att arbeta med och ibland glömmer man att hon bara är 3 år. Det är en unghäst jag hanterar och mycket av det jag lär henne kommer vara grunden till hennes liv. Har ni någon gång tänkt på det?
Ella var mitt projekt från början när det gällde ridningen. Hon var redan inkörd när jag började rida henne, så hon var van vid att arbeta och "använda kroppen och hjärnan" samtidigt.
Sommaren 2012 började jag rida Ella ordentligt. Då var jag ganska duktig (om man jämför med nu) och jag hade mod att rida dessa små galningar. Ella har alltid tänkt framåt i ridningen och tagit alla nya övningar otroligt positivt. Alltid försökt och gjort sitt bästa och man märker att hon tycker det är riktigt roligt!
 
  
 
Jag glömmer aldrig det ridpasset då jag pushade Ella lite extra i ridningen, och la på spöt på boompen (rumpan) när hon var nära på sakta av på ena kortsidan och herregud vilken bockserie hon drog med mig. Först så skrattade bara jag, Therese, Oskar och Nettan. Men tillslut så fick jag henne att sluta. Dom två sakerna som visade sig lite oväntat det ridpasset var:
1. Att Ella hade ett sånt jäkla humör i ridingen också
2. Att jag faktiskt satt kvar. Känner mig lite stolt över det, för det är inte snälla bockserier den här lilla hästen drar. Riktigt mycket kraft i henne oh!
 
 
Efter den gången fortsatte Ella att bocka när jag pushade henne lite extra. Sen kom vi på lite hur vi skulle göra för att hon skulle sluta bocka. Det var så att jag lättade inte tillräckligt i inner på kortsidorna, och det gjorde att henned bakben inte fick riktigt plats.
Men nu när jag sätter igång Ella efter hennes vintervila igen så tror jag det kommer bli mycket bus. Therese har sätt henne flera gånger när hon flyger iväg i hagen. Så det gäller att vara beredd på det mesta. Men är det en sak jag har lovat mig själv är det: jag ska inte ramla av den hästan..

Som sagt så har Ella blivit körd en del också. Mest av Nettan, men även jag (som ni ser på bilden) har kört henne också. Riktigt fin at köra och hon använder energin på lika bra sätt här!
 
 
Nu till våren ska jag börja hoppa Ella lite grann också. Vilket är något som jag ser fram emot något enormt. Det ska bli jätte roligt att få använda den energin och lära henne det också. Tror Ella kommer ta hoppningen riktigt bra, tror hon kommer älska det. När vi lägger lite mer fokus på Ella (under den perioden Birka vilar) så ska vi fokusera mest på dessa saker: givetvis ska vi forsätta hennes utveckling men mycket mage ska bort och så ska vi börja bygga muskler. Framför allt för hennes skull, sedan ser det bättre ut när man åker på utställningar och hästarna har lite muskler än att dom är smällfeta. Så muskler och minder mage är det som gäller! Let's go!
 
 
Har ni några fler frågor är det bara att kommentera eller mejla mig på [email protected]
 
 
 

MYSPYS I SOFFAN

Godvkäll alla fina läsare! Min dag har varit riktigt bra, det känns jätte skönt att ha lov just nu. 
Sitter i soffan och tittar lite på tv och skriver inlägg. Vad har ni gjort idag?
 
Jag red en liten sväng på Birka förut, hon behöver inte gå så hårt nu eftersom hon ska få 1 (kanske 2?) veckors vila. Det är ju allt med flytt och jul och nyår. 
 
Kolla gärna in här på bloggen på nyårsafton. Har ett riktigt bominlägg om utveckling och en hel del annat som rör mig, mitt liv, bloggen och givetvis mycket om hästarna. Hur planen för 2013 ser ut osv.
Detta inlägget innehöll inte så mycket text men det får funka!
 
Världens finaste prinsessa som jag saknar något enormt ♥

NO ANSWER

Jag drar till stallet nu, skrittar Birka en liten stund i paddocken bara. Sen hem och ha en riktigt mysig fredagskväll med familjen.
Ska fixa lite inlägg som ska komma upp under veckan också, det är så mycket att göra så jag fixar lite inlägg redan nu. Och förhoppningsvis så kommer bloggen inte att stå helt tom ;)

Vad ska ni hitta på ikväll mina kära vänner?


Me and my beatiful friends ♥


Fredag 21 november 2012

Haha, jorden har inte gått under än och det kommer den inte att göra. Så alla kan ta det lugnt..

Vi har precis varit på julkonsert här i skolan, riktigt roligt faktiskt. Klassen vann på att sjunga högst, grym klass asså ;)

Ska snacka med Therese idag igen, jag åker till stallet sedan och antagligen går det inte att rida i paddocken. Kanske se och skrittar henne lite smått, eller bara promenerar lite.

Jag måste bli färdig i mitt rum dig också, så kan jag vara i stallet eller med kompisar imorgon. Kunna umgås lite med kompisar för en gångs skull ;)


MUSIK PÅ HÖGSTA VOLYM

God kväll på er! Tänkte bara kika in här lite snabbt och uppdatera er lite grann! Min dag har varit riktigt bra! Har inte fått så mycket gjort som jag planerade, men sånna dagar måste man också få ha ibland. Har fixat lite med bloggen, mejlat en tjej angående header och lite sånt. Mer berättar jag när jag vet säkert ;)
 
Jag hade velat packa ner nästan alla mina kläder inför flytten så jag skulle vara färdig med det, men nej. Datorn tog alla min tid istället. Så det betyder att jag måste göra det imorgon eller på lördag. Vi får se lite vilken dag jag får tid över. 
 
Jag och Esmeralda bestämde att vi får göra något på jullovet istället. Det är lite ont om tid och mycket att göra just nu och ibland blir det så mycket att man själv inte hinner med. Bättre att ta en dag ledigt och andas än att stressa ihjäl sig. 
 
Åker kanske till stallet på lördag och så är jag hemma på söndag. Jag och Therese har bestämt att Birka ska få lite jullov hon med ;). Mellan den 24-30, hela nästa vecka så ska hon få vila. Eftersom det är den veckan jag är hos mamma 2 dagar och så är det då vi flyttar. Så blir det lättare att Birka får vila helt, jag kanske åker och borstar lite på mina prinsessor om jag får någon tid över.
 
Nu ska jag sova! Imorgon är sista skoldagen, sjukt gött. Seriöst, slippa skolan! Får betygen imorgon också, tagga fredag!
 
 

no stable today

God eftermiddag mina kära läsare! Idag har jag haft en grym dag i skolan, har skrattat och haft hur roligt som helst med mina fina vänner. 
 
Jag åkte inte till stallet idag, orkade faktiskt inte. Det är så himla mycket att tänka på nu. Kanske åker dit får se lite hur mina planer ser ut. Helgen blir enkel, ska se till att vara helt färdig med mitt rum. Lite dumt att flytta nu vid jul egentligen, men så kan det vara ibland.
 
Uppdaterar mera senare, nu ska jag ta och äta lite! ;)
 
 Favorit bild från arkivet

Svar på kommentar

Jag har fått en del kommentarer där jag lägger ut bilder på Birka med sadel på sig och folk undrar varför jag har tvåsadeljordar!?

 

Jo det är såhär, som ni redan vet så är ju shettisar en typ av hästar som inte brukar vara så hemsket smala. Så när jag började rida Birka och Ella, så red jag först med en sadelpadd (det är som att rida barbacka fast med stigläder, så man får inget direkt stöd i ryggen). Och med så mycket underhudsfett och fett som tjockisarna hade när jag började jobba dom gjorde att sadeln aldrig fick något riktigt fäste. Det spelade ingen roll hur hårt vi drog gjorden. Allt fett på shettisarnas ryggar gjorde att sadeln tillslut snurrade om jag inte la precis lika mycket tyngd på båda sidorna. 

 

Det var lite av ett problem när jag skulle använda mig av vikthjälperna. I skritt och trav gick det hyfsat, men i galoppen så gick det oftast sådär, haha. Jag kan säga att de 80 procent av dom gångerna jag har ramlat av Birka så har det berott på sadeln ;) 

 

Så tillslut bestämde vi oss för att investera i en ny sadel som vi kunde ha på shettisarna, som förhoppningsvis skulle ligga bättre. Tillsammans med den köpte vi även en förgjord som är mycket mjukare och får ett mycket bättre fäste på hästarnas hud (+att nu har dom gått ner betydligt i vikt). Det är den ni ser på de olika bilderna (exempel här nedanför). Först, närmast frambenet sitter förgjorden som går att spänna mycket hårdare och sitter längre fram. Sen har vi den vanliga gjorden precis där den brukar sitta, den spänner vi inte lika hårt som förgjorden. 

 

Sadeln ligger mycket bättre på Birka i och med att hon är bredare i ryggen och har mycket längre rygg än Ella. 

 

Ja det var väll det jag ville förmedla till er. Så snu slipper att undra! Är det någon annan som har förgjord på sina hästar/ponnysar? :)

Tycker ni det är fel att använda förgjord? Motivera era svar!

 

Såhär ser det ut med förgjord

 

Bild från google - fast jag har ingen dressyrsadel på Birka

 
Det är en sån här förgjord jag använder på Birka 

Veckans ekipage v.51

Grattis till Felicia och hennes ponny Scarlett som blev veckans ekipage!
www.feliciadolks.blogg.se
 
 
Vill du också bli veckans ekipage? Mejla en bild på dig och din ponny/häst till [email protected] och länka gärna din blogg också! ;)

Är där jag trivs som bäst!


Ella och Fluffen nya bff?


More update later

Har lektion och är döööö trött. Hela dagen är planerad, kanske uppdaterar på bussen. Annars kan ni kika in här sedan.


Godnatt bloggen, somnar med många tankar och funderingar.


Rubriker ska alltid vara så svåra att hitta på...

Hej på er! Försökte ladda upp en video förut, men det funkade visst inte :(

Red Birka i paddocken förut. En pigg liten ponny, hon kastade med huvet och bockade lite också. I galoppen gick det undan, men hade med bogarna till hundra procent vilket är skönt när man rider och det är mörkt.

La på ett fleecetäcke på Birken efter jag borstat i ordning henne, lilla ponnyn blev visst lite svettig och då fick hon en morot av mig.

När jag skulle cykla hem (ja jag vet att det är självmordsbeläget i detta väder) så körde jag nästan på en gubbe. Han hade ingen reflex och mobilficklampan räcker inte så långt, så när jag kom i nerförsbacken i typ full fart. Så han jag precis bromsa och köra förbi, men seriöst jag var inte mer än någon meter ifrån han. Hahahah!

Åker nog till stallet imorgon. Jobba Birka lite i paddocken då med är väll tanken, men vi får se vad vädret säger. Vi skulle saltat paddocken ikväll, men vi fick inte tag på något bra salt...

Ska försöka uppdatera bättre imorgon, men aa ni vet hur det är just nu... puss


Nu vet ni vart jag är!

Lägger mycket fokus på att hon ska lyssna på mig. Uppdaterar om hur det gick sedan.


Tisdag 18 december 2012

Idag har vi inga lektioner, bara temadagar kvar av denna vecka. Roligt skönt att slippa all skit nu, bara ta det lugnt och fokusera på annat.

Jag åker till stallet sen, får se om jag rider eller inte. Det beror helt på vädret faktiskt. Kanske tar Birka i paddocken idag, det är såpass mörkt och läskigt att rida ut själv så ja. Men jag ska prata med Therese sen, så får jag se lite hur jag gör.

Som jag sagt tidigare så kommer nog bloggen ligga på lite lägre uppdatering året ut. Jag har en massa att tänka på just nu och som ni redan vet så hamnar bloggen längst ner på prioriteringslistan.

Men jag tycker ändå att ni ska hålla lite koll här, släpper lite olika typer av inlägg. På torsdag tillexempel så kommer veckans ekipage upp - vilka är dom lyckliga som vinner en länkning? :)

Vi hörs av lite senare, kram


Rubrikbrist...

Hej på er! Orkar inte direkt uppdatera ordentligt idag, bloggen ligger alltid lite nere när jag är på ridklubben. Jag har nämligen ingen täckning alls där...

Iallafall så gjorde vi någon typ av stafett med hästarna. Vi var två i varje lag med en häst i varje. Jag och Linn var i samma lag och kom på andra plats!
Vi hade lilla Krypet, som taggade till som tusan. Haha den lilla busponnyn!

Nu sitter jag här i soffan, ska snart in på mitt rum och börja packa lite smått. Allt måste vara färdigt på söndag, herregud...


FOLLOW ME • FOLLOW ME • FOLLOW ME

Instagram: linaericsonstahlin
Kik: linaericsonstahlin
Twitter: LLiinNnaA
Facebook: Lina Ericson Stahlin


Jag är med och tävlar!

Jag är med och tävlar hos TeamJumpers! 
Kolla in inlägget här: http://teamjumpers.se/2012/december/tavling-glen-gordon.html
 

Veckoplanering v.51

Måndag: Ridlektion och städa/packa rummet
 
Tisdag: Hjälmvik och städa/packa rummet
 
Onsdag: Hjämvik och städa/packa rummet
 
Torsdag: Hjälmvik och städa/packa rummet
 
Fredag: Hjälmvik, kanske umgås med lite vänner. Slutar skolan för detta året och så får jag mina betyg!
 
Lördag: Vara med Esmeralda (?)
 
Söndag: STÄDA/PACKA DET SISTA I RUMMET
 
Ska försöka vara i stallet så mycket som möjligt denna veckan, då nästa vecka kommer vara ganska tight om tid. Allt med jul, nyår och flytt snurrar i mitt huvud just nu...
 
Planen är att när allt har kommit i sin ordning igen. Då alla saker i mitt liv har llugnat ner sig lite så ska jag spendera mycket mer tid med mina vänner. Speciellt Eve, nu när hon flyttar så får vi längre till varandra. Men jag får min moped, så jag kan lätt ta mig dit. Massa tid mer vännerna verkligen, så man inte tappar kontakten. Viktigt.
 
Givetvis lägger jag inte ner hästarna, men jag kommer planera bättre. Detaljerade veckor och lägga tiden på rätt saker. Prioritera.
 
Favorit i repris på Therese och finfina Ella ♥

Måndag 17 december 2012

Sitter på bussen, dunkar musik i hörlurarna. Jag njuter. Det har varit en bra morgon, jag och systrarna åt mysig frukost och sedan gick vi tillsammans till bussen. Det var riktigt mörkt ute, men med hjälp av en ficklampa tog vi oss oskadade till bussen.

Idag är det sista "riktiga" skoldagen, resten av veckan består av temadagar och på fredag slutar vi. Fy vad gött!

På söndag måste allt med flytten ses färdig, för sen så spenderar vi julen hos mamma. Kommer hem och firar med pappa, sen så flyttar vi. Tiden går fort nu och ännu fortare när vi behöver den som mest.

Jag kan inte lova att uppdateringen kommer vara på topp. Nu är det sista veckan i skolan, vi ska flytta och så ska jag hinna med hästarna också. Mycket att tänka på och tyvärr så hamnar bloggen ganska långt ner på prioriteringslistan. Så är det.

Hoppas ni alla får en fantastisk dag, så hörs vi av så småningom!


I bilen påväg hem

Nu sitter jag i bilen påväg hem ifrån Göteborg. Vi var och shoppade tills klockan var 5 ungefär, fick jag i alla julklappar så nu är det fixat också.
Köpte ett linne och ett par leggins till mig själv, som jag hade tänkt ha på julafton. Kanske lägger upp bild sedan, beror lite på om det visar den rättvis eller inte ;)

Har haft en otroligt mysig helg i Göteborg. Har saknat Birka lite, men jag åker ju till stallet på tisdag och då har jag väntat tillräckligt mycket så man hittar all sin motivation igen. Visst det har varit lite gött att vara ifrån stallet några dagar också, bara vila huvet och ta det lugnt liksom.. hahah.

Har inte jätte mycket mer att skriva, kanske kommer upp ett inlägg senare men det återstår att se hur trött jag är ;)


Shopping

Just nu är vi på Frölunda torg och shoppar de sista julklapparna. Kanske ska unna mig själv något om jag hittar något också ;)


Att bloggvärlden kan ge en massa nya vänner!

Jag har träffat en massa fantastiska vänner genom bloggen och det trodde jag aldrig innan. En del har man fått bra kontakt med och några har man blivit riktigt bra vän med. Framför allt så har jag träffat två nya vänner som har kommit mig nära. Felicia och Esmeralda.
 
Det visade sig att jag och Esmeralda bor ganska nära varandra, så vi ska antagligen träffas nästa helg. Ser verkligen fram emot det, ska bli jätte roligt! Tycker Esmeralda verkar vara en riktigt snäll och rolig tjej som jag tror jag har mycket gemensamt med ♥
Kolla in hennes blogg här: http://esmeraldafall.blogg.se
 
 
Jag och Felicia pratar mycket varje dag, vi hjälps åt och jag känner verkligen att jag kan lita på henne. En riktigt grym tjej som jag ser upp till enormt mycket. En riktigt vän för livet ♥
Kolla in hennes blogg här: http://feliciadolks.blogg.se
 
Har ni träffat nya vänner genom era bloggar? :)

Söndag 16 december 2012

Godmorgon på er allihopa! Har ni sovit gott? Imorse när jag vaknade fanns det nästan ingen snö kvar. Får hoppas att det inte är så hemma på Orust. Vill så gärna att det finns snö på julafton, det ger en så mycket bättre känsla. 
 
Ska fixa lite till med designen nu, ska försöka få den helt fulländad. Har ni några idéer på saker som ni tycker jag ska ändra på? Annars så har jag några bloggar som jag har fått riktigt bra inspiration av!
 
Mer uppdatering kommer inom kort, ett välskrivet inlägg kommer om någon timme. Check it out!
 

Good night sleep tight

Säger godnatt nu, är så trött att jag håller på att döööö


Julpyssel och julmarknad

Hej på er alla fina, ursäktar den dålig uppdateringen men vi har haft fullt upp hela dagen. Vi har jort en massa saker idag. Vi var ute förut och hade snöbollskrig, haha ibland får man allt bjuda på sig själv lite! 
Sen så har vi bakat lussekatter, gått lite på julmarknaden i stan och julpysslat lite grann.
 
Just nu sitter jag och skriver ihop inlägg inför morgondagen och dunkar musik i en hörlur. Bredvid mig i soffan sitter Cess, Joel och Elin och spelar. Ute i köket hör jag hur maten förbereds och runt omkring är det ljus tända. Nu luktar det mat i hela lägenheten och jag bara njuter. Snackade med pappa förut, han verkar också ha det bra. Imorgon åker vi hem vid tre, fyra någon gång.
 
Nu ska vi snart äta middag och sedan ska vi mysa ner oss i soffan med en massa gottigheter, och se på sista avsnittet av Så mycket bättre. Hur ser eran lördagkväll ut?
 
bild från google

En bild säger mer än tusen ord

Hittade faktiskt lite fler urgulliga (och vissa lite roliga också) bilder på facebook så jag tänkte bjuda på dom!
 
 
 
Den här är helt klart min favorit :3
 
 
 

Lördag 15 december 2012

Godmorgon på er alla mina fina vänner! Har ni sovit gott? Jag har vaknat på riktigt bra humör idag och har precis ätit och gjort mig i ordning. Snart ska vi åka in till Göteborg och så ska vi spendera hela helgen där med min fina moster och mina kusiner ♥
 
Jag tar givetvis med mig datorn, så uppdateringen kommer nog bli hyfsat bra iallafall. Ska försöka skriva ihop några riktiga inlägg till er, lite läsvärda grejor och så kanske jag har ett deepshit på gång. Har fixat ett tidsinställt idag, som kommer upp vid 12 - check it out!
 
Nu måste jag packa det sista, men vi hörs av senare. 
 

Till alla er som tycker att ridning inte är en sport...

Blir så sjukt trött på folk som säger att ridning inte är en sport... 
Att vi inte gör något... Vi riskerar ju faktiskt våra liv för den här sporten, är det så i t.ex fotboll? 
 

Rubriker är inte alltid de lättaste att komma på.. :/

Förut när jag kom hem från skolan var jag helt slut. En dag i skolan med alla mina galet underbara kompisar tar på krafterna! Så pappa erbjöd sig att köra mig till stallet.
 
Idag tog jag sadel på Birka och ett par reflexer och så tog vi en liten sväng runt lilla Kärreberg på 20 minuter. Skritt, trav och en liten galopp. Bara så hon fick röra lite på sig, hon ska inte behöva gå hårt nu när hon ska vila i 3 dagar. Birka skötte sig jättebra, det var första gången vi red ut i mörker själva. Så jag är jätte nöjd med henne, det var faktiskt mer krut än valigt idag. Full fart framåt, det gillar vi!
 
Imorgon åker jag till mina kära moster och mina kusiner. Ska bli så roligt att träffa dom, har inte gjort det på ett år säkert. Så stannar jag över i göteborg tills på söndag. Kanske hinner hem så jag kan rida på söndag eftermiddag, men just nu ser det inte ut så. 
 
Ska försöka uppdatera så bra som möjligt, givetvis finns det internet som jag kan koppla upp mig på så är vi inte allt för upptagna så ska jag försöka skriva ihop några bra inlägg åt er!
 

Att man kan ändra uppfattning om någon på så kort tid är förvånansvärt


Kollektion - Fredag 14 december 2012

Tycker verkligen att alla dessa väskorna är snygga!
Men några utav dom hade jag kunnat tänka mig mer än några utav de andra
 
 Onsdag 12 december 2012

Planering med Birka och Ella

Som alla vet så växer man tillslut ur shettistiden, det finns ingen som kan stanna där förevigt. Lite sorgligt tycker jag faktiskt, shettisar är bland dom finaste hästarna som finns enligt mig. Alla är så olika, galna, lugna, envisa, pigga, lata osv.
 
Planen med Birka och Ella just nu är:
 
Ella ska få fortsätta vila tills vädret har blivit bättre och det förhoppningsvis det går att rida i paddocken helt. Så någon gång i februari som det ser ut nu.
 
Det ska faktiskt bli roligt att sätta igång Ella igen, en ponny med så mycket krut.. hmm... antagligen så kommer hon dra en del bockserier. Men så var det ju i somras/höstas också, men nu när jag vet att det är om jag hänger i inner och hennes bakben inte får plats som hon börjar bocka. Sen givetvis så är det inte bara jag (om jag gör fel) som det hänger på, hon kommer nog bocka en del pga av att hon tycker det är så sjukt roligt att jobba. Hahah ser verkligen fram emot detta.
 
Tanken är att vi ska börja hoppa in Ella lite till våren också. Förhoppningsvis så hinner vi tävla någon klubbtävling eller liknande innan jag blir för lång också. Jag tror Ella kommer tycka det är riktigt roligt att hoppa, hittills har vi ju bara jobbat med bommar och det har hon tagit väldigt positivt. När vi har löshoppat henne så har hon ju kommit över 70cm med bra teknik och hoppat 60 stillaståendes ;)
 
 
Birka ska fortsätta jobbas tills Ella sätts igång ungefär. Så allt fokus hamnar på Ella. Birka ska bara stå någon månad ungefär, i och med att hon är äldre än Ella så har hon ett annat psyke och behöver inte lika mycket vila. Sen så stog Birka ett par veckor när hon hade lite ont i hovarna innan hon fick sina skor. 
 
Tanken med Birka är att vi ska fortsätta som vi gör, men till våren så ska vi börja att köra henne lite igen. Små växla lite, så hon får tänka på ett annat sätt och jobba med lite andra muskler. Jag och Birka kanske ska vara med på någon mer tävling, jag har inte riktigt bestämt mig än. Men sen när jag har blivit för lång för henne så ska jag gå över helt till körningen, så hon inte slutar jobbas helt. 
 
När jag har växt ur shettisarna så kommer jag nog att börja rida ponnysarna mer och mer (om dom är kvar då vill säga, annars har jag och Therese lite andra planer som jag inte tar upp här förens det är bestämt). Men jag kommer att fortsätta köra dom båda två, när jag är för lång för Ella ska jag köra henne en del också. 
 
 
Mina planer: som ryttare är att jag ska fortsätta rida shettisar så länge som dom orkar mig. Sen när jag egentligen är lite för lång så kan jag väll säkert ta en barbacka tur i skogen någon gång ibland. För längden handlar om hästarnas balans och det är vikten som gör att dom inte orkar. 
Så att hoppa en häst som egentligen är för lång för kan ju göra att man tappar balansen lättare. Därför skadar absolut inte en skrittur i skogen någon gång ibland.
 
Men min tanke är att jag ska fortsätta rida på Stall Hjälmvik så länge som det går. Så min tanke på gymnasium och flytt och grejer är att jag kommer nog gå någon linje i Stenungsund så jag har nära hem till Orust och till hästarna. 
 
Många säger att man blir än bättre ryttare av att rida massa olika hästar och det är ju helt rätt. Man lär sig hitta de olika knapparna på de olika hästarna och man lär sig kotrollera olika situationer.
Och det är just det jag känner på Hjälmvik, jag har ridit shettisarna som trots att dom är mor och dotter har två helt olika personligheter och är helt annorlunda att rida. Sen så ska jag ju fortsätta rida ponnysarna lite också, som även dom är helt olika.
 
 
 
Detta är ett väldigt känsligt ämne, eftersom alla tycker olika med läng och vikt och att rida "små hästar". Men jag vill inte ha massa kommentarer. Jag har pratat med Therese och hon skulle aldrig låta mig rida shettisarna så som jag gör ("ordentligt") om jag hade varit alldeles för tung eller för lång.
 
Har ni frågor är det bara att kommentera eller mejla mig på [email protected]

Världens finaste och snällaste D-ponny ♥ Efrahim Helac ♥

EFRAHIM HELAC
D-ponny - 146cm i mkh - född: 2008 (alltså 4år)
 
   
 
Therese: En riktigt trevlig och duktig hopp ponny med egen motor. Rör sig lätt och energisk, hoppar med mycket bra teknik. En ponny för ryttaren som satsar på dom större klasserna men som vill vidareutbilda sin ponny själv. Har vart iväg på pay and jump med bra resultat och är helt underbar att ha med på tävlingsplatsen. En känslig ponny med mycket energi men som han använder på rätt sätt och inte på dumheter. Är riden mycket i skog och trafik och sköter sig utmärkt. Snäll i all hantering så som sko, klippa, spola, lasta mm.
 
 
Lina (jag): Jag har ridit Effe endast ett fåtal gånger, men känner denna ponny utan och innan. Han är en otroligt snäll och underbar ponny. Jag skulle lätt kunna tänka mig honom som min egna ponny, om jag bara hade haft lite mer självförtroende. Effe kan bli precis vad man gör honom till, men hoppning skulle nog passa honom bäst. Han har aldrig gjort någon illa. Detta är en ponny med hjärta av guld som förtjänar ett riktigt bra hem.
 
 
Han ligger inte inte ute på annons just nu, men om ni går in på stallets hemsida (http://stallhjälmvik.n.nu) så trycker ni på kategorin Hästar Till Salu. Så hittar ni honom där, mejla eller ring Therese om ni är intresserade. Mejladress och andra kontaktuppgifter hittar ni på hemsidan.
 
FILM PÅ NÄR HAN HOPPAR - KLICKA PÅ LÄNKEN NEDAN
http://www.youtube.com/watch?v=S0F672DCVtE&list=UL5BMqYx6AQxY&index=4
 
Tycker ni inte han verkar vara en otroligt fin ponny? ♥
 
 

Barbacka tur på pigg ponny, luciafirande och städning!

Godkväll på er allihopa, ska försöka skriva ihop ett bra inlägg som sammanfattar dagen! Skolan var super seg idag, herregud tror jag skulle somna redan vid 11. Sen på eftermiddagen, eller klockan ett till två då vi hade våran ända lektion så tog min överskottsenergi över istället. Då blir jag helt knäpp, skrattar åt allt och aa mer vill ni inte veta.
 
Sen så gick jag med syrran hem, vi pratade om en massa saker och hade det super mysigt! Väll hemma gjorde jag det vanliga, sen drog jag till stallet. Hjälpte Therese att fixa i stallet och så fikade vi med lussebullar. Therese tyckte dom var jätte goda!
 
Efter stalllet var klart så åkte Therese hem och jag tog Birka en sväng i paddocken. Red barbacka idag igen, har börjat fastna för det lite grann. Och gissa om Birka var pigg eller? Travade och skrittade mycket, egentligen var det underlag så jag hade kunnat galoppera. Men jag orkade inte flyga av idag, visst jag hade kunnat klara att sitta kvar, men så pigg som Birka var och så mörkt det var ute så kändes det säkrare att bara trava och skritta. Var det fegt av mig? Måste man rida i alla gångarter varje gång?
 
Nu sitter jag på mitt rum och dunkar musik och städar, samt packar lite inför flytten. Emellanåt sätter jag mig vid datorn och kollar runt på lite bloggar och försöker skriva ihop mysiga tidsinställda!
 
Jag hoppas iallafall att alla ni läsare har haft en grym dag! Kram på er
 
 
ja... jag vet att min mobilkamera suger...

Såhär kan man ju alltid göra med hästar som inte vill gå framåt!

Hittade denna urgulliga bilden på facebook och kände verkligen att jag var tvungen att dela den med er! Vad tycker ni? ♥
 

Vid vilken tid kollar du min blogg?

 

Vid vilken tid kollar du min blogg?

  • 06:00-10:00
  • 11:00-13:00
  • 14:00-18:00
  • 18:00-22:00
  • Flera utav dessa tider

Freeblogpolls

More polls: Ögonlaser


Veckans ekipage v.50

Grattis till Michelle och hennes ponny Bella som blev veckans ekipage!
http://michelleryttaren.blogg.se
 
 
Vill du också bli veckans ekipage? Mejla en bild på dig och din ponny/häst till [email protected] och länka gärna din blogg också! ;)

Vill du bli VECKANS EKIPAGE inför ca.100 unika?

Det ända du behöver göra för att du och din ponny ska bli Veckans Ekipage är att:
 
1. Skicka ett mejl till mig ( [email protected] ) som ska innehålla:
En bild på dig och din ponny, eller bara din ponny - Länken till din blogg - Och lite om dig och din ponny
 
2. Kommentera detta inlägget när du är färdig
 
Så kommer du automatiskt med! Med vissa undantag! ;)
 
Veckans ekipage avslöjas varje torsdag klockan 12!

- Det kan ta en eller upp till flera veckor innanjust du blir veckans ekipage i och med att det är många som har anmält sig och det kan bara bli ett ekipage per vecka, ta hänsyn tack - 

Torsdag 13 december 2012

Godmorgon på er, visst har det varit en fin luciamorgon? Det känns lite ovärt att vara i skolan idag, vi har en ända lektion och den börjar först klockan 12:55 och håller bara på i 1 timme. Jag hade hellre varit hemma och sovit!
 
I eftermiddag ska jag åka till stallet. Ska rida ut med Therese skulle jag tro, har egentligen inte så stor aning men jag skulle tro det. Jag på Birka och Therese på Peffson, det här kan bli riktigt roligt. Jag kommer ihåg en gång i somras när jag och Evelina red ut på Birka och Peffson och så galopperade vi och hästarna blev så taggade, gud vilken galopp! Vi fick nästan inte stopp på dom, haha!
Så vi får se hur Peffson och Birka blir idag, att springa i snön är ju hur roligt som helst :)
 
Ska ta med mig lussebullar till stallet, överraska Therese nu lite på lucia. 
Jag slutar tidigt idag, så jag kan vara i stallet ganska tidigt. Får hoppas att det är ganska ljust när vi (eller jag) kommer ut.
 
Vad ska ni hitta på idag mina fina vänner?
 
 

Godnatt, dröm sött alla fina <3


Inget stall, inget plugg.

Tänk att klockan redan är halv åtta. Tiden rentav flyger iväg...
Jag åkte inte till stallet idag. Stannade hemma och bara tog det lugnt. Jag har pluggat lite grann och käkat. Skulle egentligen vilja städa mitt rum så jag skulle kunna få det gjort också men just nu orkar jag inte, degar framför tv:n istället. Är ganska trött faktiskt, haha!
 
Jag har iallafall inte ont i mitt ben längre så det är skönt. Får se om det kommer tillbaka eller så, hoppas inte det iallfall.
 
Imorgon ska Birka få jobba igen, vet inte om Therese hänger med mig och så rider vi ut och racear på gärdena eller om jag rider själv, men det återstår att se. Nu hade jag tänkt att fixa lite tidsinställda, vad ska ni hitta på resten av denna mysiga onsdag kväll? :)
 

Kollektion - Onsdag 12 onsdag 2012

 Tisdag 11 december 2012

Engelska presentation

Hej på er alla fina läsare! Igår var väll statistiken ganska okej, men det strömmade in en massa mejl och kommentarer! Grymt jobbat :D
 
Just nu har jag engelska lektion. Jag har precis läst upp min presentation om Italien. Det gick väll bra, tror jag iallafall. Känner mig iallafall nöjd och det är det viktigaste. Jag ska nog åka till Hjälmvik ikväll. Varken Sandra eller Therese har hört av sig, så vi får se hur det blir.
 
Jag vet inte om jag åker till stallet imorgon. Har känt mig lite trött i kroppen de senaste dagarna, vet inte varför. Plus att jag har haft svin ont i min ena benmuskel när jag går och så, men känner inte av något i ridningen vilket är skönt.
 
Ska plugga en del ikväll också, måste bli färdig med allt. Så jag slipper ligga efter och plugga jullovet, det vill man ju verkligen inte. 
 
Mer uppdatering kommer ofc!
 
Saknar dig mycket lilla Mims ♥ R.I.P ♥

Svar på kommentar från Tilde

Jag fick ett mejl här för några dagar sedan där det medföljde några frågor som jag tänkte svara på här:
 
"Vad är det bästa med att rida unghästar?"
 Det bästa med unghästar är nog att det är så himla roligt att utbilda dom. Man får vara med om en massa saker. Man måste hela tiden vara konsekvent och analysera sin ridning och sitt mararbete. Vad gick bättre respektive sämre idag?
Har någon utav er ridit in en häst? Eller jobbar mycket med just unghästar?
 
"Vad är så roligt med att blogga?" 
Oj, den frågan är svår.. Hmm... Det bästa är nog när man får underbara kommentarer eller när statistiken är bra! Fast givetvis är det sjukt roligt att sitta och pyssla ihop olika sorters inlägg. Redigera och fixa med headers och designer. Sen är det skönt att kunna landa vid bloggen ibland. Bara skriva av sig liksom.
Sen utan inspirationen som jag får av en massa andra bloggare, så hade det nog inte varit så bra uppdatering som det är på bloggen just nu.
 
"Ungefär hur många unika och sidvisningar har du på din blogg?"
Som ni vet så har ju statistiken gått upp något enormt! Vilket är så sjukt roligt, man får en massa ny blogglust! Men iallafalll just nu ligger bloggen på ungefär 100 unika om dagen lite plus och minus beroende på uppdateringen och sidvisningarna är mellan 200-250 om dagen.
Men det beror oftast på hur bra min uppdateringen är och hur mycket tid jag har att lägga på att skriva bra inlägg. På helgerna så blir det oftast lite bättre uppdatering (om jag inte är i stallet hela dagen)
 
"Kan du inte ha en frågestund snart? Så jag kan ställa massa mer frågor ;)"
Jovisst kan vi ha en frågestund här på bloggen! Tänkte faktiskt fixa med det i och med att det har kommit så mycket ny läsare till bloggen! Vad skulle ni andra tycka om en frågestund?

Bästa låten just nu

Den här texten passar så bra in i mitt liv just nu. Så sjukt sant.
Känner ni också igen er?
  
 
Sen en tid tillbaka har jag varit trött
Försökt att vara allt på samma gång
Så mycket man kan göra och borde och vill
Mitt i allt så ska man räcka till

Sen en tid tillbaka har jag varit tom
Och försökt att hitta spår som leder rätt
Ja det finns så mycket måsten att vara bra på det man kan
Och mitt i allt så ska man vara sann

Jag har ändrat i mitt rum, köpt nya möbler
Och samlat damm på min gitarr
För allting jag skriver blir ändå för kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort

Sen en tid tillbaka har jag varit tyst
Och försökt att känna efter hur det känns
Ja man gör som alla andra och försöker att bli van
Men jag har tröttnat på att vara likadan

Sen en tid tillbaka har jag känt mig svag
Och försökt att vara nån till lags
Ja man kämpar för en plats som passar både här och där
Och snart har man glömt vem man är

Och jag har ändrat i mitt rum, köpt nya möbler
Och samlat damm på min gitarr
För allting jag skriver det blir ändå för kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort

Sen en tid tillbaka har jag tänkt såhär
Och insett att jag måste börja om
Ja jag har kämpat för en plats som passar både här och där
Men snart ska jag hitta den jag är

Jag har ändrat i mitt rum, köpt nya kläder
Och samlat damm på min gitarr
Men i vad jag än tar på mig känner jag mig alltför kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort

Ja jag har ändrat i mitt rum, köpt nya möbler
Och samlat damm på min gitarr
För allting jag skriver det blir ändå för kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort
Har jag förmågan att glömma bort

Hejhej kommer inte på någon rubrik..

Hej på er! Detta blir sista inlägget på bloggen för idag. Så jag säger godnatt nu! Hoppas ni sover gott och drömmer söta drömmar ♥
 
Förut så var jag ju i stallet. Red barbacka på Birka i paddocken och shit vad pigg hon var. Nu hade hon ju vilat en dag också. Jag skrittade och travade lite grann. Gick in på en volt och jobbade henne. Övade lite på ställningen och böjninge, kortade och längde stegen och så gjorde jag en del halter och övergångar.
 
Jag är riktigt nöjd med hur lilla Birk skötte sig idag. Hon mjuknade ganska fint i munnen, men lossnade inte helt i nacken. 
 
Efter jag ridit och gjort i ordning Birk, så stannade jag kvar i ungefär 45 minuter och städade upp lite. Sopade och slängde gamla grejor samt soterade lite i olika hyllor. Hoppas Therese blir lite glad när hon kommer till imorgon bitti ^^
 
Imorgon kommer grymma inlägg! Kolla in dom vettja!
 
Bjuder på en bild på fina Zano från i somras ♥

Just nu

Pigg åsna i paddocken ^^


Kollage - Tisdag 11 december 2012

Kolla in denna snygga outfiten från min mylovebasket!
 
Tisdag 11 december 2012

"Det stora häst provet"

Brukar inte göra sånt här, men idag kände jag för det. Lite tidsfördröjning ;)
Lite roligt om man tittar på hur mycket jag har kryssat "ja" på, och jag har bara ridit i lite mer än ett år nu!
 
ÄGANDE
(x) Ridstövlar
(x) Ridskor
(x) Skyddsväst
(x) Helskodda ridbyxor
(-) Vita ridbyxor
(-) Chaps
(x) Ridhjälm
(x) Ridspö
(x) Grimma
(x) Grimskaft
(x) Täcke
(x) Sadel
(x) Vojlock/Schabrak
(x) Träns
(x) Ryktlåda
(x) Ryktgrejer
 

TEORETISKT
(x) Vet hur man sätter ihop ett träns
(x) Vet hur man sadlar
(x) Vet hur man sätter av & på grimma
(x) Kan några sjukdomar
(x) Vet vad man gör när hästen får en sjukdom
(/) Vet hur man skor en häst. (Vet teoretiskt hur man gör men kan inte sko)

(x) Vet hur man broddar av och på en häst

(x) Kan olika tecken & färger 

(x) Kan några kroppsdelar på hästen 

(x) Kan och förstår hur det fungerar med mankhöjd
(x) Vet vad hästens exteriör är
(x) Kan en del om hästens exteriör
(x) Kan mocka, rykta & fodra
(x) Kan blanda foder med andra mineraler och vitaminer
(x) Kan smörja sadel & träns
(x) Kan lasta en häst samt kontrollera allting i en hästtransport
(x) Vet hur en korrekt sits ser ut

 
RIDERFARENHETER
(x) Ridit barbacka
(x) Ridit western
(x) Hoppat med häst
(x) Ridit dressyr
(x) Utövat voltige
(-) Åkt på ridläger
(x) Ridit i sandpaddock
(x) Ridit i ridhus
(x) Ridit i skogen
(x) Tävlat
(x) Ramlat av och slagit dig
(x) Ramlat av utan att skada dig
(x) Suttit på en bockande häst
(x) Suttit på en skenande häst
(x) Suttit bak & fram
(x) Vunnit rosett inom hoppning
(-) Vunnit rosett inom dressyr 
(-) Ridit i över 3 år
(x) Travat barbacka
(x) Galopperat barbacka
(x) Suttit barbacka på en skenande häst
(-) Hoppat barbacka
(x) Ramlat av barbacka
(x) Galopperat över en sommaräng
(x) Galopperat i snö -bästa känslan
(x) Ridit i uppförsbacke
(x) Ridit i nedförsbacke
(x) Ridit två på samma häst
(x) Suttit på en stegrande häst
 
ERFARENHET MED HÄST
(x) Har/haft sköthäst
(x) Har/haft egen häst 
(x) Ridit på ridskola
(x) Ridit hos privatperson
() Badat med häst
(x) Ryktat en häst
(x) Kört en häst
(x) Ridit/Rider in en häst
(x) Förlorat en häst
(x) Legat inne i en hästs box
(-) Sovit i ett stall
(x) Mockat en hel timme
(x) Låtsats att du var en häst tillsammans med andra hästar -haha men det var ett tag sedan
(x) Har en favorithäst
 
JAG HAR RIDIT
(x) En stor häst
(x) En liten häst
(x) En kittlig häst
 (x) En busig häst
(x) En nyfiken häst
(x) En rädd häst
(-) En sjuk häst
(x) En lat häst
(x) En pigg häst
(-) En ledsen häst
(x) En glad häst
(-) En connemara  
(x) En fjording
(x) En Haflinger
(x) En arab
(-) Ett fullblod
(x) Ett russ  
(x) En nordsvensk  
(-) En ardenner  
(x) En shettis -haha jaa
(-) En tinker
(-) En shire
(x) En korsning
(x) En New Forest
 
Hur högt har du hoppat?
Haha högsta är nog oxer 55cm
Vad är de högsta du hoppat med A ponny?
55 cm
Hur högt har du har du hoppat med B ponny?
40cm
Vad är det högsta du har hoppat med C ponny?
-
Vad är det högsta du har hoppat med D ponny?
-
Vad är de högsta du hoppat med häst?
-
Vad är de högsta du hoppat barbacka?
-
Vad är det högsta du har hoppat utan stigbyglar?
-
Hahah har bara hoppat A-ponny på riktigt typ ;)
 
 
 
Ramlat av en häst/ponny: Ja
Ramlat av en häst/ponny på ett hinder: Ja
Ramlat av en häst/ponny mer en 5 gånger: Ja... Birka...
Gått omkull med en häst: Nej
Gått omkull och sedan blivit trampad av en häst: Nej
Brutit någonting i samband med du har trillat av en häst/ponny: Nej
Ridit ut ensam: Ja
Tävlat hoppning: Ja
Tävlat dressyr: Nej

Vad väljer du?
Hoppning eller dressyr? Tycker om att variera, har ingen speciell favorit
Rida ut två eller i grupp? Spelar ingen roll, både två kan vara lika mysigt
Gymkhana eller en hopplektion? Hopplektion
A/B ponny eller C/D ponny? A/B-ponny :3
 
Har du...
Ridit i skogen; Ja
Hoppat; Ja
Stegrat med häst; Ja
Bockat; Ja
Blivit sparkad; nepp
Blivit trampat; Japp..
Gått omkull med häst; Nej
Hoppat en oxer; Ja
Hoppat en trippelbarr; Nej
Tävlat i dressyr; Nepp
Tävlat i hoppning; Ja
Tävlat i terräng; Nej
Ridit utomlands; Nej
Haft foderhäst, medryttarhäst, sköthäst eller så; Ja, hästarna på Hjälmvik
Ridit en häst under 10år; Ja
Ridit en häst över 20år; Ja
Hoppat 60 cm; Nej... haha
Hoppat 80 cm; Nej
Första gången jag ramlade av; En häst på ridskola skenade med mig, hahah lilla Marco.. :)

Tisdag 11 december 2012

Hej på er! Jag hoppas eran morgon har börjat lika bra som min!
Just nu sitter jag i skolan, vi hade precis hemkunskap och bakade kärleksmums. Dom blev äckliga tycker jag... hmm kakan var inte riktigt färdig så det smakade kladdkaka... skit i de
 
Jag går långdag i skolan så jag är först hemma vid fyra typ. Äter och byter om, ja det vanliga helt enkelt. Sen tar jag cyklen till stallet. Ja, jag vet att det är rena sjävlmordsförsöket att cykla i det här vädret. Men hittills har jag bara lyckats gå om kull en ända gång!
 
Tar nog och rider igenon henne i paddocken. Det är såpass mycket snö att vi kan nog trava lite nu också. Hon ska inte behöva jobba jätte hårt idag. Hon gick ju ganska så hårt i lördags och söndags. 
 

Alla ni som betyder - jag är så glad att jag har er!

Nu säger jag godnatt, är riktigt trött så det ska bli skönt att sova. Imorgon är det tisdag och... äh vi tar det imorgon. Puss på er <3
 
mycket tankar. andas. tänker lite till.

Ridlekton på Orust Ridklubb

Hej på er! Idag red jag lilla Krypet igen, eller Frisky. Alla kallar honom olika och det står olika på alla namnlappar. Men jag tar och kallar honom Krypet ;)
 
Om man jämför med hur han var förra veckan (jag red honom då också) så var han mer lydig idag. Han lyssnade snabbare på mina hjälper och var ganska fin i munnen. Han var lite stel i nacken, men det blev bättre allt eftersom tiden gick och jag jobbade honom. 
 
Vi började med att jogga igång dom och gjorde lite olika övningar, halter, volter, skänkelvikningar och lite annat. Sen så galoppperade vi på volter. Krypet skötte sig bra, han hade lite svårt att ställa och böja sig men det berodde lite grann på att han var så stel och att han är så ung så han orkar inte riktigt.
 
Är jätte nöjd med lille Krypet idag! Han är en riktigt trevlig ponny :)
 
tog tyvärr ingen bild idag heller, hade inget batteri på mobilen

En gammal film på mig och Birka

Jag hittade en gammal film på mig och Birka från i somras när vi hoppade i paddocken. En del av er läsare har nog redan sett den, men alla nya läsare kanske också vill se ;)
Givetvis har jag och Birka kommit längre i våran utveckling. Jag har lärt mig mer, Birka har lärt sig mer, vi har lärt oss mer. Har tyvärr ingen som kan filma eller fota när jag rider längre, det är därför det inte kommer upp något nytt här på bloggen.
(Det är Therese ni hör i bakgrunden)
 

Dagens fråga 6

Såhär lyder dagens fråga:
"Vad tycker ni är mysigast med vinter och julen?"
 
Kommentera en massa nu!
 

Blogg.se appen funkar igen!

Yes! Appen funkar igen wiho! :D

Idag ska jag rida lektion för Therese på ridklubben. Ska bli super skoj! Åker med henne hem efteråt sedan. Duschar, packar och sen hämtar farfar mig. Kommer sova hemma hos farmor & farfar tills på onsdag då pappa är i Stockholm. Så skönt för där finns det internet så jag kan uppdatera er!

Imorgon åker jag nog till Hjälmvik. Tar en liten skrittrunda på Birka. Hon har gått ganska hårt två dagar i rad nu och idag går hon vila.
Har tidsinställda som kommer upp senare, så ta gärna och kolla in här lite senare ;)

 


En enkel ihop plockad outfit


Precis såhär känner jag just nu...

Det är väll bara att stå ut de sista dagarna innan jul nu... Snart blir det betyg också...
 

Ridpass på Birka - 9 december

Hej på er alla fantastiska läsare! Har eran dag varit lika bra som min? :)
Jag åkte som sagt till stallet förut. Först gjorde vi i ordning stallet, som faktiskt gick förvånartsvärt fort. Vi la också in nya torvbalar och pellets i alla boxarna. 
 
Sen så tog jag och Therese och red ut med Birka och Tamira. Vi skrittade bort förbi Kärreberg och travade samt galoppera på ett gärde där. Birka var pigg som tusan, men använde energin på ett bra sätt. Jag kortade och längde stegen, flyttade henne lite för skänkeln och gjorde några halter.
Sen galopperade vi. Full fart framåt var det. Mycket energi i den lilla ponnyn, vi "körde om" Tammy flera gånger haha!
 
Är riktigt nöjd med min lilla prinsessa idag faktiskt. Hon jobbade på bra och använde energin på rätt sätt. Känner mig faktiskt riktigt nöjd! Birka kändes också väldigt nöjd, det måste ju vara hur kul som helst att få springa av sig i snön liksom! ;)
 

Bloggar som jag läser

De här är dom 4 bloggarna som jag läser dagligen:
 
http://successen.blogg.se
Här skriver min kära vän Nanna Andersson om sitt hästliv och ponnyn Yanara som hon rider. En riktigt fin blogg, som jag verkligen tycker ni ska kika in på.
 
http://esmeraldafall.blogg.se
Den här bloggen är nystartad och drivs av min fina vän Esmeralda Fall.Hon skirver om sin islandshäst Blakkur som hon tränar och tävlar. Även en massa andra roliga inlägg. (jag har även designat hela hennes blogg)
 
http://dressyrsaga.blogg.se
Här skriver Saga Kullberg om sin fina ponny Stormvind som hon tävlar dressyr på på hög nivå. Hon har även tillridit en del andra hästar och haft hästar på foder. Hon har varit med i Ungponny SM med ponnyn Thellus. 
 
http://feliciadolks.blogg.se
Här skriver bästa Felicia Dolk om sin finfina ponny Scarlett som hon tävlar i både hoppning och dressyr. Hon satsar på SM 2013 & 2014. Hon publicerar också en massa andra roliga inlägg, en riktigt läsvärd blogg.

Dagens fråga 5

Såhär lyder dagens fråga:
"Hur gör ni för att komma ihåg mitt bloggnamn?"

Vill verkligen ha EN MASSA svar nu! :D
 

Söndag 9 november 2012

Godmorgon på er alla mina fina vänner! Nu är det andra advent och shit vad tiden går fort, nu är det ju bara 15 dagar kvar till jul.

Om en stund ska jag cykla iväg till stallet. Idag är det verkligen inte lika fint väder som det var igår. Det blåser och solen ligger bakom moln. Får hoppas att det inte blir alldeles för kallt för att rida. Allt stalljobb fixas som vanligt först, så får vi se om vi rider.
 
Tidsinställda kommer! Har fixat ett inlägg om vilka bloggar jag läser, som kommer upp vid två tiden. Sen så ska jag försöka blogga från mobilen, men under hela gårdagen så hackade appen och stängde ner sig hela tiden. Någon mer som har upplevt det så? :/
Så förhoppningsvis funkar det idag, men jag kan inte lova någonting!
 
Hur ser eran söndag ut? :)
 

Svaren på This or That:en

Häst/Ponny 
Godis/Snacks 
Julafton/Födelsedag 
NellieBerntsson/Ponnysanning(.se) 
Tv/Data 
Telefon/Data - oj den var svår. Nu när jag har fått min dator använder jag nästan aldrig min telefon, om jag inte smsar eller ringer då. Men jag får nästan säga min älskade telefon.
rida barbacka/rida med sadel 
Kort hår/långt hår 
Stall hjälmvik/Orustridklubb 
Tävla/träna ... me häst 
Facebook/din blogg 
solsidan/bamses värld***haha
 
Linnolsson.se/dressyrmupparna.se 
Awa/Isak - har inte sett ett ända program av X-faktor, så kan tyvärr inte svara på den frågan.
Tv/dator 
blogga/ läsa bloggar 
tävla/träna 
hund/katt
potatis/pasta 
handboll/fotboll 
paddock/ridhus - beror helt på årstiden
skogen/paddock - beror helt på årstiden
 
Katt/hund 
Tacos/pizza 
Varmblod/kallblod (Häst) - vet faktiskt inte... kan inte bestämma mig :/
Mocka/sopa stall gång 
Idrott/musik (i skolan) 
TV/data
Matte/Svenska ( i skolan) - tro det eller ej.. ;)
 
Det var dom här frågorna jag fick igår på This or That:en! Blev ni nöjda ;)
 


Lördag 8 december 2012

God kväll alla mina fina vänner! Idag har vi slått besöksrekordet igen, ni äger verkligen! ♥
 
Känner verkligen att jag är på jättebra humör just nu. Har snackat med en massa kompisar hela kvällen, bestämt träffar, snackat deep och mycket tankar och en massa annat. En kompis (www.feliciadolks.blogg.se) ska hjälpa mig lite med designen imorgon, så jag får header som byter bild. Mycket proffsigare ;)
 
Imorgon blir det stallet. Ska vara där samma tid som idag, halv tolv. Tror vi rider ut och racear lite i snön, haha lilla Birken. Och så måste ju stallet fixas också, mycket att göra. Mycket tid, mycket energi. Men så länge det är roligt, finns det inget som hindrar mig. 
 
Lite inlägg kommer upp imorgon, har fixat så ni får lite uppdatering iallafall! Har en fråga till er, är det någon som har länkat mig någonstans utan att jag vet de? Det gör inget, jag blir bara glad! Men statistiken har stigit något enormt, jag vet inte vad ;D fortsätt så!
 
Nu är det dags att sova, puss på er!
 

Länkbyte med Felicia

Gör ett länkbyte med min fina vän Felicia Dolk. Tycker verkligen ni ska kika in på hennes blogg, där hon skriver om sitt liv och sin ponny Scarlett. Otroligt bra uppdatering, en snygg design och en massa fina bilder! Tycker verkligen ni ska ge henne ett klick, och kanske lämna en kommentar? :D
 
http://feliciadolks.blogg.se - http://feliciadolks.blogg.se - http://feliciadolks.blogg.se 
 
 

Hur ofta läser du min blogg?

Hur ofta läser du min blogg?

  • 5 eller fler gånger om dagen
  • 2-5 gånger om dagen
  • 1 gång om dagen
  • Detta var första gången jag kollade in
  • Nån/några gånger om dagen

Freeblogpolls

More polls: Forum


This or That

Tänkte vi tar och kör en This or That, svarar när jag har fått tillräckligt med frågor! 
Svarar på ALLA frågor
 
KOMMENTERA 
 

Tacomys och galopp i snön!

Hej på er alla mina underbara läsare! Nu ska det bli tacomys med familjen framför en Harry Potter film som går på 6:an. 
 
Jag åkte med Therese och Oskar till stallet förut. Först så mockade vi i ordning hela stallet och sopade, sen vägde vi upp mat till alla 8 hästar. Sen så tog vi in Tamira, Peffson och Birka. Borstade och sadlade dom och red en sväng runt myren. Vi travade lite grann på en gärde och jag galopperade lite. Gud va roligt Birka tyckte det var! Hon var super pigg och racade fram i snön! Det var hur underbart som helst!
 
Resten av dagen ska nog tillbringas i soffan framför datorn och tv:n. Ska fixa en massa tidsinställda inlägg inför veckan. Så det slipper stå tomt här ;)
 
Glöm inte att fortsätta kommentera på dagens fråga, det har gett mig en massa insperation! 
Satistiken har varit grym idag med, även fast jag bara publicerat ett inlägg innan detta! Ni äger verkligen, love till mina läsare ♥
 
 
Mina små prinsessor tidigare idag! ♥

GÅRDAGENS STATISTIK

WOW! Gårdagens statistik, vad hände? Det blev bara fler och fler läsare som rullade in, nästan dubbelt så högt om man jämför med vad jag brukar ha i unika och det är inte så dåligt faktiskt!
 
Tack så sjukt mycket mina underbara läsare ♥
 

Total bloggtorka...

Hej på er! Uppdaterade inget igår och har inte gjort det idag heller. Har inte haft någon tid, men inte heller några idéer... Så då får bloggen stå ouppdaterad. 
 
Jag kom hem från stallet vid sex-halv sju någon gång, tack till Therese som gav mig skjuts hem. Det är alldeles för kallt ute för att cykla nu. Flera minus grader ute... Det var runt -18°c imorse när jag åkte till skolan. 
 
Idag när jag och Sandra red så tog vi bara en liten skritt runda i paddocken. Men några få minuter efter vi hoppat upp och börjat skritta runt lite försiktigt så kommer det en helikopter som flyger över oss fram och tillbaka flera gånger. Tillslut landar den på ett fält inte långt ifrån stallet och både Birka och Effe fick panik så vi fick gå in i stallet igen. 
Så det blev ett skrittpass på typ 4-5 minuter. Jaja vi fick iallafall mockat, sopat och fixat all mat ;)
 
Imorgon ska jag till stallet vid halv tolv först, så ingen stress behövs alls. Ska bli skönt att sova ut efter en häktig vecka. Det blir så himla mycket i skolan nu de sista dagarna.. :/
 
Ska fixa lite tidsinställda nu, så bloggen slipper stå tom imorgon. Ska också fortsätta jobba med en design till en kompis. Länkar hennes blogg när allt är färdigt sen :)
 
Vad tycker ni förresten om bloggens nya utseende? 
 

Strax såå

Ska hoppa in i duschen nu! Uppdaterar så strax jag är färdig och har ätit!

Dagens fråga 4

Dagens fråga lyder såhär:
"Vad vill ni ha för inlägg här på bloggen?"
 
Tacksam för många svar!
 

Veckans ekipage v.49

Grattis till Sara & ponnyn Migus som blev veckans ekipage!
www.sarahermansson.se
 
 
Vill du också bli veckans ekipage? Mejla en bild på dig och din ponny/häst till [email protected] och länka gärna din blogg också! ;)

Torsdag 6 december 2012

Hej allesammans, nu har vi bara en lektion kvar för dagen. Ska bli skönt att sluta tidigt idag. Man hinner med så mycket hemma och i stallet då innan det blir mörkt. Jag ska åka till stallet idag, bara skritta Birka lite fort sen mycket mys i stallet så vi slipper kylan.
 
Ikväll ska jag åka till frisören och klippa mig. Hoppas jag blir nöjd. Nä men jag ska inte göra något märkvärdigt, bara toppa det lite enkelt. Vill verkligen inte klippa upp det eller liknande, det är så fult när man har mittbena. 
 
Imorgon är det fredag, gud vad härligt. Kanske åker till stallet, ska prata med Sandra och Therese så vi får se. Men skulle tro att det blir en liten skrittrunda om vädret tillåter det.
 
Mer uppdatering kommer inom kort. Veckans ekipage kommer upp snart!
 
 
Så kände jag när jag red Birka i paddocken här om dagen. Det låg ett tjockt lager snö i hela paddocken och jag och Birka gjorde hjärtaformade istället för runda ♥

Vad tycker ni?

Vad tycker ni om mina nya vinterskor från Timberland?
Hade ni kunnat tänka er ett par?

Själv tycker jag dom är enkla och neutrala i färgen, fast ändå så sjukt jäkla snygga!
 
 
 

Gymnastik


Snöflingor och julstämning

Fixat lite mysigt med designen här på bloggen! Snöflingor får upp julstämingen också! Vad tycker ni om det här? :D

Onsdag 5 december 2012

Go kväll på er alla mina fina vänner! Har inte haft någon tid över åt bloggen idag så ni har fått leva på tidsinställda. Glöm inte svara på dagens fråga förresten ;)
 
Jag var i skolan idag som vanligt, vilket gick väldigt snabbt och det var riktigt skönt. Idag var det värsta snöstormen så varken jag eller Sandra ville åka till stallet. Så jag ringde och pratade med Therese och vi bestämde att skippa stallet idag.
 
Imorgon kanske jag åker till stallet och borstar lite på Birka, sen hem igen och slänga på mig lite vanliga kläder. Sen åker jag till frisören. Måste plugga en massa imorgon med, det är så mycket nu de sista veckorna i skolan så om någon dag utan uppdatering skulle komma så vet ni ju varför ;)
 
Uppdaterar mer imon :*
 

Dagens fråga 3

 Dagens fråga lyder såhär:
"Vad tycker ni om bloggens utseende och design?"
 

Snöstorm och en varm dusch

Hej på er alla mina fina vänner! Har ni haft en bra tisdag? Det är helt sjukt hur mycket det snöade idag, värsta stormen asså. Så när jag kom hem så hoppade jag in i dusch, gud va skönt det var. Hade frusit ända in i märgen.. 
 
Min tisdag har faktiskt varit bra. Först var det skola som vanligt och dagen gick snabbare än jag väntade mig. Efter skolan gick jag hem och sedan vidare till stallet. Skrittade igenom Birka i paddocken å shit vad pigg hon var. Gjorde många halter, kortade och längde stegen och jobbade lite med skänelvikningen. 
Birka var jätte duktig om man inte räknar dom gångerna hon inte ville stå på backen ;)
 
Imorgon åker jag också till Hjälmvik, Sandra ska också dit. Vi skrittar nog bara en liten sväng, först och främst för att det är ju så sjukt kallt och så är det ju halt också. Så imorgon får vi rida med broddar på hästarna så inget händer i onödan.
 
Är nöjd med dagen. Det hade varit lite bättre om vi inte har så himla mycket att tänka på i skolan också. Mina veckor är helt fullpackade med saker att göra (allt kommer inte med på veckoplaneringarna). 
Uppdateringen kommer givetvis bli underbar imorgon med, två speciella inlägg kommer upp. Som jag vill ha riktigt många kommentarer på - chack it out 12:00 & 14:30
 
 Saknar att ha dig i stallet bästa vän ♥

Birka protesterar för att stå still


Ridlekton på Orust Ridklubb

Igår red jag en ny liten ponny vid namn Krypet. En riktigt go liten kille faktiskt!
Man fick ha ganska mycket framåtdrivning i början, men allt eftersom så lyssnade han bättre på mina hjälper. Vi övade en del på övergångar, skritt-halt, trav-skritt, trav-halt och galopp-trav. Den övningen kändes riktigt bra för att få igång lille Krypet, de första gångerna kunde man knappt få stopp för att sedan inte få honom framåt igen. Men efter en stund när han fattat grejen gick han hur bra som helst!
 
Han blev lite trött (han har ju inte riktigt samma kondition som de andra på ridskolan, eller kondition... haha) så jag tog och skrittade lite extra. 
Han jobbade väldigt fint under sig studtals och var nära att bjuda riktigt fint på nacken också. I galoppen blev han lite busig och pigg, den första galoppfattningen kickade han av glädje. Oj så skoj det var att springa!
 
Är riktigt nöjd med lilla söta Krypet. Han var riktigt rolig att rida och det skulle jag verkligen kunna tänka mig att göra igen! :)
 
Tog tyvärr ingen bild, men ni får nöja er med den här ;)

Plus och minus

Plus
+ Vi ska snart flytta
+ Snart är det jul och lov
+ Jag & familjen ska och åka skidor i Branäs om ett par veckor
+ Birka går så grymt bra just nu
 
Minus
- Det är så kallt ute så paddocken fryser
- Det blir mörkt så himla fort
- Jag lyckades spräcka min iPhone å det kostade lite för plånboken...
- Att Ella vilar (fast hon behöver det), vill jobba och fortsätta utvecklas med henne också... Innan jag blir för lång..
 

Kvällshälsning

Nu har jag krypit ner i min varma gosiga säng och bloggar!
Ett inlägg om dagens ridlektion kommer imorgon, men jag kan avslöja att jag red en ny liten ponny. Morgondagens planer är följande: först skola som vanligt. Sen åker jag hem, äter, byter om och allt sånt. Sen drar jag till stallet och rider ut på Birken. Möter upp Nanna någonstans och bara snackar.
 
Mycket plugg på rasterna imorgon, har inte tid för något annat. Plugga, plugga, plugga... Tur att jag har stallet som kan rädda mig! ^^
 
Uppdateringen imorgon kommer att vara bättre än bäst! En ny dagens fråga kommer upp - check it out och givetvis en massa andra BRA inlägg.
 
En utav de första bilderna jag tog på Birk ♥

Veckoplanering v.49

Måndag: Ridlektion på Orust Ridklubb
Tisdag: Hjälmvik (promenera med Birk(?))
Onsdag: Hjälmvik med Sandra
Torsdag: Åka till frisören, kanske stallet innan
Fredag: Kanske rida igen (?) Annars Hjälmvik
Lördag: Hjälmvik
Söndag: Hjälmvik
 
Veckan är ganska oklar egentligen, men såhär kommer den se ut på ett ungefär!
 

Bloggandet här på ericsonstahlin.blogg.se

http://ericsonstahlin.blogg.se
Jag skaffade min blogg onsdagen den 19 september 2012. Nu har jag haft den i 2 månader och 12 dagar. Även fast det inte är så lång tid för er läsare, så är de det för mig som bloggar.
Innan jag skapade den här bloggen bloggade jag på Orustryttarna (som en del kanske känner till) men min bästa vän som också red på Hjälmvik.
Sen så slutade hon rida där och då hade vi inte samma lust att blogga på Orustryttarna, tack för dom 5 underbara månaderna Eve ♥ 
 
Så nu har jag testat att blogga ensam och tillsammans. Om jag skall vara ärlig så tycker jag bättre om att blogga själv, visst det finns en del nackdelar med det men ändå. (Inget dumt mot dig Eve). Men jag tycker det är lättare, man kan bestämma allt själv. Vilka typ av inlägg man ska ha, hur designen och header ska se ut.
 
En sak som jag tycker är viktigt när man bloggar är att inte hålla på att byta portal hit och dit, eller att starta nya bloggar titt som tätt om man vill ha läsare! Om man nu inte bloggar för att bli "stor" eller iallafall större än en "hobbybloggare" så får man göra bäst man vill.
Jag vet med mig själv, att jag har bytt lite hit och dit. Men att ta mig från ericsonstahlin.blogg.se kan bli svårt. Sen längre fram i tiden, funderar jag på att kanske byta till ericsonstahlin.se istället för ericsonstahlin.blogg.se.
 
Jag vill passa på att hylla er läsare! Ni är faktistk grymma, för utan er hade det inte varit någon blogg. Eller jag hade iallafall inte haft någon lust att blogga om jag hade haft 0 unika. Tror inte jag har haft ett ända inlägg utan kommentarer nu de senaste veckorna. Rätta mig om jag har fel, jag vet nämligen en del som kommer att kolla upp detta ;) Fortsätt som ni gör iallafall - KOMMENTERA KOMMENTERA
 
Ni skall veta att det är svårt att blogga. Varje dag måste man komma på en massa nya idéer om inlägg, header och designer. Ta en massa bilder, spela in videoklipp osv.
Det här med inlägg tycker jag är svårt, ibland beroende på min blogglust. Men jag tror det finns många som tycker samma sak och så undrar man vad ni läsare gillar att läsa? Skvaller? "Dagens..."? Eller vill ni se en massa bilder?
 
Tror inte det finns någon direkt röd tråd i det här, eller kanske... Hittar ni någon? ;)
 
hon kunde inte smita iallafall 

Måndag 3 november 2012

Ny vecka, nya tag! Känner mig faktiskt taggad på en ny vecka!
Imorse när jag vaknade så låg det snö på hela marken. Vilken mys känsla att vakna när det ligger snö över allt, nu känns det verkligen som att det är jul. 
 
Idag ska jag rida lektion på ridklubb, Therese ska vara med på min lektion. Nervöst, nej hahah det kommer gå bra! Bara rida på som vanligt, så kommer allt gå bra.
 
Har fixat lite tidsinställda som kommer upp under dagen. Släpper ett bombinlägg om bloggen, kolla det 12:00. Lämna gärna kommentarer, vill ha era åsikter.
 

Minst 10 minus grader, men ingen snö...

Hej på er! Jag kom precis hem från stallet. Shit vad kallt det är ute, allt har frusit så det får inte att rida i paddocken. Istället tog vi och red ut alla fyra tillsammans.
Oskar på Flake, Sandra på Peffson, Therese på Tammy och jag på Birken. Birka skötte sig bra, inte så mycket att utvärdera eftersom vi bara skrittade.

Nu ska jag ta en varm go dusch, sen mat :)


Så klockren..!

Haha så jäkla klockren, eller allt förutom boyfriend... Vi kan låtsas att det står Birka & Ella där istället ♥
Känner ni igen er? 

Datum som jag längar efter

♥ 10/12-12 Rida lektion för Therese på Orust Ridklubb ♥
 
♥ 15/12-12 Åka och hälsa på min kära moster och mina kusiner i göteborg ♥
 
♥ 21/12-12 JULLOV och så får vi betyg ♥
 
♥ 24/12-2012 Julafton wihoo - massa paket yeah♥
 
♥ 31/12-12 och 1/1-13 Nyårsafton och nytt år - 2013 här kommer vi! ♥
 

Första advent

Glad första advent alla fina! Hoppas ni får en bra söndag!


det är alltid lika roligt att vara dig

Godkväll alla mina fantastiska läsare!
Dagen har varit riktigt bra. Har köpt nästan alla julklappar och en tröja till mig själv. Var en snabbis hos mamma och hälsade på, mysigt. Träffade också Sandra på torp, roligt!
 
Imorgon ska jag åka till stallet också, Sandra med. Ska snacka med Therese nu ikväll, om vilken tid vi kan komma. 
Vet inte riktigt vad jag skall skirva... hmm... Tack för alla kommentarer som rullat in under dagen, det är riktigt roligt att ha så mycket aktivitet här på bloggen! :)
 
 

Dagens fråga 2

Så här lyder dagens fråga:
"Tycker ni att mitt bloggnamn är svårt att stava eller komma ihåg?"
"Vad har ni för knep för att komma ihåg min blogg?"
 
Otroligt tacksam för många svar!
 
 

Veckans ekipage v.48

Grattis till Nanna & ponnyn Yanara som blev veckans ekipage!
www.successen.blogg.se
 
 
Vill du också bli veckans ekipage? Mejla en bild på dig och din ponny/häst till [email protected] och länka gärna din blogg också! ;)

Era svar på dagens fråga!

Jag fick in 7 svar på dagens fråga "Vem hade nu helst provridit av Birka och Ella?". Och jag kan säga att Birka vann med en stor marginal ;)
 
Ella fick 1 röst +1 Birka fick 5 röster +1
Plus etta var för att det var en som valde båda, som inte kunde bestämma sig.
 
Mina fina tjejor ♥

Lördag 1 december 2012

Vaknade precis nästan, har fixat en del med bloggen. Inlägg, bilder och lite sånt. 
Ja, nu är december här och det är bara en månad kvar av detta året. 2012. Blandade känslor. 2012 har varit ett okej år, jag började rida på Hjälmvik, vi hittade ett större hus att flytta till, jag har fått massa nya vänner och en hel del andra saker. Sommaren 2012 kommer jag aldrig att glömma, jag har npg aldrig haft så roligt i hela mitt liv. Jag och Birka together forever <3
 
Ni vet ju redan hur min dag ser ut, men jag kan dra det en gång till bara för att. Först åker vi till sundahallen i Senungsund, vi ska vara där klockan 10 när det öppnar ungefär. Sen åker vi dirr till Uddevalla, eller torp rättare sagt och shoppar en massa julklappar. Eller massa och massa men.. ;)
 
Jag har fixat tidsinställda inlägg så bloggen kommer inte att stå tom här bar för att jag är borta hela dagen. Bland annat svaren från gårdagens dagens fråga och två andra saftiga inlägg ;) Kram på er!
 

RSS 2.0